Лесни и евтини начини да преобразите вашата градина

Да имаш градина, независимо дали е голяма или малка, е голямо предимство, особено в горещите летни дни. Градините не само осигуряват комфортно и безопасно място, когато искате да прекарате време навън, разрушавайки монотонността на затвореността на закрито – те също така придават много красив и свеж вид на вашия дом.

Тъй като всички ние се стремим да намалим ненужните разходи в момента, практичните съвети за преобразяване на градините с нулев бюджет никога не са били толкова добре.

Лесни и евтини начини да подобрите вашата градина

Изберете самозасяващи се цветя

След като имате първата си партида семена, които вероятно можете да вземете от приятел или съсед безплатно, а и едва ли има пазар, на който да не се предлагат.

Този тип цветя издържат много и са лесни за отглеждане. Освен това не се налага да бъдат подновявани всяка година. Изискват лесни грижи и са много красиви. Сред тези цветя са Невен, Латинки, Лимнантес, Календула, Петуния.

Красив пейзаж

Спестете от разходите за озеленяване на градината и направете свой собствен градински алпинеум, като използвате плажни гребени и фуражни находки. Тази озеленена градина използва рециклирани черупки, за да освети земята, като скрие тъмната почва. Изберете характерна черта в интериора, като красиво голямо дърво или цвете, което се откроява.

Поддържайте тревата редовно

Никога не подценявайте разликата, която прясно окосената морава може да има върху останалата част от вашата градина. Скот Чандлър, бивш градинар съветва да се поддържа тревата къса, тъй като по този начин градината изглежда много по-подредена, а пространството чисто.

Отделете време за подреждане

Ако подредите добре нещата, които сте поставили във вашата градина, може много да се подобри нейния външен вид и дори да ѝ придадете съвсем различен облик.

Много от нас отлагат дребните градински задължения, но премахването на плевелите във вътрешния двор или оправянето на нестабилния ограден панел ще преобрази пространството за миг.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 2.7 / 5. Брой гласове: 3

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap