5 основни вида офис столове

Една офис среда издържана в съвременен стил, не може без качествени офис столове. Само че тази среда е диференцирана и столовете в нея имат различен смисъл. Ясно е, че предназначението на офис стола е едно, но видовете офис столове показват йерархията в офиса и разделението на зоните. Това е улеснение както за клиентите, така и за служителите в офиса.

Поставянето на моделите офис столове в категории има задачата да определи взаимодействието на хората със средата. Категоризацията помага за бързото описание на мебелите и за техния избор при обзавеждането на средата.

Категории офис столове

В света на офис столовете има пет основни категории. Ние ще разгледаме основните характеристики и на петте. Те са: шефски административни столове, столове за клиентите, ергономични столове, столове за работа с компютър и дизайнерски столове. Всеки един вид има своето предназначение в офиса.

 

5 основни вида офис столове

Административни (шефски) офис столове – това са столове предназначени за хората, които управляват компанията. Принципно се отличават с много стилен дизайн и с много екстри. Те имат тилт механизъм за бързо регулиране, удобни облегалки с допълнително подсигуряване и като пропорции са малко по-големи от обикновените офис столове за клиентите и служителите.

Като цяло добавят класа и стил в работното пространство и показват йерархията в офиса. Освен директорите, от такива офис столове може да се ползват мениджъри на високи управленски позиции.

 

5 основни вида офис столове

Офис столове за посетители – това са столове, които трябва да направят добро впечатление на гостите, клиентите, посетителите в офиса. Те са стилни и леки като дизайн. Поставят се в чакалня, фоайе, в самите офис кабинети, където се очаква да идват самите посетители. Те не са пищни като дизайн, но са ергономични и приятни за седене.

 

 

 

5 основни вида офис столове

Ергономични офис столове – това са най-разпространеният вид столове за работа в офиса. Те са предназначени за служителите по кабинетите, които имат ежедневна работа. Удобни са и приличат на административните столове, но са по-малки като пропорции, за да не засягат йерархията в компанията. Такива столове има и в конферентните зали в офиса, за да доставят удобство по време на делови срещи.

 

 

 

5 основни вида офис столове

Офис столове за работа с компютър – още от името на този вид офис стол става ясно и неговото предназначение. Специално пригоден дизайн за работа пред компютъра, така че да осигури максимален комфорт и възможност за регулация според работните задачи. Този вид столове търпят бърза еволюция, защото всяко следващо поколение идва с нови и подобрени функции.

 

5 основни вида офис столове

 

 

Дизайнерски офис столове – тези столове са най-разтегливата категория. При тях основата е дизайнът, който трябва да допълва офис интериора по неподражаем начин. Много компании поръчват дизайнерски столове за своя интериор, за да го направят отличителен. Дизайнерски столове в офиса може да има в общите части, в конферентни зали, в кабинетите на администрацията, дори шефският стол може да бъде специален дизайнерски модел.

 

Видовете офис столове, които изброихме са такива според тяхното предназначение в офиса. Те не засягат стиловете, според които може да се изработват офис столове. В друга специална статия ще обърнем внимание на различните стилистики, които влияят на крайната визия на офиса стола, а оттам и на избора от страна на потребителите.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap