Картини за спалня – избор за съвременния декор | Creative Home

Картини за спалня – избор за съвременния декор

Темата картини за спалня е много широка, затова в тази статия ще бъде разгледана като опция за съвременния спалня декор; за голямата спалня, за детската спалня, за спалнята на тийнейджърите.

Спалнята е помещение, което следва да се обзавежда като място, което предлага много повече от спане. Още в Ренесанса например в Италия, спалните на аристократите били украсявани с картини, които са били предназначени да напомнят, че това е брачното ложе. Тоест темата е била еротичното, продължението на рода, връзката между партньорите.

Днес нещата, заради съвременния начин на живот, са се променили и декорът в спалнята е насочен повече към това да помогне хората да се отпуснат и да си починат. В този смисъл стенното изкуство във вида на картини за спалня, ще играе също важна роля в тази посока.

Спалнята в съвременната интериорна мисъл е убежище, място за почивка и произведенията на изкуството трябва да представят това. В спалнята картините се поставят непосредствено над леглото или на стената срещу леглото. Най-добрите решения са за големи картини като размер, които се окачват на нивото на очите.

Много популярно решение в съвременния спалня интериор е с поставянето на абстрактни картини, които са в успокояващи цветови нюанси или тонове. Въпреки този превес на абстрактното изкуство в съвременната спалня, някои традиционни подходи все още включва избора на красив горски пейзаж или на морски пейзаж. (Картината на снимката показва съчетание между абстрактно изкуство спрямо цветове в спалния интериор).

Картини за спалня – избор за съвременния декор

https://www.pinterest.com/pin/275212227257946612/

Рамките в спалнята следва да са по-прости като дизайн, за да може акцентът да е върху самото произведение на изкуството, а не върху неговата рамка. Така се потвърждава линията, че картината служи да успокоява и да предава послание, а не да служи като произведение на изкуството, което да се разглежда цялостно.

Вече разбирате, че в основата си, картините за спалня имат различна роля от картините в коридора, в хола и т.н. Не случайно споменахме, че в спалнята е добре да има една по-голяма картина, вместо да правите стена с няколко картини, защото в спалнята декорът трябва да говори за почивка на сетивата, а не за тяхното шарене по стените.

Стенното изкуство се предлага в различни форми и жанрове, които са подходящи за различни герои и спални. Картините за спалня са само една опция , в този текст акцентираме върху общите правила, но очаквайте скоро от нас и обяснение на съчетанията на цветове, форми и декор, защото за последния трябва да сте сигурни, че се допълва добре с произведенията на изкуството.

Картини за детска спалня

Детската стая може да бъде много забавна за декориране. Децата обичат да се забавляват и да използват въображението си, така че ако е за детска стая или стая за малко дете, има много забавни и въображаеми идеи за стенни картини. Живописното изкуство в детската стая е много по-различно; то е забавно, игриво, цветно, образователно.

Картини за спалня – избор за съвременния декор

https://www.pinterest.com/pin/27443878966347574/

Освен че трябва да излъчва това, то е образователно в смисъла, че може да накара децата да искат да рисуват и самите те да започнат да излагат картините си. Разбира се това трябва да бъде обяснено добре от техните родители когато поставят картини за стена в детската спалня.  Пазарът предлага голям избор на картини с феи, птици, дракони, лодки, коли, анимационни герои и всичко останало, което ще предизвика интереса на децата.

Тийнейджърска спалня

Отношението и желанията на тийнейджърите могат да се видят в картините на стената. Ако харесват музика, има голямо разнообразие от музикално-тематични стенни рисунки, включително и щампи на музикални легенди, които могат да бъдат много креативни. В тийнейджърската спалня обаче картините не са почит, защото освен ако момчето или момичето не е художник или няма семейна традиция да възпитава, че живописното изкуство е ценност и че трябва да присъства вкъщи.

Един юноша се нуждае от стая, която представя неговата същност, и това, което е по стените, е може би най-ефективният начин да го изяви. Чрез картините може да се направи по шикозен начин, като изберете правилните картини за стена.

0 Споделено
Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

E-mail бюлетин
Сподели
Copy link
Powered by Social Snap