5 сенколюбиви растения за вашия дом

Вижте следващите редове за сенколюбиви растения за вашия дом, които да използвате в необзаведените ъгли в някое от домашните помещения.За съжаление в съвременните домове винаги има тъмни ъгли (такива където слънчевата светлина не достига), които често остават празни като място. Всяко растение, което поставите там, съвсем скоро увяхва. Въпреки това, рецептата е, сенколюбиво стайно растение, което ще бъде едновременно красиво и устойчиво на липсата на пълноценна светлина.

Царска бегония

5 сенколюбиви растения за вашия домБегониите може и да изглеждат малко слаби, но се преоткриват като чудесни сенколюбиви растения. Царската бегония, известна още като листна бегония, е прекрасно растение, ако искате нещо различно от зеленото. С лилавите си листа не се нуждае от пряка слънчева светлина, така че ще изглежда добре в онзи ъгъл, където бихте искали да добавите нетипична декорация. Не обича да стои във влажна почва, така че след поливане с вода, растението се оставя да изсъхне напълно.

 

Венерин косъм

5 сенколюбиви растения за вашия домВенерин косъм е част от семейството на папратите и изобщо не обича слънцето. Когато това деликатно растение е на слънце, листата се сбръчкват. Венериният косъм обича хладно, сенчесто място с висока влажност. Това растение е перфектно дори в по-голяма баня, в антибаня или друго по-влажно помещение. Въпреки това, папратът изисква специални грижи: тъй като почвата на това растение се състои от торф, тя не задържа лесно вода. Затова за предпочитане е да го поливате с дъждовна вода.

 

Палма Арека

5 сенколюбиви растения за вашия дом

В ъгъла  можете да поставите една масивна поставка за саксия с палмата Арека. Тя е прекрасен избор, ако имате нужда от храстовидно домашно растение, което да запълни голяма празнина в ъгъла. Нейните листа придават тропическо усещане. Тя се отглежда на сенчесто, но светло място на закрито и редовно трябва да се  оросява

 

Калатея

5 сенколюбиви растения за вашия дом

Калатея – дори самото ѝ име излъчва красота. Със своята красива лилава долна страна и прекрасна шарка по листата си, калатеята е любимец на не малко домакинства. Колкото повече тези стайни растения са на светлина, толкова по-бледи стават листата и нещо от красотата им сякаш изчезва. Затова поставете калатеята на място с малко слънчева светлина. Не се тревожете, ако внезапно чуете това растение да шумоли: калатеята не напразно се нарича живо растение. През деня се отваря като цвете, а през нощта листата се затварят отново.

 

Аспидистра

5 сенколюбиви растения за вашия дом

Не сте в настроение за много сложно растение? Тогава изберете аспидистра. На холандски това растение с дългите си зелени листа се е наричало месарско растение. Това е така, защото много месари са имали това растение в месарския си магазин, защото то се справя толкова добре в среда с малко светлина и няма проблеми с по-ниските температури. Идеално растение за поставяне в кухнята например.

 

Останете с нашата рубрика Градина, където освен сенколюбиви растения за вашия дом, ще намерите още чудесни съвети за вашия интериор, който да изпълните с цветя.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap