Цвят за коридора – полезни съвети

Защо е важно да изберете подходящият цвят за коридора? Като свързващи зони между всички пространства в дома, коридорите са много по-важни, отколкото обикновено ги смятаме. Ето защо изборът на цвят на боята е избор, който не трябва да се взема с лека ръка.

Когато избирате цвят за коридора, вземете предвид не само цвета на стената, но и цвета на облицовката. За да сте сигурни, че тесният коридор не създава усещане за клаустрофобия, изберете цветове за тапицерията на вратата, които се отдалечават, вместо да се открояват на фона на цветовете на стените. Идеята е визуално да се създаде по-просторна пътека.

Цвят за коридора ако имате прозорци

Ако имате достатъчно късмет да имате прозорец или два в коридора си, използвайте светлината, за да създадете ширина. С естествената светлина изборът ви от цветове може да се разшири до по-светлокафяви или жълти.

Помислете за поставяне на огледала на противоположната стена, за да увеличите усещането за простор. Закачете огледала срещу прозорците, но на половин ширина на прозореца вдясно или вляво.

Избягвайте използването на завеси. Ако трябва да покриете прозорците, използвайте малки пръти за крило в рамките на прозорците и изберете плат, който позволява много светлина.

Цветове създаващи илюзия за пространство

Всеки светъл нюанс на цвят за коридора ще увеличи усещането за простор. Бялото е стандартно, но не е най-добрият избор, тъй като показва всички драскотини и отпечатъци от ръце.

Цвят за коридора - полезни съвети

 

Доказано е, че светлозеленото и синьото имат най-успокояващ ефект върху хората. От естествено зелено до небесносиньо, тези цветове се асоциират с открито и освен че мамят окото, ще улеснят хората в тесния коридор. Кремавото в леко розово, в екрю, капучино, обаче е страхотен модернистичен цвят за коридора. Той ще блести екстра с осветлението в коридора.

Съвет, ако в коридора имате тапицерия: когато избирате цвета на тапицерията, изберете два нюанса по-светъл от този на стената. Това също ще добави перспектива на ширина.

Цвят на тавана в коридора

Ако вашият коридор е доста тесен, най-добрият ви цветен залог би бил бяла основа с лек отенък от цвета на стената.

Нестандартни цветове

Най-добрият начин да направите своя коридор или антре да се открояват е да изберете необичайни цветови схеми. Въпреки това цветовата комбинация трябва да подобри облика на зоната, като я направи просторна и стилна, вместо претрупана и тромава. Ето защо е най-добре да се консултирате с архитект или интериорен дизайнер за помощ при избора на идеалните цветови схеми за коридора.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 1 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap