Бели стени в интериора 2023

Бели стени в интериора 2023

Да имаш бели стени вкъщи е класика, която през годините отстъпва на по-кремави цветове в съвременния интериорен дизайн. Въпреки това бели стени са сред най-често срещаните характеристики на съвременната архитектура заради тяхната символика свързана с чистотата и светлината. На външните стени те създават драматични сенки и плоски, девствени фасади, докато вътрешните бели стени могат да накарат потребителите да се чувстват спокойни и в приятна среда. Белите тавани и стени също спомагат за разсейването на светлината, правейки вътрешните пространства да изглеждат по-светли и просторни.

“Бялото за мен е най-силният не цвят: той е чист, оптимистичен, мощен” –Джон Ву

Бялото е безотказният нюанс от години, но дали белите стени все още са на мода през 2023 г.? Изглежда невъзможно този вечен цвят да изпадне в немилост, но с нарастващата популярност на тъмните, мрачни интериори, блокирането на цветовете и насищането с цветове – тенденция, която все още обичаме – може ли белите стени да станат отживелица?

Бяла стана за различни стилове

Не, ние не мислим така. Все пак определено има по-добри начини да използвате тази тенденция в интериорния дизайн за съвременен завършек – разговаряхме с професионалистите, за да разберем как.

Първо, бялото е много подходящ за цвят за най-различни стилове е интериора. Съвременният дизайн избира бялото, за да се ползва напълно от тренда за повече естествена светлина в интериора, която обича бялото. Бялото се ползва в Баухаус дизайна, като цвят среда за среща на много цветове; бялото е силно в Средизменоморски стил и в Скандинавски стил. Бялото много обича стила Минимализъм, или обратното.

Бяла стена с произведения на изкуството

Има много какво да се каже за изследването на цвета във вашия интериорен дизайн, но бялото определено все още играе огромна роля в декорирането – независимо дали става дума за олекотяване и озаряване на стая или за осигуряване на фон за вашата впечатляваща колекция от произведения на изкуството. Наистина, бялата стена създава отлична среда за домашна галерия: в коридора; във всекидневната; в хола.

Бели стени в интериора 2023 Ако бялото ви доскучае, Happy woman имат много добър съвет, как това да се промени – тук!

Бяла стена през 2023 г.

Страхотна новина за хората, които обичат белия цвят: всички дизайнери, с които разговаряхме, като цяло подкрепят бялото, при правилните обстоятелства. Те обаче признават, че повечето декоратори са много по-уверени с цветовете в наши дни (вижте цветното напояване като популярен пример) – може би отчасти защото хората искат да се отдалечат от белите стени, които доминираха в интериора от години.

“Никога не подценявайте силата на свеж пласт бяла боя върху стена”. – Джеремая Брент

Бели стени за уелнес и спа интериор

През последните години уелнесът се превърна в гореща тема сред дизайнери, проектанти, специалисти. Грижата за себе си е един от ключовете за подобряване на благосъстоянието на всеки, но и на цялото семейство. Среда, насочена към улесняване на здравословния живот, може да направи огромна разлика.

Всъщност уелнес дизайнът може да зададе тона за забавяне на живота и на неговото осмисляне в приятна домашна среда, създадена от бели стени. Особено силен е трендът в банята, в спалнята и във всекидневната. Така създавате уелнес и спа интериор, който ви носи спокойствие за сетивата. Така че можете да се обзаложите, че иновациите насърчават красиви и здрави пространства през следващите месеци. Затова бялото остава като тренд и през 2023г.

0 Споделено
Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

E-mail бюлетин
Сподели
Copy link
Powered by Social Snap