7 съвета за добър сън

Бързо ръководство за постигане на добър сън

През последните години все повече се забелязва значението на създаването на тихо, спокойно и уютно пространство за по-добър сън. Ако се опитвате да усъвършенствате режима си за лягане и да закупите предмети с най-високо качество, за да постигнете по-добър сън, ние можем да ви помогнем. Още повече навлизаме в поредния цикъл със смяна на времето и това значи, че ще спим с час по-малко. За да сте готови за предизвикателството, ето 7 съвета за постигане на по-добър сън.

По-доброто качество на съня значи, че ще имате нужда от по-малко спане, за да се сте бодри през деня, ще имате здравословни ползи във всички направления и най-малкото ще имате добро настроение.

За добър сън започнете със солидна основа

Възглавниците и комплектите чаршафи няма да имат значение, ако матракът ви не е подходящ. Инвестицията в качествен матрак се изплаща в дългосрочен план, тъй като той ще ви служи години наред. Изберете такъв от реномиран магазин за матраци, проверете добре информацията за продукта, интересувайте се от неговите качества, материалите от които е направен.

Повече за избора на матрак – тук

Изберете подходящия чаршаф за вашия режим на сън

След като вече сме се погрижили за матрака, нека обсъдим чаршафите. Важно е да се уверите, че те са меки, уютни и помагат за поддържането на равномерна температура. Може да помислите за различни комплекти чаршафи за различните сезони и да ги почиствате по подходящ начин, за да им помогнете да издържат по-дълго.

Изграждане на удобни слоеве

Уютна, качествена завивка или нещо по-леко за лятото – и в двата случая ще се изкушите да останете в леглото цял ден! Но има и още нещо – завивките са и чудесен начин да добавите стил, цвят и текстура в спалнята си. На пазара има най-различни модели, като вие е добре да се базирате на избор, който е свързан с вашето удобство. Опознайте видовете материи за спално бельо, за да знаете, кое е най-добро за вас.

7 съвета за добър сън Колегите в HappyWoman, също имат добри идеи за по-добър сън, тук

Намерете идеалната възглавница за вас

Подходящата възглавница може да промени усещането ви за сън. Без значение дали спите странично или не, дали предпочитате възглавница от пяна или пух, онлайн пазаруването днес предлага цялата необходима информация, за да изберете идеалната възглавница за вас. Освен това не забравяйте да научите как да почиствате възглавницата си, така че тя да остане здрава и в отлично състояние.

Преодолейте жегата през вечерните часове

Хората с горещ сън разбират трудностите при намирането на продукти за сън, които ги карат да се чувстват уютно и да регулират температурата си. Дори и да не ви е горещо, всички бихме могли да си помогнем, за да останем охладени в летните горещини. Открийте кои чаршафи, леки завивки и овлажнители на въздуха подкрепяме и получете някои съвети за поддържане на умерена температура в спалнята, независимо от сезона. Точно температурата в спалнята е тази, която ще има най-голямо отражение за качеството на съня ви, затова вижте как можете да подобрите ситуацията във всеки сезон.

По-бързо в леглото

Много от нас са изпитвали трудности при опитите си да заспят бързо. Въпреки че някои хора имат късмета да заспят почти веднага, други се нуждаят от малко повече помощ. Хапчетата за сън са последното, което препоръчваме. Плюс това те се изписват от квалифицирано медицинско лице. Иначе за добър сън, нека в спалнята ви няма електронни устройства, телевизор, нека телефонът ви е далеч от леглото; осигурете си спокойна среда, за да заспите бързо.

Оптимизиране на сутрешните часове

След като сте постигнали по-високо ниво на сън, последната стъпка е да улесните ставането сутрин, така че да се чувствате заредени с енергия, вместо да искате да останете в леглото. С помощта на тези будилници за изгрев слънце, зона за кафе и други методи ще сте на път да посрещнете деня с бодра нагласа.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap