5 основни вида офис столове

5 основни вида офис столове

Една офис среда издържана в съвременен стил, не може без качествени офис столове. Само че тази среда е диференцирана и столовете в нея имат различен смисъл. Ясно е, че предназначението на офис стола е едно, но видовете офис столове показват йерархията в офиса и разделението на зоните. Това е улеснение както за клиентите, така и за служителите в офиса.

Поставянето на моделите офис столове в категории има задачата да определи взаимодействието на хората със средата. Категоризацията помага за бързото описание на мебелите и за техния избор при обзавеждането на средата.

Категории офис столове

В света на офис столовете има пет основни категории. Ние ще разгледаме основните характеристики и на петте. Те са: шефски административни столове, столове за клиентите, ергономични столове, столове за работа с компютър и дизайнерски столове. Всеки един вид има своето предназначение в офиса.

 

5 основни вида офис столове

Административни (шефски) офис столове – това са столове предназначени за хората, които управляват компанията. Принципно се отличават с много стилен дизайн и с много екстри. Те имат тилт механизъм за бързо регулиране, удобни облегалки с допълнително подсигуряване и като пропорции са малко по-големи от обикновените офис столове за клиентите и служителите.

Като цяло добавят класа и стил в работното пространство и показват йерархията в офиса. Освен директорите, от такива офис столове може да се ползват мениджъри на високи управленски позиции.

 

5 основни вида офис столове

Офис столове за посетители – това са столове, които трябва да направят добро впечатление на гостите, клиентите, посетителите в офиса. Те са стилни и леки като дизайн. Поставят се в чакалня, фоайе, в самите офис кабинети, където се очаква да идват самите посетители. Те не са пищни като дизайн, но са ергономични и приятни за седене.

 

 

 

5 основни вида офис столове

Ергономични офис столове – това са най-разпространеният вид столове за работа в офиса. Те са предназначени за служителите по кабинетите, които имат ежедневна работа. Удобни са и приличат на административните столове, но са по-малки като пропорции, за да не засягат йерархията в компанията. Такива столове има и в конферентните зали в офиса, за да доставят удобство по време на делови срещи.

 

 

 

5 основни вида офис столове

Офис столове за работа с компютър – още от името на този вид офис стол става ясно и неговото предназначение. Специално пригоден дизайн за работа пред компютъра, така че да осигури максимален комфорт и възможност за регулация според работните задачи. Този вид столове търпят бърза еволюция, защото всяко следващо поколение идва с нови и подобрени функции.

 

5 основни вида офис столове

 

 

Дизайнерски офис столове – тези столове са най-разтегливата категория. При тях основата е дизайнът, който трябва да допълва офис интериора по неподражаем начин. Много компании поръчват дизайнерски столове за своя интериор, за да го направят отличителен. Дизайнерски столове в офиса може да има в общите части, в конферентни зали, в кабинетите на администрацията, дори шефският стол може да бъде специален дизайнерски модел.

 

Видовете офис столове, които изброихме са такива според тяхното предназначение в офиса. Те не засягат стиловете, според които може да се изработват офис столове. В друга специална статия ще обърнем внимание на различните стилистики, които влияят на крайната визия на офиса стола, а оттам и на избора от страна на потребителите.

0 Споделено
Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

E-mail бюлетин
Сподели
Copy link
Powered by Social Snap