7 отхвърлени идеи в домашния интериорен дизайн

Когато говорим за интериорен дизайн, новите тенденции са свързани и с отхвърлянето на идеи, които са били много силни през миналата година. Така че можем да кръстим тази статия, какво в интериорния дизайн ще отпада все по отявлено през 2023 г. Това, че всеки абзац започва с край на нещо, не значи тотален край, защото изборът на дизайн е субективен, но показваме посоката на мислене на интериорните дизайнери и декоратори.

Край на експлоатирането на сивото и бялото – в един момент тази намеса във всички помещения  започна да става изтощителна. Да те са добри цветове за минималистичен стил, но прекаленото им показване в интериора и като декоративни елементи може да направи едно пространство скучно, а прекаленото сиво, дори да помрачи настроението.

Край на цветовото съгласуване в интериора – от черно-бели фото клъстери до цветно координирани рафтове с книги, този изтънчен и неестествен вид все още изглежда малко повече като подбрана страница в списание, отколкото като интимно пространство в нечий истински дом. Отворете ума си за всички възможности за подреждане на нещата по начин, който удовлетворява вас и ви върши работа, а не шари по къщата като неконтролиран бояджия.

Край на нефункционалните обекти – с ограниченото пространство идват ограничени декоративни предмети. Имайки това предвид, вероятно ще видим отдалечаване от тези предмети, които нямат функция и увеличаване на тези, които добавят както визуална интрига, така и цел. Това ще важи поне за кухнята, банята, домашния кабинет.

Вижте в HappyWoman още тайни от света на интериорния дизайн.7 отхвърлени идеи в домашния интериорен дизайн

Край на всекидневната ориентирана около телевизора – в наши дни екраните са централна част от ежедневието на повечето хора. Да но намесата на смартфоните и промяната на начина, по-който се търси информацията води и до остаряването на идеи, които са били вкоренени в интериора за дълги години. ,   Като се има предвид това, ако настройката ви е един диван, обърнат към екрана, е трудно да привлечете нещо друго освен. Така че дори ако вашето пространство е малко, намерете малък начин да го направите по-интерактивно.

Край на отворените етажни планове – много бързо тази гореща тенденция в интериорния дизайн, започна да изстива. Класическия подход към интериора свързан с повече стаи и повече интимно пространство сякаш се нрави повече на собствениците. Границите са важни и това го казват безграничните интериорни дизайнери.

Крайна на ужасно изчистените кухни – в смисъла на изключително модерната минималистична кухня, която често е изцяло в бяло или сиво, това е ужасно място за готвене. На тезгяха няма нито една купа и не дай си боже някаква ексцентрична цветова схема с камъка на плота! Често шкафовете ще се доставят в гланцово покритие, а подредбата на съдовете по шкафовете е като от каталог. Нещата ще станат малко по-разчупени, по-цветни, по-приятни за готвене, за пиене на кафе в трапезарията.

Вижте новите технологични тенденции в кухнята

Край на фалшификатите в интериора – хората искат в дома си да имат автентични предмети, извън класическите уреди. Така че тенденцията е за търсене на оригинални мебели, ръчно направени закачалки, лампиони, нощни шкафчета, поставки и какво ли още не.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap