5 грешки при избор на подаръци

Празничният сезон наближава и може би вече започвате да мислите за всички подаръци, които скоро ще трябва да зачеркнете от списъка си. Преди да се отправите към мола обаче или към пазаруването онлайн, ще искате да имате предвид тези съвети за етикета на подаръците.

Прочетете какво казват експертите по етикет за често срещаните грешки при избора на подаръци и как да ги избегнете. Техните съвети ще ви помогнат да елиминирате всякакви притеснения относно раздаването на подаръци през този празничен сезон.

Подарявате нещо само, за да изпълните ритуала

Не е никак добре да пазарувате безсмислено подаръци, дори за хора, които не са толкова близки, но по някакъв начин трябва да уважите. Подаръкът е нещо важно и стои като културен ритуал. Има няколко подаръка, които рискуват да създадат усещането, че не е вложено много мислене в тях. Това може да остави неприятно усещане у получателя, особено ако ви е много близък. Шоколад, чорапи, вино, цветя – те са страхотни като допълнение, но не и основен подарък.

Внимавайте с подарък дрехи

Най-добре е да избягвате да подарявате дрехи по редица причини. Подарявайте такива само ако знаете размера на получателя и неговия вкус. Може да им е неудобно да поискат касовата бележка, за да я заменят, ако размерът или стилът й са грешни. Така че ако решите да направите такъв подарък по-добре да говорите с хората от магазина за опция за замяна, ако нещо такова се случи или пък, защо не осигурите ваучер, получателят на подарък да може сам да си напазарува.

 

5 грешки при избор на подаръциНе се чувствайте задължени да харчите повече за нечий подарък заради сумата, която той харчи за вашия.

 Определете бюджет за подаръци според празника

Има разлика когато правите коледен подарък, подарък за сватба или когато разменяте подаръци с колеги. Един от начините да избегнете неприятното усещане за ценовата разлика е да проведете честен разговор и да установите ценова точка, така че никой да не се чувства неудобно, когато подаръците се отварят. Опитайте да намерите подарък подходящ за ситуацията според цената и повода.

Не опаковате избраните подаръци!

Всичко опира до презентацията! Направете момента специален, като опаковате подаръка си внимателно и преднамерено. Неопаковането на подарък отнема радостта и намерението от подаряването на подарък. Разбира се, ако правите подарък на приятел или любим човек с кратко предизвестие, има и други начини да бъдете креативни. Ако нямате време да опаковате подарък, опитайте се да го поднесете по начин, който е привлекателен, дава на получателя усещане за вълнение и го кара да се чувства специален.

Не гледате нуждите на получателя

Когато избирате подаръци, уверете се, че това е нещо, от което получателите им също се интересуват, и че на всеки това ще им донесе радост. Въпреки това, дори и да имате най-добри намерения, има няколко ключови продукта, които не трябва да подарявате на близки хора. Подаръци като домакински уреди или книги за самопомощ са безлични и могат да бъдат приети като предложение или намек, означаващи нещо друго. Вместо това изберете подаръци, които са лични и значими, особено за вашите най-близки: приятели, членове на семейството или интимни партньори.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap