Как да изберете картини за кухня

Има смисъл да изберете картини за кухнята, защото така ще я направите още по-красива и приветлива, както за готвене, така и за събиране около трапезата. Как обаче става това?

Кухните са центърът на дома, пространство, където формата среща функцията. С отворения план на кухнята-трапезария, възраждането на семейните хранения и вечери с приятели и семейство – ние прекарваме повече време в тази стая. Така че, естествено кухнята се превръща в едно от любимите места за окачване и излагане на изкуство.

Избор на картини за кухня по размер

Когато избирате картини за кухнята, мащабът е важно съображение. Мащабните произведения на изкуството могат да помогнат за създаването на фокусна точка или за създаване на настроение, докато по-малките произведения могат да бъдат по-подходящи за балансиране на пространството в стаята.

По-малки кухни

В кухните пространството на стените може да бъде ограничено и не винаги е лесно да се намерят начини да се включи изкуство в толкова малко пространство. Но по-малките щампи са по-гъвкави и по-лесни за поставяне във вашата кухня. Те изглеждат страхотно, облегнати на работен плот или поставени на рафтове, а ако обичате да споделяте домашното си вдъхновение, те вдъхват живот на кухненския ви рафт!

Как да изберете картини за кухняЗа кухненски трапезарии с отворен план изберете големи картини, които са смели по цвят или модел и създават фокусна точка в стаята. Големи абстрактни щампи, изящно платно или буйни пейзажи работят добре тук.

Основен съвет: Създайте колекцията си с течение на времето и изберете значими парчета – не е нужно да ги купувате всички наведнъж!

Въпреки че показването на вашата личност чрез дома ви е важно, последователността е ключова. Може вече да имате изящна стена в кухнята си, особено ако имате жилищно пространство с отворен план. Ако е така, купете вашето изкуство, за да съответства. Съчетаването на вашето изкуство със стената ви е много по-лесно, отколкото обратното.

Опитайте се да намерите тема, която пасва на вашата кухня

Имате ли много прозорци? Потърсете нещо, изобразяващо природа или вода.

Вашата кухня малка и уютна ли е? Изберете дребно ботаническо изкуство или флорални щампи.

Модерен интериор ли е с чисти линии и уреди от неръждаема стомана? Заложете на прости и минимални дизайни със смели цветове и форми без много детайли.

Обичате цветовете и обичате да готвите с приятели? Ярки ботанически мотиви и странни щампи с цитати работят добре тук.

Имате ли кухненска трапезария с отворен план? Заложете на голямо абстрактно платно – то ще бъде идеалното начало на разговор на следващата ви вечеря. Пример за такова решение можете да видите в заглавната снимка на статията. Там се вижда как не е никакъв проблем в съвременната трапезария да има голямо абстрактно платно в синьо, което подхожда и като цвят, и като настроение в кухнята.

Весели цветове и остроумни думи

Ако търсите ново изкуство за стена за вашата кухня, не се страхувайте от цвета. Светлата и ефирна кухня може да се възползва от цветове, които правят впечатление. Ярките, топли цветове ще създадат енергично и щастливо пространство, което насърчава хората да прекарват времето си там. Твърди се също, че червените и жълтите цветове стимулират апетита – идеални за кухня! И ако имате по-модерна кухня или кухня в индустриален стил, цветове като оранжево или жълто може да се почувстват по-удобни.

Ето няколко примера за това как цветът може да повлияе на вашата кухня.

Как да изберете картини за кухняСиньото е спокойно и релаксиращо, идеално за вечери след работа.
Зеленото е свежо, успокояващо и спокойно – страхотно напомняне за природата.
Жълтото зарежда с енергия и създава щастливо настроение, което ни кара да мислим за топлите летни дни, прекарани навън с приятели и семейство.
Неутралните никога не излизат от мода и внасят топлина във вашата кухня.

Какъвто и тип стенно изкуство да изберете – независимо дали е абстрактно произведение или нещо с думи – цветът е това, което внася живот в стаята. Използвайте картини за кухня, за да свържете всичко елементи на интериора заедно и да направите пространството да се чувства по-сплотено и уютно!

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap