Картини за стена – символика на планините

Картини за стена – символика на планините

Когато хората избират картини за стена, един от най-търсените пейзажи е този с планина на заден фон или като централен образ в картината. Ето защо отделихме специално внимание на символиката на планините в картините, за да знаете общата символика и съчетанията.

Какво символизират планините в картини за стена

Планините привличат толкова много, защото съдържат божествено вдъхновение и са център на поклонения на трансцендентност и духовно извисяване. Планините надминават обикновеното човечество и се простират към небесата. Те символизират постоянството и дълготрайност, а върхът на планината означава състоянието на абсолютно съзнание. Планините също могат да означават опасност. Изкачването на планина може да изобрази вътрешно издигане.

Планините винаги символизират величествена енергия, мотивиращ и достигащ върха образ. Важно е да изберете правилния тип планински изображения във вашите пейзажни картини. Някои важни аспекти, които обикновено пропускаме, са формата на върховете, броят на върховете, цветът на планините и цялата енергия и цветове на пейзажа.

В този смисъл за човек, който търси духовно вдъхновение и опит да погледне отвъд себе си, може да избере картина за стена с една вдъхновяваща планина като централен образ, с преобладаващо бял сняг и с образ откриващ синьото небето.  Има обаче и други решения, за различни ситуации. Вижте ги.

Избор на различни планински пейзажи в картини за стена

Заострени върхове или много върхове в една картина символизират много препятствия и нагоре надолу в житейската кариера и взаимоотношения. Така че внимавайте с този вид образи особено в домашна среда или офиса.

Планините, покрити с тъмен сняг, се считат за неблагоприятни, тъй като представляват тихо време в живота и енергията ви. Белият сняг обаче символизира чистота и недостъпност.

Твърде много безплодни планини представляват само трудности и по-малко плодове в работата ви, тоест пари. Затова избягвайте такива картини за стена в кабинета си.

Два върха с еднакъв размер без много остри възвишения са добри за взаимоотношенията в семейната спалня, тъй като задържат енергията на любовта вътре в стаята.

Заострените остри ръбове в планините, особено насочени към наблюдателя, са много силна отрицателна енергия и действат като отровни стрели, дори и във Фън Шуй.

Образът на Еверест в картина е мотивиращ и вдъхновяващ за офис пространства и кариерно израстване.

Много хълмове, малки и големи пукнатини в планинските пейзажи във вашите картини за стена не са много добър фън шуй. Те представляват изтичането на енергия.

Излагането на твърде много картини с планини у дома може да привлече твърде много препятствия и трудни моменти в живота ви.

Планинските картини са най-добри в източния и югоизточния сектор на помещението, което изберете или в тази част от дома ви.

Както видяхте, макар общата символика на планината в картините да е нещо свещено и неприкосновено, това не значи, че всяка картина с планини в нея ще е благоприятна на енергийно ниво за вас.

0 Споделено
Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

E-mail бюлетин
Сподели
Copy link
Powered by Social Snap