5 домашни проекти възможни за един ден

Всички обичаме да правим домашни проекти по метода направи си сам. Всеки, който не е професионалист в домашните подобрения, но е опитал да се справи с проект вкъщи, знае едно нещо:  самостоятелното изпълнение на проекти често отнема много повече време и струва много повече пари, отколкото обикновено ни се представя. Е, това не е задължително да е така.

Събрахме за вас няколко отлични домашни проекта, които могат да бъдат завършени за един ден или по-малко, но които да имат голямо въздействие върху интериора в дома ви. Някои от тях дори не са направи си сам, а са готови решения. Все пак вие ще прецените.

Оцветете вашите мебели в различни цветове

Чували ли сте техниката на “цветовото блокиране” ? Той се използва, когато дадена мебел се боядисва в два различни цвята, без да има преход между тях. Например може да се боядисат долните няколко сантиметра на бели бар столове в нежно сиво, което мигновено подобрява визията на местата за сядане около кухненския остров.

Изберете интересни комбинации от цветове и използвайте ги, за да оцветите различни части от мебелите във вашата домашна среда. Това може да освежи и промени изцяло външния вид на стаята. Не се страхувайте да опитате цветовото блокиране и с други предмети в дома ви, като масичка за кафе, вратичка на шкафа или гардероб.

Заглавната картина в статията показва боядисаните мебели и перфектната хармония с кухненския интериор.

Изработете си собствени стенни светлини

Използвайте креативни материали като дърво, метал или стъкло, за да създадете свои собствени стенни светлини или фенери. Това може да добави уют и персонален стил във вашия дом. Това обаче е трудна задача и освен ако нямате авантюристичен дух и обичате метода “направи си сам”, може и да не се осмелите. Затова ви предлагаме снимка, за да видите как изглежда едно такова домашно решение.

5 домашни проекти възможни за един ден

Добавете акцентна стена

Изберете една стена в стаята и приложете на нея различен цвят на боя или тапет. Това ще създаде фокус и ще придаде уникалност на интериора. Така е най-просто казано. Реално може да чувствате, че някоя стена в интериора ви, не стои добре в дадена стая, защото се е получило разминаване в нейния цвят, с цветовете на обзавеждането на стаята. Тогава можете да пребоядисате тази стена като се водите от нашите съвети за цветовете. Акцентна стена може да се получи и с тапет.

Кой с цвят, с кой си пасва? – вижте тук

Сменете цветовете в банята си

Опитайте да промените интериора в банята си, като смените цветовата гама. Пробвахте с тапет за баня на стените на  за драматичен ефект. Изберете интересен и стилен дизайн, който ще привлече вниманието на всеки, който я посети. Пробвайте с постелка пред тоалетната чиния, чрез хармонизиране на цветовете на хавлиите и кърпите; чрез дизайна на аксесоарите за баня.

Дървена облицовка за домашни проекти

Ако искате да добавите топлина и текстура към стаята, можете да приложите дървена облицовка на една или повече стени. Това е отличен начин да създадете приятна атмосфера и да придадете допълнителен шарм на интериора.

Когато първо чуете фразата “дървена обшивка”, вероятно си представяте еднообразното дърво от миналото пресъздавано в широки, равни дъски. Модерният външен вид е много по-разнообразен и шик. Наистина, това е нарастваща тенденция, особено благодарение на естетиката която обединява традиция, модерност, органичен дизайн и орнаментика. Най-доброто от всичко е че добавянето на стенни панели е лесно постижимо DIY решение, което може да отнеме минимално време, в зависимост от мащаба и големината на стаята.

5 домашни проекти възможни за един ден

Също така, не е необходимо да покривате цяла стена. С панели от решетки от дърво можете да създадете ефект за разделителни стени и декоративно стенно изкуство – всичко за по-малко от един ден.

Помнете, че при изпълнението на домашни проекти е важно да се съобразите с вашите умения и способности, както и да вземете необходимите предпазни мерки за сигурност и защита.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap