Сапунерка за баня

Сапунерката е незаменима част от аксесоарите за баня. Като структура, та я е плитък, отворен контейнер или платформа, където сапунът се поставя да стои докато влезе в употреба, а след използване се поставя обратно.

 Съдовете за сапун обикновено се намират разположени на мивката, до душа или ваната. Обикновено те са или сапунерка или диспенсър за течен сапун. Сапунерката, която е обект на нашата статия е за класически кръгъл или продълговат сапун, а диспенсър (дозатор) е контейнер с помпен механизъм, от който излиза течния сапун.

Видове сапунерки

Повечето сапунерки са направени от водоустойчиви материали като пластмаса, керамика, метал или стъкло, има и такива направени от бамбук, от специални смеси от термо смола и други. Формата на сапунерките също е много разнообразна. Те са кръгли, продълговати като легло, плоски, повдигнати, квадратни, със заоблени ъгли.

Много често сапунерките са част от комплекти аксесоари за баня, това се нарича координиран групов дизайн. Всички елементи са в една обща стилистика и изпълват интериора с пожелания от потребителите стил.

Сапунерката се избира според това дали всички елементи в дизайна са спазени: ако в дизайна са включени безопасност, вентилация, чистота, лекота при поставяне,тогава говорим за наистина качествено изпълнение. За всеки един от елементите на дизайна има какво важно да се каже. Оставяме обаче настрана естетиката, защото тя зависи от субективното виждане за това какъв стил предпочитат самите потребители.

Относно безопасността, тя засяга предназначението на сапунерката във влажна и потенциално опасна среда, затова тя се проектира с мисъл за безопасност. Прави се от нечупливи материали, неплъзгащи се повърхности, заоблени ръбове и сигурни инсталационни елементи. Поставянето и вземането на сапуна се улеснява от някои леки намеси в дизайна.

голяма сапунерка

Ефективна сапунерка за баня

На мокрия сапун му трябва вентилация, за да изсъхне. Редица дизайнерски елементи могат да се използват за увеличаване на околния въздушен поток около сапуна, включително вентилирани повърхности или такива с неравности, с решетка, с хребети или ламели. Механичната вентилация все още не се е превърнала в широко разпространен дизайнерски елемент в сапунерките.

Чистота се постига чрез отделение под сапуна или чрез отцеждащи отвори. Сапунерката трябва да се поставя извън обсега на течащата струя от мивката или душа

Повечето сапунерки са самостоятелни аксесоари, чието поставяне е по преценка на потребителя. Някои модели може да идват като вградени в мивката, душ системата или във вана. Самостоятелните сапунерки могат да бъдат изцяло преносими или да включват опции за временен или постоянен монтаж върху хоризонтална или вертикална повърхност. Изборът винаги е във ваши ръце.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap