Как да изберете картина за подарък

Понеже в нашето онлайн списание за интериорен дизайн, често пишем за изкуство, ще обединим темата с подаръците за празниците, под общото име картина за подарък.

Изборът на картина за подарък може да бъде труден. Една картина може да бъде чудесен подарък за вашите приятели или любими хора. Независимо дали са запалени ентусиасти на изкуството или просто гледат небрежно на изкуството, картината, която им подарявате, може да се превърне в съкровището, което ще те ценят цял живот. За да стане това, трябва да изпълните няколко неща и да не разчитате на късмета си.

5 правила при избор на картина за подарък

Тези пет правила, които са директни съвети към всеки, който иска да купи картина за подарък.

Предпочитание на получателя

Първите неща, които трябва да вземете предвид, преди да купите картина за някой друг, са предметът и стилът на рисуване. Добре ще да познават получателя и неговите интереси. Може да не искате да подарите скучна картина натюрморт на някой, който обича кучета например. Ако човекът харесва дадена историческа личност, може да потърсите картина с неговия образ, но не подарявайте портрет ей така. Абстрактното изкуство може да изглежда като безопасен избор, но има хора, които не го харесват, така че трябва да разберете дали получателят е един от тях. Какъвто и стил или предмет да изберете, той трябва да говори конкретно за получателя и за неговите естетически предпочитания.

Размерът на картината

Вероятно вече имате предвид стая за вашия подарък, но все пак трябва да сте сигурни, че сте избрали правилния размер за наличното пространство. Измерете пространството, където мислите, че трябва да бъде поставена картината. Вашата картина не трябва да заема цялото налично пространство, но не трябва да е и твърде малка. Помислете дали да подарите две или повече малки картини, ако едно малко парче е твърде неудобно за наличното пространство. Това отново се отнася за получателя на картината. Ако ви е близък и познавате дома му, или ако е от семейството ще ви е по-лесно.

Съчетайте цветовата тема и декорациите на стаята

Картината и нейните цветове трябва да се съчетават добре с цветовете на тапицерията и другите декорации в стаята. Абстрактното изкуство вероятно няма да е подходящо, ако стаята е декорирана в много традиционен стил. Най-доброто нещо, което можете да направите, е да направите снимка на стаята и да поставите изображения на различни картини и рамки, за да видите колко добре се сливат. Онлайн днес можете да си играете с всякакви програми за интериорен дизайн, в които да поставите и картина. Разбира се като си играете с цветовете на картината, тапицериите, стените.

Картината трябва да е специална

Вашият подарък няма да е толкова специален, ако е твърде обикновен. Мона Лиза на Леонардо или Слънчогледите на Ван Гог биха изглеждали като мързелив избор ( не говорим за оригиналите). Ако ги харесвате можете да си ги купите за вас, или освен ако получателят ще е някой, който страшно много харесва  Ван Гог да кажем.

Ако искате подаръкът ви да е уникален, можете да опитате да посетите местни галерии и да закупите оригинални произведения на местни художници. Онлайн бизнесът с картини също е много силен.

Ако наистина искате да дадете всичко от себе си, можете да поискате качествени снимки на получателя и да превърнете неговия портрет в картина, като платите на професионален художник. Така може да постъпите и за общи картини с членове на семейството, но дори пейзажи или живописни места от снимка, направена на любимо място или празник свързан с човека, който ще изненадате.

Избор на правилната картина

Всичко това може да изглежда като твърде много работа само за да подарите картина на някой друг, но преминаването през всички тези усилия подсказва колко много ви е грижа за получателя. Вашите приятели или любими хора със сигурност ще се сетят за вас, когато погледнат картината, която сте им подарили, така че изборът на правилното произведение на изкуството е много важен.

Едно от най-добрите неща при подаряването на картина е, че в същото време напомняте за важността им за вас. За разлика от много подаръци като храна или потребителски артикули, едно произведение на изкуството ще продължи цял живот и ще запази значението си през годините.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap