10 неща, които една детска стая трябва да има

Какво можете да направите за една детска стая, за да стане мечтаното кътче?! Децата тръгват на училище и сега е време да направите един подарък за стаята им, който ще я обогати още повече – емоционално, духовно, красиво. В този смисъл не говорим за мебели, но за:

Снимка на детето или на децата като бебета, в рамка, но не на бюрото или прекалено близо до мястото където учат или разпускат. По-скоро като част от декора. Снимката може да бъде също така от момент от тяхното израстване в семейството си или правещи нещо, което обичат.

Стенно изкуство, което е окуражаващо самите те да станат артисти или да придобият критичен поглед към света – да ценят образите, които са създадени на ръка, а не само отпечатани  с принт машина.

Удобно одеяло или завивка, по възможност ръчно изработени, или с щампа на любими за децата теми според възрастта им. Може да пробвате и с кувертюри за детска стая, които освежават интериора по един игрив начин.

Кошчета (големи и малки) за съхранение на всички онези неща, които често са на пода в стаята, и почти никога не се подреждат. Това не важи за тийнейджърска стая.

Забавна пуф мебел – един хит в последните години, които се превърна в удобен и повдигащ настроението аксесоар за детска стая. Внимавайте, не е препоръчителен за стая на малки деца, защото си играят с него до степен, в която го разрушават.

Собственото си изкуство – ако едно от децата ви е творец или всичките са такива, тяхното собствено изкуство трябва да присъства в стаята им. Тук има уловка, децата в ранна детска възраст и в първи, втори, трети клас обичат да рисуват и да правят разни неща – така че намерете място за тях в детската.

Музикална система – не лишавайте децата от качествена музика. Тя най-добре се слуша когато децата имат аудио система в стаята. Може да не е толкова мощна, но със сигурно е по-добре от това да слушат музика на колонките на лаптопа или на телефона си. Добрият звук развива слух, а слухът и други интелектуални качества.

Предмети символи свързани с България и българската история. Може дори малко знаме някъде там в интериора. Това ще предизвиква интереса на детето, което то ще свързва с уроците от училище.

Ако няма специална библиотеката, то поне рафт за книги. Книгите са задължителни за детската стая.

Кътче направи си сам – един от важните моменти в живота на ученика е да опитва сам или сама да правят неща, които има харесват. При това със собствените си ръце. Така че едно ниво по-нагоре е присъствието на кътче в стаята, в което децата не само ще си играят, но ще могат да майсторят собствени неща.

0 Споделено
Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Сподели
Copy link
Powered by Social Snap