Арт Деко баня

Ако сте прочели уводната статия за Арт Деко, сега ще имате възможност да разберете какво Арт Деко баня. Можете ли да разпознаете обаче лесно елементите само с една статия? Затова следва текст за обзавеждане за баня интериор, с който ще ви помогнем, не само да разпознавате приложението на стила в най-интимното помещение, но и възможност да го приложите като собственици.

Когато разглеждате Арт Деко за банята може да звучи като екстравагантно начинание, но с изненада бихте открили, че много от традиционните характеристики на банята се коренят в стил Арт Деко. Такива са окачените мивки, месинговите душове и смесители за баня, мраморните плотове, мраморни плочки по стени и подове. Например, традиционна мивка с пиедестал с разкошна мраморна плот част е един лесен начин да се докоснете до външния вид на стилистиката.

Друг идеален пример за баня, вдъхновена от Арт Деко са черно-бели стенни плочки в оформление, вдъхновено от нещо, което е било характерно за парижкото метро преди век. Конзолната мивка с мраморна горна част вече е включена.

Относно подредбата на плочките в артистичен декор, характерни за стила са геометричните мотиви, които са били на мода през 20-те години на миналия век. Класическата подова плочка, изработена от мрамор, е вечна характеристика, която е 100% Арт Деко. Мраморната подова настилка може да ви се стори скъпо начинание в съвременния свят, но гранитогресни плочки с ефект мрамор или винилова настилка имитация на мрамор са идеалната алтернатива в съвременната баня.

Класическите Арт деко пространства съчетават луксозни материали и декоративни мотиви. Така към мраморния плот на мивката например, може да се добавят винтидж смесители, които да добавят още един слой визуален декаданс. Мебелите в изчистени геометрични форми също се превръщат в част от този стил, но вече в една преднамерено обработена съвременна стилистика.

Арт Деко баня

https://www.pinterest.com/pin/157344580721758947/

Съвременните идеи за Арт Деко баня се свързват със създаването на интериори със своите впечатляващи полилеи в смели, геометрични форми, като светлинното усещане е характерно със своята смекчена светлина от миналия период, което изисква поставянето и на допълнителна акцентна светлина. Стенните аплици с класически хромирани детайли, верни на 20-те години на миналия век, са завършващият щрих в това пространство.

Малките бани и малките помещения са отлични места за забавление в стила Арт деко. Можете а си позволите тапети за баня с геометрични мотиви и смели цветове, или да изберете отново черно-бяла стилистика. Тя отлично ще се съчетае с бялата мивка и металните тела за предпочитане в златен цвят или хром. Ако търсите класическа Арт Деко баня, изберете добре огледалото – геометричните форми са предимно остри и от време на време се появяват и модели със заоблени ъгли като  отличителни белези на периода.

Арт Деко баня

https://www.pinterest.com/pin/774124926385987/

Месингът е точно този материал, който отличава стила. Затова смесителите трябва да са месингови и да са финиширани в златисто, хром, сребристо. Присъствието на месинга не се ограничава само до смесителя, но може да влезе като част от дизайна на огледалата, на мивката и дори като части от мебелите за баня. Класически душ гарнитури от месинг в съчетание на кръгли душ глави и класически геометрични форми допълват стила в банята едва забележимо, но придават една завършеност.

Когато преднамерено търсите Арт Деко стил в банята, често има много тънка граница между модерното и вдъхновено от самия стил. Не е никакъв проблем да видите различни класически Арт Деко елементи. Например свободностоящата вана, може да има красива овална форма с още по-стилни крачета, а керамичната мивка на пиедестал и избраните геометрични елементи ще се свържат отлично в интериора.

Арт Деко баня

https://www.pinterest.com/pin/47428602301330350/

В този текст потърсихме посоката, която да ви ориентира в разбирането на стила в съвременен аспект. Приложените снимки ще ви помогнат да видите написаното на практика. Арт деко банята носи класическите характеристики на стила и е много удобно помещение за прилагане на всички тях. Материали, геометрични форми, цветове, всички те намират място в съвременния баня интериор.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 3 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap