6 тенденции за интериорен дизайн през 2023

Ако сте решили да сменяте вашия интериорен дизайн вкъщи и да направите някакъв вид ремонт през новата 2023 г, ето какви са тенденциите и какво се очаква.

Екологични домове

През 2023 г. дизайнери и потребители  ще проектират пространства, които „се чувстват в хармония с естествения свят“, като същевременно са луксозни и шикозни като интериор.  Очаквайте преминаване от синтетични материали, като акрил, към органични, слоести текстури – дизайнерски трик, който връща екологичното начало в дома.

Експертите прогнозират подход към минимализма, който съчетава елегантни и семпли силуети, и естествени материали.

И тъй като потребителите и домашните експерти се застъпват за по-екологични домове, устойчивият дизайн ще остане на първо място, насърчавайки възобновяемите материали като вълна, памук, бамбук, линолеум и корк в дизайнерски елементи като подови настилки, мебели, текстил и строителни материали.

Холистичен интериорен дизайн

В съответствайки с връщането към природата, интериорният дизайн, който отчита внимателно ума и тялото на собственика на жилищата, е нарастваща тенденция.  Хората ще мислят повече за това как интериорният дизайн на една къща ги кара да се чувстват и оттам ще се потопят в това как дизайнът може да ги направи по-щастливи, по-здрави и по-продуктивни в тяхното пространство

Богати, наситени нюанси

Наситените червени, кафяви и зелени цветове също ще завладеят интериора през 2023  Това обаче е субективна прогноза, защото не може да се обхване всичко, което ще върви на различните места. Заключението обаче е, че в последните години, хората стават все по-смели в избора на цветове за интериорите си.

Правилно оразмеряване

Завръщането към трапезарията. Дизайнерите забелязват промени в идеите на клиентите, които след Ковид вълната започват да искат подредени, красиви и удобни трапезарии – не толкова за масови събирания, колкото за интимна семейна вечеря, на която всички се събират. Така че този тренд не трябва да се пренебрегва.

Многофункционални интериори

През 2023 г. стаите трябва да изпълняват множество функции. Експертите подчертава важността на разработването на гъвкави интериори мъдро и целенасочено. „Кухнята не е просто кухня; това е място за пиене на кафе с приятели и станция за домашна работа през делничните дни. Многофункционалните зони в дома са все по-търсени.

Оазиси у дома

Потребителите също ще гледат на своите пространства, за да създадат убежище, подобно на спа интериор. Очаквайте завръщане от бялото и монохроматичното „за схема, която предизвиква страст към пътешествията и усещане за бягство. Тъй като мнозина възобновяват пътуванията след пандемията, собствениците на жилища носят специфични части от пътуванията си обратно у дома. Хората искат да имат домове, които говорят за тях и техния опит, и често се вдъхновяват от неща, които са видели по време на пътешествията си.

Следвайте ни и през новата година, когато ще навлизаме в детайли относно тенденциите в интериорния дизайн.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap