Как правилно да изберем портманто?

Идеи за портманто

Портманто е най популярната част от обзавеждането на антрето. Освен практично и удобно, то придава подреденост и свежест, като помага с оформянето на антрето. Думата произлиза от френските думи “porter” и “manteau”, които буквално преведени означават “ нося палто”.

В миналото първото значение на думата е било “ куфар”, а за пръв път думата е използвана от Луис Карол, и по точно от героят му Хъмпти Дъмпти. Има много различни видове портманто от съвсем обикновени до особено луксозни. Ще ви запознаем с най-разпространените видове и ще ви дадем свежи идеи за  аранжиране на антрето с използване на портманто.

Какво е портманто?

Портмантото е  съчетаване на различни мебели и декорации, които се използват в обзавеждането на антрето. Портманото е широко разпространен  елемент в обзавеждането и има много различни видове, като често е комбинация  от огледала, шкафчета и рафтове за аксесоари. То е много практично и придава уют и  модерен вид на антрето. Закупуването на портманто има много ползи и е достъпно точно, защото може да бъде изработено от различни материали, както по евтини и достъпни, така и по-скъпи и луксозни. Ето няколко добри примера за приложението и видовете портманто за дома:


Портманто с шкаф за обувки

Първият вид портманто, който ви показваме е в комбинация с шкаф за обувки. Много удобно, практично и добре изглеждащо. Отново може да бъде намерено на достъпни цени и е предпочитано от повечето домакинства, за да създат подреден вид в антрето си. Може да изберете хоризонтален или вертикален шкаф спрямо,вашите нужди, вкус и мястото, с което разполагате.

Примери за хоризонтален шкаф:

  • В зависимост от цветовете използвани във вашето антре, е хубаво да изберете цвета на портмантото, за да се комплиментират и да не изглежда натрапчиво.

Примери за вертикален шкаф :

Изборът между хоризонтален или вертикален шкаф е наистина важен и е хубаво да е съобразен с размерите на антрето. И двата варианта са стилни, а изборът между двете зависи, единствено от вашият вкус и предпочитания.


Портманто с шкаф за обувки

Първият вид портманто, който ви показваме е в комбинация с шкаф за обувки. Много удобно,практично и добре изглеждащо. Отново може да бъде намерено на достъпни цени и е предпочитано от повечето домакинства, за да създат подреден вид в антрето си. Може да изберете хоризонтален или вертикален шкаф спрямо, вашите нужди, вкус и мястото, с което разполагате.

Примери за хоризонтален шкаф:

  • В зависимост от цветовете използвани във вашето антре, е хубаво да изберете цвета на портмантото, за да се комплиментират и да не изглежда натрапчиво.

Примери за вертикален шкаф :

Портманто с пейка

Портмантото с  пейка също е доста желан вариант. Освен, че е много модерно, то е и доста практично и удобно, особено при семейства с малки деца. Пейката създава удобство при обуване и събуване на обувки, както и да можете да оставите чантата си докато се приготвяте да излезете от дома си. Пейката може да е изработена от кожа или плат в комбинация с дърво. Ето няколко примера на портмато съчетано с пейка:

Изчистен дървен или луксозен бял гланц са варианти,които са актуални и издръжливи във времето варианти. Пейката може да бъде изработена с вграден шкаф за обувки под нея и може да спестите място от допълнителен такъв.


Огледало за портманто

Антрето е последното място , на което можем да се огледаме преди да излезем от вкъщи да се убедим, че изглеждаме безупречно. Огледалото също е полезно това, че често докато се оглеждаме се сещаме ако сме забравили нещо, а и също така, то може да създаде илюзия за по голямо антре, когато е разположено на правилното място. Огледалата могат да бъдат отделни, както и част от вече готово портманто. Както знаем огледалата се предлагат в много различни форми и могат да се използват, като разчупваш елемент в обзавеждането на антрето или коридора. Размера на огледалото е персонален избор. Ето някои примери за огледало в създаването на портманто: 

Портманто с голямо огледало

Портмантото с голямо огледало е много удобно и създава пространство в помещението.


Евтино портманто

Цената на портмантото зависи от броя на елементите в него и материала, от който са изработени те. Портмантото не е задължително да бъде създадено от много елементи. То може да бъде комбинация от закачалки и огледало или пък  само гардероб с плъзгаща врата. Ето някои примери как да създадем модерно и минималистично портманто на достъпна цена.

  • Закачалки с интересна форма са добър и евтин вариант за създаване на ефектно и модерно портманто
  • Дървена закачалка и малка дървена пейка с добра декорация изглеждат модерно и добре подбрано.
  • Добре измислената композиция от кръгли закачалки в подхождащи си цветове и малка бяла пейка, са бюджетен и минималистичен вариант, който да накара антрето ви да изпъкне.
  • Стелажите за дрехи и обувки са вариант, който не заема много място  и все пак вършат перфектна работа по предназначението си.
  • Един доста интересен пример за съчетание на светли закачалки, върху тъмна стена и голямо огледало,които създават пространство и елегантност на достъпна цена.
  • Добра синхронизация на дървени елементи, могат да създадат луксозен вид на добра цена. Могат да се включат и малки, изчистени декорации, за да придадете завършен вид.
  • Закачалките са комбинирани  с рамките на стената, създавайки чиста, удобна за използване и модерна композиция .

Луксозно портманто

Луксозното портманто може отново, да е минималистично. Лукса не е просто, скъпи материали, а добре подбрани мебели, синхрон в цветовете и изпипани малки детайли. Луксозното портманто, също може да бъде  бюджетно, но трябва да бъде изградено от наистина елегантни, свежи и устойчиви матерали. Ето подбрани от нас примери за луксозно портманто:

Как правилно да изберем портманто?
Photo by DM Interior DesignBrowse entryway ideas
  • Комбинации между бяло и черно са много луксозни. Оставят изискан и чист вид.
  • Синхрон между едноцветни мебели е лесно постижим, но много скъпо изглеждаш.
  • Малки детайли на фона от  на може би най-луксозната смесица,а именно черно и дървесно.
  • Два доста подобни варианта, но наистина стилни и луксозни. Едно страхотно съчетание на сиво и черно придаващо дълбочина и модерен ефект.
  • Масивните, изчистени портманта са много устойчив модерен стил. Заемат повече място, за това дизайнерите ги препоръчват при по широки антрета.

Ето още някои изчистени визии, които ви препоръчваме да видите:

Като цяло, изборът на перфектното портманто е строго индивидуален. Разгледайте примери и харесайте стил,който да пасва на вашият дом и на предпочитанията ви. Пожелаваме Ви, приятно обзавеждане и не забравяйте, че вдъхновението е първата стъпка към успешният дизайн!

Author

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Следваща публикация
E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap