Картини за спалня – избор за съвременния декор

Темата картини за спалня е много широка, затова в тази статия ще бъде разгледана като опция за съвременния спалня декор; за голямата спалня, за детската спалня, за спалнята на тийнейджърите.

Спалнята е помещение, което следва да се обзавежда като място, което предлага много повече от спане. Още в Ренесанса например в Италия, спалните на аристократите били украсявани с картини, които са били предназначени да напомнят, че това е брачното ложе. Тоест темата е била еротичното, продължението на рода, връзката между партньорите.

Днес нещата, заради съвременния начин на живот, са се променили и декорът в спалнята е насочен повече към това да помогне хората да се отпуснат и да си починат. В този смисъл стенното изкуство във вида на картини за спалня, ще играе също важна роля в тази посока.

Спалнята в съвременната интериорна мисъл е убежище, място за почивка и произведенията на изкуството трябва да представят това. В спалнята картините се поставят непосредствено над леглото или на стената срещу леглото. Най-добрите решения са за големи картини като размер, които се окачват на нивото на очите.

Много популярно решение в съвременния спалня интериор е с поставянето на абстрактни картини, които са в успокояващи цветови нюанси или тонове. Въпреки този превес на абстрактното изкуство в съвременната спалня, някои традиционни подходи все още включва избора на красив горски пейзаж или на морски пейзаж. (Картината на снимката показва съчетание между абстрактно изкуство спрямо цветове в спалния интериор).

Картини за спалня – избор за съвременния декор

https://www.pinterest.com/pin/275212227257946612/

Рамките в спалнята следва да са по-прости като дизайн, за да може акцентът да е върху самото произведение на изкуството, а не върху неговата рамка. Така се потвърждава линията, че картината служи да успокоява и да предава послание, а не да служи като произведение на изкуството, което да се разглежда цялостно.

Вече разбирате, че в основата си, картините за спалня имат различна роля от картините в коридора, в хола и т.н. Не случайно споменахме, че в спалнята е добре да има една по-голяма картина, вместо да правите стена с няколко картини, защото в спалнята декорът трябва да говори за почивка на сетивата, а не за тяхното шарене по стените.

Стенното изкуство се предлага в различни форми и жанрове, които са подходящи за различни герои и спални. Картините за спалня са само една опция , в този текст акцентираме върху общите правила, но очаквайте скоро от нас и обяснение на съчетанията на цветове, форми и декор, защото за последния трябва да сте сигурни, че се допълва добре с произведенията на изкуството.

Картини за детска спалня

Детската стая може да бъде много забавна за декориране. Децата обичат да се забавляват и да използват въображението си, така че ако е за детска стая или стая за малко дете, има много забавни и въображаеми идеи за стенни картини. Живописното изкуство в детската стая е много по-различно; то е забавно, игриво, цветно, образователно.

Картини за спалня – избор за съвременния декор

https://www.pinterest.com/pin/27443878966347574/

Освен че трябва да излъчва това, то е образователно в смисъла, че може да накара децата да искат да рисуват и самите те да започнат да излагат картините си. Разбира се това трябва да бъде обяснено добре от техните родители когато поставят картини за стена в детската спалня.  Пазарът предлага голям избор на картини с феи, птици, дракони, лодки, коли, анимационни герои и всичко останало, което ще предизвика интереса на децата.

Тийнейджърска спалня

Отношението и желанията на тийнейджърите могат да се видят в картините на стената. Ако харесват музика, има голямо разнообразие от музикално-тематични стенни рисунки, включително и щампи на музикални легенди, които могат да бъдат много креативни. В тийнейджърската спалня обаче картините не са почит, защото освен ако момчето или момичето не е художник или няма семейна традиция да възпитава, че живописното изкуство е ценност и че трябва да присъства вкъщи.

Един юноша се нуждае от стая, която представя неговата същност, и това, което е по стените, е може би най-ефективният начин да го изяви. Чрез картините може да се направи по шикозен начин, като изберете правилните картини за стена.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap