6 лесни стъпки за почистване на тапицирани столове

Най-доброто време, в което може да почистите тапицирани столове всъщност зависи от тяхната употреба и състояние. Ако столовете ви се използват ежедневно и след няколко месеца започват да изглеждат малко износени и мръсни, почиствайте ги сезонно. Ако се използват рядко, почиствайте ги всяка година, за да махнете праха и да ги поддържате в добро състояние.

Ето какво трябва да имате под ръка, за да почистите вашите тапицирани столове – прахосмукачка с приставка за тапицерия или четка, топла вода, препарат за съдове или пране, чисти кърпи, водороден пероксид (3%), бял оцет или закупено от магазина средство за премахване на петна, четка с мек косъм и парочистачка (по избор).

 

Как да почистите тапицирани столове в 6 лесни стъпки

Стъпка 1: Вакуум

Първата стъпка в почистването на вашите тапицирани столове е да ги почистите с прахосмукачка. Това ще премахне мръсотията и нивото на повърхността и може да помогне за избледняването на повече полепнали петна. За прахосмукачка използвайте приставката за тапицерия. Ако вашата прахосмукачка няма такава, използвайте приставката с четка. С малки, нежни движения почистете с прахосмукачката тапицерията, за да почистите и повдигнете косми, трохи и други отпадъци.

Стъпка 2: Направете своя почистващ разтвор

След това съберете останалите си почистващи средства. Вземете голяма купа с много топла вода (толкова топла, колкото можете безопасно да се справите с нея) и добавете чаена лъжичка мек препарат за пране или миене на съдове. Смесете двете заедно, докато получите сапун.

Стъпка 3: Почистване на място

Сега е време да поработите върху отстраняването на всички твърди петна. За да ги почистите, можете или да използвате закупен от магазина препарат за петна, или можете да си направите свой собствен с 3% водороден прекис или бял оцет. И в двата случая потопете чиста кърпа в препарата за отстраняване на петна и внимателно попийте петното, преди да го оставите да престои 10 минути. Докато работи, преминете към следващата стъпка.

Стъпка 4: Почистете столовете си

Потопете друга чиста кърпа в сапунената смес, която сте направили по-рано, и изстискайте излишната течност. След това използвайте кърпата, за да намокрите внимателно цялата тапицирана повърхност на стола, като внимавате повърхността да е достатъчно влажна, без да е наситена с вода.

Стъпка 5: Изтъркайте и изпарете

След това вземете четката си с мек косъм и много внимателно изтъркайте сапунената смес в тапицерията.

Стъпка 6: Изплакнете и подсушете

За да завършите почистването на вашите тапицирани столове, потопете чиста кърпа в топла вода и я изстискайте, докато стане съвсем влажна. След това почистете с влажната кърпа цялата тапицирана повърхност, като повторите, ако е необходимо, с допълнителни чисти кърпи, докато тапицерията се освободи от пяна.

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap