Коледно пожелание и интериорен дизайн за следващата година

В навечерието на светлия празник Рождество и на настъпващата Нова година, е време да обърнем внимание на съвременния интериорен дизайн, който ще властва през новата година. Какво ще бъде модерно? Ето  няколко наши мисли, после мислите на експертите в световен мащаб и накрая няколко идеи как да съвместите нещата.

Интериорен дизайн 2024 според creativehome

Естетика на природата. Все повече хора търсят начини да внесат повече природа в домовете си. Това може да се постигне чрез използване на естествени материали, като дърво, камък и текстил, както и чрез използване на растения и цветя.

Функционалност. Хората стават все по-заети и търсят домове, които са удобни и лесни за използване. Това означава, че мебелите и аксесоарите трябва да бъдат функционални и да отговарят на нуждите на обитателите.

Минимализъм. Минимализмът продължава да бъде популярна тенденция в интериорния дизайн. Той се характеризира с използването на прости форми и линии, както и с ограничени цветове и декорации.

Високотехнологични функции. Hi-tech домовете стават все по-достъпни и се превръщат в популярна тенденция в интериорния дизайн. Това може да включва използването на смарт домашно осветление, интернет-на-нещата в дома, автоматизирани врати и прозорци и други технологии, които улесняват и подобряват живота ни.

Разбира се, това са само предположения и тенденциите могат да се променят. Но независимо от това, което е модерно, най-важното е да създадете дома си, който да ви харесва и да ви прави щастливи. Какво обаче предлагат експертите в интериорния дизайн за следващата година.

Интериорен дизайн за 2024 според експертите

Експертите потвърждават основната теза, че естетиката на природата ще навлиза все повече в интериора, чрез тъй наречения биофилен дизайн. Целта е да се увеличи връзката с природните елементи чрез пряко и непряко използване на природата в интериорните елементи. Стилът на проектиране ще включва повече естествени материали, слънчева светлина и растения, за да се засили усещането, което изпитвате сред природата, заобиколени от буйна зеленина и естествена светлина.

Относно цветовете, популярността на неутралните, земни тонове се променя бързо, затова експертите прогнозират, че топлите цветове ще се наложат за идната година, тъй като хората търсят уют в домовете си.

През новата година централно място ще заемат земното кафяво, богатата теракота и наситените оранжеви цветове. Тези нюанси внасят комфорт и домашен уют в помещенията ви, създавайки приветлива атмосфера. Горското зелено, също ще има своят силен момент през годината.

Удобните извивки в мебелировката също се завръщат със стил. Извитите дивани и столове стават все по-популярни. Заоблените форми ще се появят в домовете навсякъде през 2024 г. поради своята привлекателност. Меките и кръгли форми внасят красива съпоставка с често линейните предмети в интериора. А пък аркообразните елементи внасят атмосфера на изтънчена древност и са достатъчно гъвкави, за да се съчетаят с различни дизайнерски стилове.

Относно мебелите там може да има и много изненади с така наречения скалопиран (издълбан) дизайн, Инкрустациите в мебелите и тапицериите създават отлична визия и предразполагат сетивата за различно усещане в интериора.

Другите тенденции, които също заслужават интерес са плочки за баня и кухня, които тази година ще са в метро стил, но вместо обичайното разположение с ефекта на тухлички, този  път вертикалното им разположение ще произведе един силен илюзионистичен вид.  Фракталните повтарящи се форми също ще заемат своето място в интериора, особено при осветлението, акцентните елементи, масите и мебелировката.

Съвети за създаване на уютен и хармоничен интериорен дизайн

Използвайте цветове, които ви харесват и ви карат да се чувствате добре.

Добавете растения и цветя, за да внесете жизненост и свежест в дома си.

Изберете мебели и аксесоари, които са функционални и ви харесват.

Не забравяйте да добавите лични вещи, за да направите дома си уникален и отразяващ вашия стил.

Надяваме се, че тези съвети ще ви помогнат да създадете дом, който да обичате и в който да се обичате. Весела Коледа и Честита Нова Година!

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap