Интериорна боя за стена – любими цветове на дизайнерите

Вярвате или не, с една обикновена боя за стена, може лесно да промените всяка стая в дома ви, така че не се стресирайте, ако в момента бюджетът ви не позволява цялостен ремонт на дома. Разбира се, намирането на перфектния цвят боя не винаги е лесно, затова извадихме някои решения на интериорни дизайнери да споделят най-добрите цветове за всяка стая – от спални до кухни.

Боя за стената в банята

Според професионалистите в областта на дизайна можете да придадете на оформлението на банята успокояващо усещане с топъл неутрален или мек нюанс на синьото.

Неутралните цветове са основната тенденция в банята от повече от 10 години насам, затова зелено-сивият цвят, има смес от зелено и количество сиво, което го прави приглушено, но драматично.

Като цяло общото възприятие за банята идва от плочките и боядисаните стени и тавани. Изберете боята според вида на плочките и техния цвят, за да постигнете хармония в оформлението.

Интериорна боя за стена – любими цветове на дизайнерите

Боя за стена в офис пространство

В едно модерно офис пространство може да помислите за енергизиращ тъмно оранжев цвят. Тъмно оранжевото излъчва енергия, творчество и позитивизъм, което го прави идеален избор за работно място, където трябва да останете мотивирани и вдъхновени. Освен това внася усещане за топлина и уют. Съчетава добре с неутрални и дървесни тонове от всякакъв вид.

За фоайе в офиса, в момента са актуални тъмните и мрачни тонове, независимо дали става въпрос за сиво, кафяво или черно.

Ако правите домашен офис, чудесен избор е уютният кафяв нюанс в тупе разновидност, която съдържа и сив, тебеширен оттенък. Чудесно се съчетава със сини офис столове и с бели мебели.

Интериорна боя за стена – любими цветове на дизайнерите

Интериорна боя за кухня и всекидневна

А ако не можете да се наситите на ярките бели цветове, особено в кухнята или всекидневната, имаме одобрени от дизайнера препоръки за цвят на боята и за тях.

Когато става дума за бяла боя, българите обичаме да използваме едни и същи нюанси за стените, тапицерията, шкафовете и таваните. Затова бялата боя във всекидневната е винаги традиционна и винаги печеливш избор.

Когато става въпрос за сиви цветове боя, бяхме свикнали те да са хит за банята. Едно класическо сиво с леко светъл оттенък внася мека топлина в помещението и не отвлича вниманието от декорация или ярките цветове в кухненското пространство. То е приятен фон в кухненския интериор.

Дизайнерите стават все по-смели зоната за хранене, като отбелязват, че зеленият цвят се съчетава със съществуващите в кухнята подова настилка, шкафове и плот. Трябва обаче зеленото да е с богатото ниво на наситеност, без да е тъмно и без да се усеща твърде ярко.

Интериорна боя за стена – любими цветове на дизайнерите

Източник:https://www.pinterest.com/squarefrank/blue-kitchens/

Интериорна боя за спалня

Един от любимите на дизайнерите, наситени цветове, които придават колорит и интерес на помещението, е цветът бордо. Дълбокият, топъл цвят може да накара пространството да се почувства уютно и привлекателно. Това е чудесен избор за стаи за гости или спални помещения.

Интериорна боя за стена – любими цветове на дизайнерите

Егейското синьо е безпогрешен избор за спалня. То напомня на блестящите води на Ибиса в топъл, слънчев ден. Цветът е синоним на спокойствие, а кой не би могъл да се възползва от малко повече от това.. Както българите, така и италианците нямаме точна дума за този цвят, но вторите са го нарекли “чаево листо”. Това е зеленикаво-син цвят, който внася спокойствие в интериора.

 

Всичко това, което прочетохте дотук са просто идеи за цветове. Когато обаче искате да направите вашия интериор с някои от тези цветове е добре да направите консултация със специалисти или да изберете професионалисти в занаята, които могат да направят най-доброто за вас. Те могат да преценят дали даден цвят ще отговаря цялостно на интериора в даденото помещение според неговите дадености.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap