Създаване на физически адаптивен офис

Превръщането на компанията в дигитално ориентирана върви заедно с направата на физически адаптивен офис. Адаптирането на физическото оформление на вашия офис може да ви помогне за по-лесно обработване информацията, за управление на  ежедневните задачи и за създаване на култура, която е приобщаваща, основана на сътрудничеството и продуктивна за всички работещи в офиса.

Независимо дали търсите начини за повишаване на ангажираността на служителите или за улесняване на съвместната им работа по различно време на деня, има много начини, по които адаптивното оформление на офиса може да ви помогне да посрещнете нуждите на вашата организация възможно най-ефективно.

Физически адаптивен офис значи гъвкаво работно пространство

За много компании най-важният аспект на адаптивното оформление на офиса е, че то позволява на служителите да работят в гъвкаво работно време. Тези, които работят на пълен работен ден или са на непълно работно време, често се оказват ограничени в часовете, в които могат да се среждат в офиса. Възможността да се работи от дома или от различни други места през деня може да осигури така необходимата гъвкавост.

Друго ключово предимство на гъвкавото работно пространство е, че то ви позволява да се адаптирате към различни оперативни нужди. Например наличието на пространство, което сутрин може да се използва като конферентна зала, след това като зала за обучение или кафене, а следобед – като тихо място за работа, означава, че не е необходимо да изграждате специални помещения за всяка от тези функции. Ако местоположението ви не е идеално за отделяне на голямо помещение за една функция, гъвкавото работно пространство може да ви помогне да намерите по-ефективни начини за използване на офис средата.

Съществуват много различни начини, по които можете да адаптирате офис оформлението си, за да осигурите неприкосновеност на личния живот и сигурност, в зависимост от конкретните ви бизнес нужди. Ако имате служителите, които работят с чувствителна информация, като например финансови данни или други данни, които могат да бъдат защитени съгласно законите за защита на данните, трябва да обмислите създаването на специално офис пространство за служителите, които работят с тази информация.

Предлагайте различни пространства за различни цели

Както виждате от приложената снимка, един физически адаптивен офис позволява на служителите да правят и офис гимнастика, която им позволява да се поддържат в работна форма. Редом с това може да искате служителите ви да могат да работят от вкъщи или от друго място, може да не искате те да имат достъп до определени зони на офиса. Например, ако разполагате с офис с отворен план, може да е полезно да създадете специални частни офиси за служителите, които работят по проект, който е особено чувствителен, като например клиент, който разчита на техните услуги.

Като алтернатива може да искате да създадете отделни пространства за различни функционални области, като например кафене, заседателна зала или тихо офис пространство, които са достъпни за всички служители, докато някои функции, като например тиха стая за поверителни телефонни разговори, са достъпни само за определени хора. Тази гъвкавост ви позволява да създадете офис среда, която е благоприятна за работа, като в същото време осигурява неприкосновеност на личния живот и сигурност, ако е необходимо.

Използвайте технологиите за повишаване на производителността

Колкото по-ефективни са служителите ви, толкова по-малко време ще им се налага да правят почивки, което означава, че те ще могат да отделят повече време за други задачи, като например обучение на нови служители и разработване на нови процеси. Такава ефективност може да се получи когато използвате технологични приложения. Например използването на технологии за проследяване на работното време на служителите и за проследяване на обема на работата, която се извършва в офиса, може да помогне да се гарантира, че производителността се повишава, като същевременно служителите разполагат с време за творческа дейност или за сътрудничество по проекти. Тук описахме как технологията и кадрите в офиса си взаимодействат, за да подобряване на работния процес.

От гледна точка на дизайна, физически адаптивен офис може да се проектира предварително с ясната цел, че служителите ще имат тази привилегия. Много по-стари офис пространства обаче трябва да се препроектират, за да се реализира тази идея за физически гъвкаво пространство, което се ползва функционално от всички служители по различен начин, в различно работно време.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap