Картини за стена – символика на планините

Когато хората избират картини за стена, един от най-търсените пейзажи е този с планина на заден фон или като централен образ в картината. Ето защо отделихме специално внимание на символиката на планините в картините, за да знаете общата символика и съчетанията.

Какво символизират планините в картини за стена

Планините привличат толкова много, защото съдържат божествено вдъхновение и са център на поклонения на трансцендентност и духовно извисяване. Планините надминават обикновеното човечество и се простират към небесата. Те символизират постоянството и дълготрайност, а върхът на планината означава състоянието на абсолютно съзнание. Планините също могат да означават опасност. Изкачването на планина може да изобрази вътрешно издигане.

Планините винаги символизират величествена енергия, мотивиращ и достигащ върха образ. Важно е да изберете правилния тип планински изображения във вашите пейзажни картини. Някои важни аспекти, които обикновено пропускаме, са формата на върховете, броят на върховете, цветът на планините и цялата енергия и цветове на пейзажа.

В този смисъл за човек, който търси духовно вдъхновение и опит да погледне отвъд себе си, може да избере картина за стена с една вдъхновяваща планина като централен образ, с преобладаващо бял сняг и с образ откриващ синьото небето.  Има обаче и други решения, за различни ситуации. Вижте ги.

Избор на различни планински пейзажи в картини за стена

Заострени върхове или много върхове в една картина символизират много препятствия и нагоре надолу в житейската кариера и взаимоотношения. Така че внимавайте с този вид образи особено в домашна среда или офиса.

Планините, покрити с тъмен сняг, се считат за неблагоприятни, тъй като представляват тихо време в живота и енергията ви. Белият сняг обаче символизира чистота и недостъпност.

Твърде много безплодни планини представляват само трудности и по-малко плодове в работата ви, тоест пари. Затова избягвайте такива картини за стена в кабинета си.

Два върха с еднакъв размер без много остри възвишения са добри за взаимоотношенията в семейната спалня, тъй като задържат енергията на любовта вътре в стаята.

Заострените остри ръбове в планините, особено насочени към наблюдателя, са много силна отрицателна енергия и действат като отровни стрели, дори и във Фън Шуй.

Образът на Еверест в картина е мотивиращ и вдъхновяващ за офис пространства и кариерно израстване.

Много хълмове, малки и големи пукнатини в планинските пейзажи във вашите картини за стена не са много добър фън шуй. Те представляват изтичането на енергия.

Излагането на твърде много картини с планини у дома може да привлече твърде много препятствия и трудни моменти в живота ви.

Планинските картини са най-добри в източния и югоизточния сектор на помещението, което изберете или в тази част от дома ви.

Както видяхте, макар общата символика на планината в картините да е нещо свещено и неприкосновено, това не значи, че всяка картина с планини в нея ще е благоприятна на енергийно ниво за вас.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap