Начини да подобрим интериора на нашето антре

Нека красотата и уюта ни посрещат с влизането у дома

Антрето е неизменна част от нашият дом. Чрез него, често ние, както и нашите гости, изграждаме представа, за това как изглежда домът ни и какъв е неговият стил. Често хората не обмислят добре идеята за антрето и то остава някак не довършено, и не чак толкова стилно, колкото останалата част от жилището ни. Преди да декорираме дома си, трябва да имаме добре оформена идея, за това как ще изглежда входа към него. Ще ви разкажем за това, кое е най – важното при обзавеждането, декорирането и оформянето на едно наистина стилно антре. Ще може да разгледате различни стилове, цветове и идеи за подобряване на вече съществуващо антре или при изграждане на ново такова.

Какво е антре?

Знаете ли, че всъщност има няколко различни видове вход към дома.
Ето ги и тях:

  • Входното антре е, малко помещение във входа на един дом
  • Коридорът пък дълго и тясно помещение, най често свързващо входа и стаите на един дом
  • Вестибюлът пък е частта от жилището след антрето или коридора, като например всекидневна или хол. Той е забелязан често в домовете сторени преди 40те години на миналият век. Днес също може да се намери, но в далеч по модернизиран вид.
  • Просторното лоби е по – рядко срещано днес в жилищните сгради и се препоръчва по минималистичен стил.

Антре


Коридор


Вестибюл


Правила при обзавеждане на антре

Под за входно антре

Има много видове настилка за дома ,като често използваните са ламинат, камък, различни видове плочки или дюшеме. Хубаво да търсите висококачествен материал, за да бъде издръжлив, красив, актуален и лесен за поддръжка. Плюс при керамичните или порцеланови плочки, е че под тях лесно може да се постави подово отопление. Паркета също е добър и красив материал, но имайте в предвид, че е доста чувствителен при влага.

Ето и няколко примери с използването на различните видове материали:

  • Камък
  • Порцеланови или керамични плочки

  • Дюшеме
  • Ламинат

Осветление антре

Светлината е от изключителна важност. Често в коридорите няма прозорци и ни липсва дневната светлина, за това трябва да се постави добър вид изкуствена светлина, за да създава просторност на помещението. Например полилеи, прожектори, стенни лампи или в краен случай настолни лампи.

Таванни

При висок таван

При нисък таван

Стенни


Настолни


Подходящи цветове за антре

Цветовете може би са най-важната част от цялостното оформяне на антрето. Правилният избор на цветове може да помогне, за създаване на илюзията за по просторно антре. Работещите в тази сфера съветват да се използват три цвята, които да си подхождат. Нека два от тези цвята, да бъдат по светли и от една гама, а последният да бъде по тъмен за да внася контраст и дълбочина. Бялото,сивото, бежовото и синьото сами по себе си, са често най популярните цветове и лесно могат да бъдат комбинирани с по тъмни цветове от тяхната гама.

Ето някои примери за това как тези цветове са комбинирани и създават стил, уют и простор в дома:


Идеи за огледало за антре

Огледалата не се определят от мебелите, а от тавана и стените. Огледалата също са помощници в създаването на идеята, за по широко изглеждащо помещение. Изберете позицията им, като се съобразите да могат да отразяват празна стена, а не отражение на нещо, което може да създаде идея за тясно и объркано помещение.

Също така се опитайте да не ги поставяте до входа,за да могат да бъдат удобни за използване.


Обзавеждане на антре

Комплект антре

От какво всъщност се нуждаете в антрето? Защо обикновено, пълно с мебели и вещи,не остава място за нужното и не изглежда естетически добре? Всъщност имаме нужда от гардероб, които да събира ежедневните ни връхни дрехи. Гардероб стой далеч по- подредено и приятно. Изберете малък тесен гардероб с плъзгаща врата,за да не заема  голямо пространство. Може също така да сложите и малък шкаф за обувките, за да не се разпиляват в цялото антре и да използвате пространството от горе за малък панер с ключове и да имате бърз и лесен досъп до тях.

Ето примери на обзаведени антрета:


Интериор входно антре 

Как да украсите входно антре

Украсата е елемент при завършването не само на антрето, а цялостно на дома. Тя трябва да бъде променлива. Може например да декорирате спрямо сезона или с изчистени малки елементи в цветовете на антрето.

Картините също са добър вариант. Идеята на декорацията е да придаде завършен вид на антрето стремете се да бъде малка и открояваща, без да разваля естетиката му.

Примери за декорация:

  • Декорация за стена антре

Модерни идеи за антре

Ако се стремите към модните тенденции в интериора, сме ви приготвили някои примери:

-Бяло,черно и сиво:

Изключително модерно, стилно и красиво. В комбинация с малки класически изчистени елементи се получава страхотно модно антре.

 -Бежово:

Минималистичният стил, който е силно популярен в скандинавските страни е много подходящ за модерното антре, тъй като оставя много свобода в него.

– Бяло в комбинация с дървесни елементи

Отново изчистено и елегантно, като бялото и дървестното се комплиментират. Хубав пример за шкаф за обувки, които да не заема много място.


Дизайнерски антрета

Последните ни примери са за дизайнерски антрета. Ето как според специалистите в тази сфера изглежда антрето:

За финал можем да кажем, че антрето не просто обикновенна част от дома ни,а много повече.

По него нашите гости правят първи извод за нас и нашият дом. Дано сме били полезни и примерите, които ви показахме са ви помогнали и вдъхновили, за да направите вашето антре модно и уютно. 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация
E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap