Арт Деко баня

Ако сте прочели уводната статия за Арт Деко, сега ще имате възможност да разберете какво Арт Деко баня. Можете ли да разпознаете обаче лесно елементите само с една статия? Затова следва текст за обзавеждане за баня интериор, с който ще ви помогнем, не само да разпознавате приложението на стила в най-интимното помещение, но и възможност да го приложите като собственици.

Когато разглеждате Арт Деко за банята може да звучи като екстравагантно начинание, но с изненада бихте открили, че много от традиционните характеристики на банята се коренят в стил Арт Деко. Такива са окачените мивки, месинговите душове и смесители за баня, мраморните плотове, мраморни плочки по стени и подове. Например, традиционна мивка с пиедестал с разкошна мраморна плот част е един лесен начин да се докоснете до външния вид на стилистиката.

Друг идеален пример за баня, вдъхновена от Арт Деко са черно-бели стенни плочки в оформление, вдъхновено от нещо, което е било характерно за парижкото метро преди век. Конзолната мивка с мраморна горна част вече е включена.

Относно подредбата на плочките в артистичен декор, характерни за стила са геометричните мотиви, които са били на мода през 20-те години на миналия век. Класическата подова плочка, изработена от мрамор, е вечна характеристика, която е 100% Арт Деко. Мраморната подова настилка може да ви се стори скъпо начинание в съвременния свят, но гранитогресни плочки с ефект мрамор или винилова настилка имитация на мрамор са идеалната алтернатива в съвременната баня.

Класическите Арт деко пространства съчетават луксозни материали и декоративни мотиви. Така към мраморния плот на мивката например, може да се добавят винтидж смесители, които да добавят още един слой визуален декаданс. Мебелите в изчистени геометрични форми също се превръщат в част от този стил, но вече в една преднамерено обработена съвременна стилистика.

https://www.pinterest.com/pin/157344580721758947/

Съвременните идеи за Арт Деко баня се свързват със създаването на интериори със своите впечатляващи полилеи в смели, геометрични форми, като светлинното усещане е характерно със своята смекчена светлина от миналия период, което изисква поставянето и на допълнителна акцентна светлина. Стенните аплици с класически хромирани детайли, верни на 20-те години на миналия век, са завършващият щрих в това пространство.

Малките бани и малките помещения са отлични места за забавление в стила Арт деко. Можете а си позволите тапети за баня с геометрични мотиви и смели цветове, или да изберете отново черно-бяла стилистика. Тя отлично ще се съчетае с бялата мивка и металните тела за предпочитане в златен цвят или хром. Ако търсите класическа Арт Деко баня, изберете добре огледалото – геометричните форми са предимно остри и от време на време се появяват и модели със заоблени ъгли като  отличителни белези на периода.

https://www.pinterest.com/pin/774124926385987/

Месингът е точно този материал, който отличава стила. Затова смесителите трябва да са месингови и да са финиширани в златисто, хром, сребристо. Присъствието на месинга не се ограничава само до смесителя, но може да влезе като част от дизайна на огледалата, на мивката и дори като части от мебелите за баня. Класически душ гарнитури от месинг в съчетание на кръгли душ глави и класически геометрични форми допълват стила в банята едва забележимо, но придават една завършеност.

Когато преднамерено търсите Арт Деко стил в банята, често има много тънка граница между модерното и вдъхновено от самия стил. Не е никакъв проблем да видите различни класически Арт Деко елементи. Например свободностоящата вана, може да има красива овална форма с още по-стилни крачета, а керамичната мивка на пиедестал и избраните геометрични елементи ще се свържат отлично в интериора.

https://www.pinterest.com/pin/47428602301330350/

В този текст потърсихме посоката, която да ви ориентира в разбирането на стила в съвременен аспект. Приложените снимки ще ви помогнат да видите написаното на практика. Арт деко банята носи класическите характеристики на стила и е много удобно помещение за прилагане на всички тях. Материали, геометрични форми, цветове, всички те намират място в съвременния баня интериор.

0 Споделено
Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Сподели
Copy link
Powered by Social Snap