Как да изберете картини за кухня | Creative Home

Как да изберете картини за кухня

Има смисъл да изберете картини за кухнята, защото така ще я направите още по-красива и приветлива, както за готвене, така и за събиране около трапезата. Как обаче става това?

Кухните са центърът на дома, пространство, където формата среща функцията. С отворения план на кухнята-трапезария, възраждането на семейните хранения и вечери с приятели и семейство – ние прекарваме повече време в тази стая. Така че, естествено кухнята се превръща в едно от любимите места за окачване и излагане на изкуство.

Избор на картини за кухня по размер

Когато избирате картини за кухнята, мащабът е важно съображение. Мащабните произведения на изкуството могат да помогнат за създаването на фокусна точка или за създаване на настроение, докато по-малките произведения могат да бъдат по-подходящи за балансиране на пространството в стаята.

По-малки кухни

В кухните пространството на стените може да бъде ограничено и не винаги е лесно да се намерят начини да се включи изкуство в толкова малко пространство. Но по-малките щампи са по-гъвкави и по-лесни за поставяне във вашата кухня. Те изглеждат страхотно, облегнати на работен плот или поставени на рафтове, а ако обичате да споделяте домашното си вдъхновение, те вдъхват живот на кухненския ви рафт!

Как да изберете картини за кухняЗа кухненски трапезарии с отворен план изберете големи картини, които са смели по цвят или модел и създават фокусна точка в стаята. Големи абстрактни щампи, изящно платно или буйни пейзажи работят добре тук.

Основен съвет: Създайте колекцията си с течение на времето и изберете значими парчета – не е нужно да ги купувате всички наведнъж!

Въпреки че показването на вашата личност чрез дома ви е важно, последователността е ключова. Може вече да имате изящна стена в кухнята си, особено ако имате жилищно пространство с отворен план. Ако е така, купете вашето изкуство, за да съответства. Съчетаването на вашето изкуство със стената ви е много по-лесно, отколкото обратното.

Опитайте се да намерите тема, която пасва на вашата кухня

Имате ли много прозорци? Потърсете нещо, изобразяващо природа или вода.

Вашата кухня малка и уютна ли е? Изберете дребно ботаническо изкуство или флорални щампи.

Модерен интериор ли е с чисти линии и уреди от неръждаема стомана? Заложете на прости и минимални дизайни със смели цветове и форми без много детайли.

Обичате цветовете и обичате да готвите с приятели? Ярки ботанически мотиви и странни щампи с цитати работят добре тук.

Имате ли кухненска трапезария с отворен план? Заложете на голямо абстрактно платно – то ще бъде идеалното начало на разговор на следващата ви вечеря. Пример за такова решение можете да видите в заглавната снимка на статията. Там се вижда как не е никакъв проблем в съвременната трапезария да има голямо абстрактно платно в синьо, което подхожда и като цвят, и като настроение в кухнята.

Весели цветове и остроумни думи

Ако търсите ново изкуство за стена за вашата кухня, не се страхувайте от цвета. Светлата и ефирна кухня може да се възползва от цветове, които правят впечатление. Ярките, топли цветове ще създадат енергично и щастливо пространство, което насърчава хората да прекарват времето си там. Твърди се също, че червените и жълтите цветове стимулират апетита – идеални за кухня! И ако имате по-модерна кухня или кухня в индустриален стил, цветове като оранжево или жълто може да се почувстват по-удобни.

Ето няколко примера за това как цветът може да повлияе на вашата кухня.

Как да изберете картини за кухняСиньото е спокойно и релаксиращо, идеално за вечери след работа.
Зеленото е свежо, успокояващо и спокойно – страхотно напомняне за природата.
Жълтото зарежда с енергия и създава щастливо настроение, което ни кара да мислим за топлите летни дни, прекарани навън с приятели и семейство.
Неутралните никога не излизат от мода и внасят топлина във вашата кухня.

Какъвто и тип стенно изкуство да изберете – независимо дали е абстрактно произведение или нещо с думи – цветът е това, което внася живот в стаята. Използвайте картини за кухня, за да свържете всичко елементи на интериора заедно и да направите пространството да се чувства по-сплотено и уютно!

0 Споделено
Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

E-mail бюлетин
Сподели
Copy link
Powered by Social Snap