10 неща, които една детска стая трябва да има

Какво можете да направите за една детска стая, за да стане мечтаното кътче?! Децата тръгват на училище и сега е време да направите един подарък за стаята им, който ще я обогати още повече – емоционално, духовно, красиво. В този смисъл не говорим за мебели, но за:

Снимка на детето или на децата като бебета, в рамка, но не на бюрото или прекалено близо до мястото където учат или разпускат. По-скоро като част от декора. Снимката може да бъде също така от момент от тяхното израстване в семейството си или правещи нещо, което обичат.

Стенно изкуство, което е окуражаващо самите те да станат артисти или да придобият критичен поглед към света – да ценят образите, които са създадени на ръка, а не само отпечатани  с принт машина.

Удобно одеяло или завивка, по възможност ръчно изработени, или с щампа на любими за децата теми според възрастта им. Може да пробвате и с кувертюри за детска стая, които освежават интериора по един игрив начин.

Кошчета (големи и малки) за съхранение на всички онези неща, които често са на пода в стаята, и почти никога не се подреждат. Това не важи за тийнейджърска стая.

Забавна пуф мебел – един хит в последните години, които се превърна в удобен и повдигащ настроението аксесоар за детска стая. Внимавайте, не е препоръчителен за стая на малки деца, защото си играят с него до степен, в която го разрушават.

Собственото си изкуство – ако едно от децата ви е творец или всичките са такива, тяхното собствено изкуство трябва да присъства в стаята им. Тук има уловка, децата в ранна детска възраст и в първи, втори, трети клас обичат да рисуват и да правят разни неща – така че намерете място за тях в детската.

Музикална система – не лишавайте децата от качествена музика. Тя най-добре се слуша когато децата имат аудио система в стаята. Може да не е толкова мощна, но със сигурно е по-добре от това да слушат музика на колонките на лаптопа или на телефона си. Добрият звук развива слух, а слухът и други интелектуални качества.

Предмети символи свързани с България и българската история. Може дори малко знаме някъде там в интериора. Това ще предизвиква интереса на детето, което то ще свързва с уроците от училище.

Ако няма специална библиотеката, то поне рафт за книги. Книгите са задължителни за детската стая.

Кътче направи си сам – един от важните моменти в живота на ученика е да опитва сам или сама да правят неща, които има харесват. При това със собствените си ръце. Така че едно ниво по-нагоре е присъствието на кътче в стаята, в което децата не само ще си играят, но ще могат да майсторят собствени неща.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap