Кухненско обзавеждане – нови технологични тенденции в дизайна

Експертите по кухненско обзавеждане отбелязват само за първата половина на 2022 година, цели 43 промени тенденции в дизайна на кухненското пространство. Ако някои от тях са продиктувани от добре познатите ежегодни промени в чисто моден аспект, то има и нововъведения, които са устойчива тенденция според духа на времето, в който живеем. Именно тези вторите, ще са обект на нашия интерес в следващите редове.

Защо тези нововъведения са важни? Да кажем, че зеленото вдъхновено от природата и богатите земни тонове са тенденция като цветове в обзавеждането в кухнята. Или пък, подовете с плочки в стил херинга или хексагон, са посоката, в която се движат подовите тенденции. Те обаче ще се сменят, ще дойдат нови дизайнерски идеи догодина, затова този текст поглежда отвъд това.

Кухненско обзавеждане – нови технологични тенденции в дизайна

https://www.pinterest.com/pin/534802524514040716/

Мебели, които се отварят с едно докосване  

Бъдещето на кухненската естетика е минималистично и опростено. Вече не е необходимо сензорният екран да бъде ограничен само до вашия телефон или таблет – ред е на уредите и мебелите в кухнята. Модерните такива се проектират с touch-бутон, което заменя отварянето на ръка.

Когато се намали количеството на движещите се части в кухненския интериор, това прави вида в кухнята много по-хармоничен, естетически привлекателен, а мебелите стават по-лесни за поддръжка.

Кухненско осветление

Бъдещето на кухненското осветление е елегантно и незабележимо. Най-съвременните системи за кухненско осветление са вградени, за да се адаптират лесно към домакинските нужди.

Кухните вече не са задръстени с груби, ярки горни светлини или крушки, които изгарят твърде бързо. На почит е LED осветлението, което внася в кухнята по-ярко, по-равномерно осветление, което може да се регулира от по-топли към по-студени тонове. А това отваря възможност за различна светлина при готвене, при правене на кафе, при хапване набързо в кухненския интериор.

Кухненско обзавеждане – нови технологични тенденции в дизайна

https://www.pinterest.com/pin/609604499577832231/

„Невидими” индукционни котлони за съвременното кухненско обзавеждане

Преминаването от газови печки към електрически котлони беше нещо революционно. Сега най-новият напредък в кухненските уреди за готвене е индукционният плот.

Невидимите индукционни готварски плотове използват технология, която е скрита по най-горната повърхност на кухненския плод  и служи за нагряване на тенджери и тигани директно през повърхността на плота.

Индукционните готварски плотове позволяват по-добро използване на пространството и са по-безопасни от газовите или електрическите котлони – и тъй като са скрити под повърхността на плота, те практически изчезват. Въведението може да навлезе още по-бързо в кухненските интериори, заради очертаваща се газова криза в Европа.

„Зелената вълна” в кухнята 

Лятото на 2022 г. е едно от най-сушавите в Европа. Няма как това да не се отрази и на ускоряването на нововъведенията в кухнята свързани с eco-friendly устройства и приложения, които да намалят разхода на енергия в кухнята. Такива са смесители за кухня и цели системи, които намаляват разходите за вода и дори я консервират за домашно ползване.

Ако днес имаме единични решения и готови такива уреди, и приспособления за кухнята. То те ще станат масови в най-скоро време. Кухнята ще се превърне не само в място за готвене, но и за максимално добро използване на ресурсите. Дори отпадъците от кухненските продукти ще намерят своето приложение.

Кухненско обзавеждане – нови технологични тенденции в дизайна

https://www.pinterest.com/pin/633387436302142/

Още по-умни кухненски уреди 

Свикнахме търговците да рекламират не малко битови уреди като smart. Само че се очаква това smart ниво да се вдигне още повече с новите уреди в съвременното кухненско обзавеждане. Експертите говорят за още по-умни кухненски везни, кошчета за боклук, дигитални плотове, гласови команди за уредите, smart хладилници, и какво ли още не.

Идеята на smart-технологията е да улесни максимално домакинството, така че много неща, които отнемат време да бъдат съкратени. Всичко ще става по-бързо и по-удобно за хората, които използват кухнята.

Едно от големите предимства на свободния пазар е, че потребителите сами могат да избират едно или друго решение за своя дом. Например за България се казва, че каквото е модерно по света, тук идва със закъснение. Нещата вече не стоят по този начин и много от тенденциите в съвременното кухненско обзавеждане са част от българските домакинства. В този смисъл, всяко домакинство може да реши кога и как да направи промените, които ще доведат до качественото по-добро ползване на кухненския интериор.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap