PVC дограма – предимства и недостатъци | Creative Home

PVC дограма – предимства и недостатъци

Искате PVC дограма във вашия дом? Трудната задача, с която много собственици се сблъскват, когато решат да обновят дома си или когато проектират нов дом, е дали да изберат дървена, алуминиева или PVC дограма. Прозорците от непластифициран поливинил хлорид или UPVC придобиха голяма популярност през последните години и намират своето приложение в почти всеки дом.

Но въпреки че  PVC дограмата е сред най-предпочитаните, тя има своите недостатъци, с които искаме да ви запознаем. Помислете добре преди да направите своя избор, защото времето е ценно и безвъзвратно, както и средствата, които ще отделите за вашия ремонт.

PVC дограма – предимства и недостатъци

Предимства

Издръжливост и здравина

Едно от основните предимства на PVC дограмата е, че тя е много по-здрава и изработена от много по-издръжлив материал за разлика от традиционните дървени прозорци, донякъде и това се дължи на начина който са конструирани.

Това не само я прави дълготрайна и устойчива, но и прави много малко вероятно някога да се наложи да смените дограмата си отново. PVC е изключително издръжлив материал и гарантира, че вашата дограма ще издържи изпитанията на времето.

Лесна поддръжка

PVC дограмата изискваа много малко поддръжка и за разлика от дървените дограми, тя не е податливи на гниене, лющене, ръждясване, избледняване или корозия. Освен това, е устойчива на атмосферни влияния и се почиства лесно.

Изолация и екологичност

Известни с високото си ниво на изолация, което осигуряват, PVC дограмите не само поддържат топлината през зимата, но също така са звукоизолирани и помагат за значително намаляване на нивата на шума, което значително намалява нивата на стрес. Спестяването на енергия прави PVC дограмите по-екологични от дървените и алуминиевите дограми.

Силно адаптивна

Благодарение на  напредъка в производствения процес, собствениците на жилища са в състояние да персонализират този тип дограми според собствените си изисквания или цвят, които могат да избират измежду множество регулируеми форми, модели и ефекти на имитиране.

Устойчива на атмосферни условия.

За разлика от материали като дърво, които често се използват за дограма и е силно податлива на атмосферни условия, PVC дограмата осигурява много по-добра защита срещу атмосферните условия, което я прави идеалния избор за вашия дом.

Недостатъци

Структурна цялост

Въпреки своята здравина, PVC прозорците са склонни към провисване, поради лекото им тегло, а също и поради това, че структурно не са толкова здрави като алуминиевите прозорци, например. Твърде много топлина може дори да доведе до скъсване на техните рамки.

Персонализиране

Дървените и алуминиеви дограми позволяват използването на боя и лак във всякакъв цвят, което ви позволява да създадете определен цвят и вид на къщата си, който безпроблемно се вписва в стила и декора на вашето домакинство. За съжаление PVC дограмите не предлагат тази опция.

Дълготраен призив

Дървените прозорци и врати придават нотка на изискана изтънченост и финес, като същевременно добавят селски нотки, придавайки на дома ви уют. Естетически приятни, дървените врати и прозорци помагат да запазите чара на вашия дом. PVC дограмите често нямат характер и понякога биха изглеждали неуместно в традиционните домове.

0 Споделено
Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

E-mail бюлетин
Сподели
Copy link
Powered by Social Snap