Ето къде и как да съхранявате подправките във Вашата кухня

Мислили ли сте си някога къде и как да съхранявате подрапвките във Вашата кухня? Съхранението на подправките не е сред най-обсъжданите и популярни теми. И въпреки че доста често пренебрегваме тази малка подробност, неправилното съхранение би създало хаос във Вашата кухня. А това е последното желание на всяка домакиня.

Спретнато подредената колекция от подправки не само прави кухнята Ви да изглежда добре, но също така гарантира, че няма да купите още един буркан сушен босилек, само защото не можете да намерите другите два, които сте имали.

Ето къде и как да съхранявате подправките във Вашата кухня

Подредете ги на задната част на вратата

Със сигурност повече от Вас никога не биха си помислили за подобна идея, но това е рационален и удобен начин, също така и много практичен. Единственото, от което се нуждаете е да инсталирате стелажи по цялата врата, за да може да поставите там бурканчетата и кутийките със подправки.

Използвате шкафовете

Класически начин, който разбира се изисква отново внимание и поддръжка. Нали не възнамерявате просто да оставите във Вашия кухненски шкаф всички подправки без да си направите труда да ги подредите и да придадете някакъв красив и приличен вид. Все пак става въпрос за Вашата кухня и трябва да Ви е приятно, когато приготвяте закуската, обяда или вечерята.

Инсталирайте специален шкаф за подправки

Кухните могат да бъдат пълни със забравени и неудобни пространства, като разстоянието между кухненските уреди и шкафовете или трудни ъгли, които стоят празни. Но вместо това се възползвайте максимално от всяко едно свободно пространство. Инсталирайте специален шкаф между празното разстояние, според размерите му и подредете Вашите подправки в него. Повярвайте, по този начин кухнята Ви ще изглежда много по-добре.

Използвайте стената

Ако имате свободно място на стената, стелажите за подправки са чудесно допълнение към всяка кухня, особено ако подправките се съхраняват в буркани. За предпочитане е да използвате дървени рафтове, за да държите бурканите и така тази подредба ще изглежда повече като изкуство, отколкото като съхранение.

Използвайте вътрешната част на вратата на Вашия кухненски шкаф

Вратата на шкафа също е страхотно и често забравяно място за съхранение на вашите подправки. Това решение за съхранение е много добър избор, ако нямате огромна колекция от подправки, тъй като вратата Ви едва ли ще издържи толкова много бурканчета. Освен това се уверете, че вратата на шкафа ви може да издържи теглото, преди да започнете да ги подреждате, за да не стане неприятен инцидент.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap