Бели стени в интериора 2023

Да имаш бели стени вкъщи е класика, която през годините отстъпва на по-кремави цветове в съвременния интериорен дизайн. Въпреки това бели стени са сред най-често срещаните характеристики на съвременната архитектура заради тяхната символика свързана с чистотата и светлината. На външните стени те създават драматични сенки и плоски, девствени фасади, докато вътрешните бели стени могат да накарат потребителите да се чувстват спокойни и в приятна среда. Белите тавани и стени също спомагат за разсейването на светлината, правейки вътрешните пространства да изглеждат по-светли и просторни.

“Бялото за мен е най-силният не цвят: той е чист, оптимистичен, мощен” –Джон Ву

Бялото е безотказният нюанс от години, но дали белите стени все още са на мода през 2023 г.? Изглежда невъзможно този вечен цвят да изпадне в немилост, но с нарастващата популярност на тъмните, мрачни интериори, блокирането на цветовете и насищането с цветове – тенденция, която все още обичаме – може ли белите стени да станат отживелица?

Бяла стана за различни стилове

Не, ние не мислим така. Все пак определено има по-добри начини да използвате тази тенденция в интериорния дизайн за съвременен завършек – разговаряхме с професионалистите, за да разберем как.

Първо, бялото е много подходящ за цвят за най-различни стилове е интериора. Съвременният дизайн избира бялото, за да се ползва напълно от тренда за повече естествена светлина в интериора, която обича бялото. Бялото се ползва в Баухаус дизайна, като цвят среда за среща на много цветове; бялото е силно в Средизменоморски стил и в Скандинавски стил. Бялото много обича стила Минимализъм, или обратното.

Бяла стена с произведения на изкуството

Има много какво да се каже за изследването на цвета във вашия интериорен дизайн, но бялото определено все още играе огромна роля в декорирането – независимо дали става дума за олекотяване и озаряване на стая или за осигуряване на фон за вашата впечатляваща колекция от произведения на изкуството. Наистина, бялата стена създава отлична среда за домашна галерия: в коридора; във всекидневната; в хола.

Бели стени в интериора 2023 Ако бялото ви доскучае, Happy woman имат много добър съвет, как това да се промени – тук!

Бяла стена през 2023 г.

Страхотна новина за хората, които обичат белия цвят: всички дизайнери, с които разговаряхме, като цяло подкрепят бялото, при правилните обстоятелства. Те обаче признават, че повечето декоратори са много по-уверени с цветовете в наши дни (вижте цветното напояване като популярен пример) – може би отчасти защото хората искат да се отдалечат от белите стени, които доминираха в интериора от години.

“Никога не подценявайте силата на свеж пласт бяла боя върху стена”. – Джеремая Брент

Бели стени за уелнес и спа интериор

През последните години уелнесът се превърна в гореща тема сред дизайнери, проектанти, специалисти. Грижата за себе си е един от ключовете за подобряване на благосъстоянието на всеки, но и на цялото семейство. Среда, насочена към улесняване на здравословния живот, може да направи огромна разлика.

Всъщност уелнес дизайнът може да зададе тона за забавяне на живота и на неговото осмисляне в приятна домашна среда, създадена от бели стени. Особено силен е трендът в банята, в спалнята и във всекидневната. Така създавате уелнес и спа интериор, който ви носи спокойствие за сетивата. Така че можете да се обзаложите, че иновациите насърчават красиви и здрави пространства през следващите месеци. Затова бялото остава като тренд и през 2023г.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap