9 практични решения за детска стая

Има много идеи с различен произход, които могат да бъдат приложени за детска  стая, въпреки че има някои съображения, които са уникални за всяко дете. Например, според традиционния Фън Шуй леглото на детето следва да е достъпно от двете страни, така че енергията (Чи) да може свободно да тече около него. Общоприето е обаче, че сънят до плътна стена помага на малките деца да се чувстват сигурни, което обикновено се счита за по-важно като цяло.

Ето как два различни светогледа се сблъскват и оставят избора в ръцете на родителя. Затова вижте следващите идеи, съвети и решения за детска стая, за да приложите, някои от тях, които ви се струват подходящи за стаята на вашите деца. Нека да започнем отнякъде.

Премахнете бъркотията. Спалнята без бъркотия насърчава спокоен и здравословен сън. Затова от малки учете децата си да подреждат стаята си и да се грижат за интериора. За целта, можете да им купите кошчета, в които да подреждат играчките си. Когато подреждате стаята им, можете да ги каните с вас, за да попиват от действията и думите ви.

Поставете леглото в „командна позиция“. Командната позиция позволява най-добрия изглед към вратата и стаята, като поставя вашето дете в „командата“ на заобикалящата го среда. Поставете леглото далеч от линията на вратата, в идеалния случай диагонално и най-отдалечено от нея.

Не поставяйте леглото директно под прозорец или на една линия с огледало. И двете места намаляват сигурността на детето, а всички знаем какво е да зърнеш нещо в огледалото и да се изплашиш. Избягването на тези позиции може да не е възможно, но е най-добрата практика.

За предпочитане е леглото в детската стая да бъде с дървена рамка и с масивна табла. Отново се връщаме към усещането за сигурност и комфорт, толкова важни във всяка детска стая. Таблата от масивно дърво или подплатената тапицерия е много по-удобна за сядане и следователно детето ви ще се чувства по-сигурно в това как се движи и седи в леглото. Металните легла са много по-податливи на движение и скърцане, като нито едно от двете не помага на спящия да се чувства сигурен.

Един  Фън Шуй съвет свързан с детското легло е изборът на такова, което е повдигнато от земята. Под него няма шкафове за съхранение на дрехи. За да създадете добър Фън Шуй, трябва да позволите на енергията (Чи) да тече свободно около вас. Чрез повдигане на леглото и запазване на пространството под леглото свободно, Чи е свободен да тече, подобрявайки състоянието на покой на вашето дете.

Избягвайте инсталацията на много мебели с остри ъгли, вместо това нощното шкафче, може да е с объл дизайн на ъглите. Най-малко избягвайте острите ъгли да сочат към леглото на детето.

Относно цветовата гама в детската стая, положително въздействие за съня имат неутралните земни цветове, бежово, екрю. Децата обаче често си пожелават нещо по-цветно и персонализирано за своето пространство. Уважете желанието им, но избягвайте смели основни цветове или луди тапети, свръхстимулацията не помага на децата да спят.

От друга страна ако изберете спално бельо с щампа на любим техен герой, това също има дава сигурност. Когато инсталирате такъв по-разпалващ въображението и детските страсти елемент, наблюдавайте дали това променя нещо в поведението им, в съня им, начина по-който използват стаята си. Ако забележите нещо негативно, премахнете този елемент.

Нека в интериора да има семейни снимки и произведения на изкуството на детето. Положителните образи на родителите насърчават чувството за сигурност, като същевременно укрепват авторитетната позиция на родителите в домакинството. Позволяването на децата да избират и показват свои собствени рисунки в своята стая им помага да поемат собственост върху своето пространство и насърчава креативността. Така че това е още един плюс за интериора на детската стая.

Докато детето е малко и е ученик, дори и до трети клас, избягвайте електрически уреди в неговата детска стая. Поддържайте спалнята на вашето дете възможно най-чиста от ЕМП (електомагнитни полета). Без телевизори, компютри, мобилни телефони. Както подробно документирани   проучвания показват, че излагането на ЕМП по време на сън пречи на производството на мелатонин и на свой ред нарушава естествените цикли на съня, което хич не е добре за детето.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap