6 съвета за поддръжка на дома

Да си собственик на жилище е свързано с поддръжка на дома и е много по-сериозна отговорност, отколкото да живееш под наем. От вас зависи да се погрижите за всички проблеми, които могат да възникнат, а това може да бъде скъпо в зависимост от ситуацията. Въпреки това е възможно да спестите време и пари, като научите няколко полезни съвета и трикове. Освен това това ще ви помогне да придобиете умения и да станете по-самоуверен собственик на къща.

Според  експертите, за да станете опитен майстор, са необходими само четири умения: измерване, работа с чук, използване на отвертка и рязане на различни материали. Така познанията по сложни ремонтни теми ще дойдат естествено, след като тези четири неща бъдат овладени.

Свържете се с експерт за поддръжка на дома

DiasBuild са наши колеги строителни предприемачи и имат много опит в услугите за преустройство, ремонт и поддръжка на дома. Те предлагат консултации, за да помогне на собствениците на жилища да се заемат с проектите “Направи си сам”. Свържете се с експерт, когато нямате опит в даден проблем появил се в домашното ви пространство.

Смяна на филтри

Според създаването и спазването на цялостен план за поддръжка на дома това е един от най-важните проект от типа “направи си сам” за всеки дом. Този план трябва да включва системите за отопление, вентилация и климатизация, електрическите и водопроводните системи, както и всички уреди и приспособления. Проверките, подмяната на филтри, почистването и други задачи по поддръжката трябва да бъдат включени в ежегоден контролния списък.

Боядисване на стена

Извършването на боядисване на стена не е трудна задача. Тя обаче изисква някои основни консумативи и някои основни познания за процеса. Като начало стената трябва да се подготви, като се измие, шлайфа и се запълнят всички дупки и пукнатини, които може да съществуват. След това върху стената трябва да се нанесе грунд, за да се осигури добра основа за боята. Накрая боята може да се нанесе на няколко слоя, за да се постигне желаният вид. Успешното завършване на тази дейност ще доведе до стена, която изглежда съвсем нова и със сигурност ще подобри вида на всяка стая.

Вижте начин за еко-боядисване в дома ви

Инсталирането на нов смесител

Изваждането на стария кран и замяната му с нов е сравнително лесен процес. Необходими са няколко основни инструмента, като гаечен ключ и отвертка, и малко търпение, за да се уверите, че всичко е правилно закрепено. След като старият кран бъде отстранен, новият може да бъде монтиран с необходимия хардуер, като гайки и шайби. След като закрепите смесителя към мивката, той трябва да се тества, за да се уверите, че работи правилно. Накрая трябва да се монтират дръжките и запушалката за оттичане, за да се завърши процесът.

Поставяне на стенни рафтове

Монтирането на стенни рафтове е задача, която много хора трябва да свършат в дома си. Това е прост процес, който е по-лесен за постигане, отколкото изглежда. От дневната зона до офиса, спалнята и дори гаража, стенните рафтове са практичен и привлекателен вариант за съхранение на вещи в дома. Поставянето на стенни рафтове може да е малко по-трудно от окачването на картина, но е работа, която могат да свършат дори начинаещи майстори. За да ги монтирате, са необходими някои основни инструменти и познания, като например намиране на шпилките в стената, избор на подходящи анкери за стена за теглото на рафта и използване на отвертка.

Отпушване на канализацията

Запушеният отводнителен канал може да бъде неприятност и пречка за нормалното функциониране на имота. За да го отпушите, има няколко стъпки, които можете да предприемете. Първо, намерете източника на запушването. Опитайте се да използвате бутало, за да разхлабите всички отпадъци, които биха могли да причинят задръстването. Ако това не помогне, използвайте шнек, за да се опитате да отстраните запушването. Ако и това не помогне, може да се наложи да повикате професионален водопроводчик.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap