7 грешки в съвременното спално обзавеждане

Следващите редове представят темата за грешките, които се допускат в съвременното спално обзавеждане, но видени през очите на дизайнери и декоратори. Обърнете внимание на техните съвети и какво да не допускате, за да може спалнята Ви да бъде това интимно, красиво и удобно помещение, което е призвано да бъде.

Твърде много бъркотия и малко организация

Обикновено когато сте господари на собствената си спалня, оставяте много неща по нощните шкафчета и тоалетките, и постепенно те започват да се трупат. Вие свиквате с това, но ако се вгледате по-обстойно, ще видите един безпорядък. Спалнята трябва да е  е чиста и свободна от безредие.

Решението е да приберете излишните предмети в шкафчетата и да започнете да поддържате практичен стил върху нощните шкафчета с кутийка за малки бижута, рамки за снимки на любими хора и малка свещ, за да създадете настроение. Всичко друго е излишно да бъде на показ.

Спалнята като мултистая

Експертите по интериорен дизайн не са почитатели на електрониката, уредите за упражнения или дори телевизорите в спалнята. Всичко, което стимулира ума през деня, не трябва да бъде на мястото ви за почивка през нощта.

Поставянето на голям черен правоъгълник на стената не прави нищо добро спалнята ви, а синята светлина, която излъчва, също не е добра за вашия цикъл на сън. Вместо телевизора опитайте да включите уникални произведения на изкуството подходящи за спално обзавеждане.

Имате само един светлинен източник

Уверете се, че вашата спалня има множество опции за осветление. Комбинацията от осветление на нощното шкафче и регулируемо околно осветление е печелившата комбинация. Много хора пренебрегват осветлението в спалнята и затова дизайнерите предлагат да се намери решение за светлина, която прави спалнята малко по-интимно място.

Използване на лоши цветови комбинации

Спокойствието е най-важният детайл в спалнята и за постигането му е добре да се използват неутрални цветове. Всичко трябва да се допълва, а не да съвпада перфектно. В съвременния интериор се търсят цветове типични за СПА зони За пространство, което създава усещане за спокойствие и уют.

7 грешки в съвременното спално обзавеждане

Не се препоръчва използването на един и същи цвят за мебелите в спалнята. Ако леглото е един цвят, не е добре столове, кушетки, скрин или шкаф да е в същия такъв. Ако нощното шкафче и тоалетката с в комплект, то леглото може да има допълващ се цвят с тях, а не да бъде същия, защото това създава стерилно пространство като визия.

Не се използва цялото помещение

Друг често срещан проблем, който дизайнерите забелязват, е лошо използваното пространство. Съвременното спално обзавеждане предполага присъствието на предмети с двойно предназначение и идеални за сядане, обличане и обуване през деня, както и за съхранение на декоративни възглавници през нощта.

Ъглите често остават голи и забравени. За ъгли включването на подходящи растения за спалня или подова лампа може да бъде лесен начин да добавите цвят и визуална височина към вашата стая. За просторни ъгли помислете за добавяне на допълнителни места за сядане или добре подбрана странична масичка.

Прекалено усложняване на процеса

Декорирането на всяко пространство може да бъде обезсърчително и тъй като спалнята обикновено не се вижда от гостите, хората често премахват приоритета при започване на проекта. Когато обаче хората се насочат към спалня декорирането забравят, че в крайна сметка, тя изисква по-семпъл и успокояващ сетивата дизайн, а не суетене какво точно да се сложи в интериора.

7 грешки в съвременното спално обзавеждане

Липса на баланс в разпределението

Съвременното спално обзавеждане е рефлекс към модерния начин на живот. Тоест в спалнята не трябва да струпвате прекалено близо нейните елементи. Ако леглото и нощното шкафче вървят ръка за ръка, то другите мебели и аксесоари, трябва да са добре разпределени в интериора. Направете така, че вие сами да се чувствате добре в пространството на спалнята.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap