7 отхвърлени идеи в домашния интериорен дизайн | Creative Home

7 отхвърлени идеи в домашния интериорен дизайн

Когато говорим за интериорен дизайн, новите тенденции са свързани и с отхвърлянето на идеи, които са били много силни през миналата година. Така че можем да кръстим тази статия, какво в интериорния дизайн ще отпада все по отявлено през 2023 г. Това, че всеки абзац започва с край на нещо, не значи тотален край, защото изборът на дизайн е субективен, но показваме посоката на мислене на интериорните дизайнери и декоратори.

Край на експлоатирането на сивото и бялото – в един момент тази намеса във всички помещения  започна да става изтощителна. Да те са добри цветове за минималистичен стил, но прекаленото им показване в интериора и като декоративни елементи може да направи едно пространство скучно, а прекаленото сиво, дори да помрачи настроението.

Край на цветовото съгласуване в интериора – от черно-бели фото клъстери до цветно координирани рафтове с книги, този изтънчен и неестествен вид все още изглежда малко повече като подбрана страница в списание, отколкото като интимно пространство в нечий истински дом. Отворете ума си за всички възможности за подреждане на нещата по начин, който удовлетворява вас и ви върши работа, а не шари по къщата като неконтролиран бояджия.

Край на нефункционалните обекти – с ограниченото пространство идват ограничени декоративни предмети. Имайки това предвид, вероятно ще видим отдалечаване от тези предмети, които нямат функция и увеличаване на тези, които добавят както визуална интрига, така и цел. Това ще важи поне за кухнята, банята, домашния кабинет.

Вижте в HappyWoman още тайни от света на интериорния дизайн.7 отхвърлени идеи в домашния интериорен дизайн

Край на всекидневната ориентирана около телевизора – в наши дни екраните са централна част от ежедневието на повечето хора. Да но намесата на смартфоните и промяната на начина, по-който се търси информацията води и до остаряването на идеи, които са били вкоренени в интериора за дълги години. ,   Като се има предвид това, ако настройката ви е един диван, обърнат към екрана, е трудно да привлечете нещо друго освен. Така че дори ако вашето пространство е малко, намерете малък начин да го направите по-интерактивно.

Край на отворените етажни планове – много бързо тази гореща тенденция в интериорния дизайн, започна да изстива. Класическия подход към интериора свързан с повече стаи и повече интимно пространство сякаш се нрави повече на собствениците. Границите са важни и това го казват безграничните интериорни дизайнери.

Крайна на ужасно изчистените кухни – в смисъла на изключително модерната минималистична кухня, която често е изцяло в бяло или сиво, това е ужасно място за готвене. На тезгяха няма нито една купа и не дай си боже някаква ексцентрична цветова схема с камъка на плота! Често шкафовете ще се доставят в гланцово покритие, а подредбата на съдовете по шкафовете е като от каталог. Нещата ще станат малко по-разчупени, по-цветни, по-приятни за готвене, за пиене на кафе в трапезарията.

Вижте новите технологични тенденции в кухнята

Край на фалшификатите в интериора – хората искат в дома си да имат автентични предмети, извън класическите уреди. Така че тенденцията е за търсене на оригинални мебели, ръчно направени закачалки, лампиони, нощни шкафчета, поставки и какво ли още не.

0 Споделено
Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

E-mail бюлетин
Сподели
Copy link
Powered by Social Snap