Къде да поставите велоергометър вкъщи

В един идеален свят бихте могли да поставите велоергометър точно в центъра на специалното студио направено само за него, до пристройката към дома, точно до студиото за йога, точно зад ъгъла на големия външен басейн.

За съжаление, реалността за повечето хора е, че трябва да отделят достатъчно пространство в дома си, за да поставят велоергометъра, така че да бъде удобен за ползване и функционален според качествата си.

В тази статия няма да казваме какви са предимствата на велоергометъра вкъщи, но ще намерим точното му място. Така че останете с нас, за да разберете как да преодолеете ограниченията на домашната среда, за да спортуваме с домашен велоергометър.

Подова настилка за велоергометър в дома

Дори да имате фитнес студио, специално кътче за домашните тренировки, ще ви трябва постелка, върху която да поставите велоергометър. Нашите партньори предлагат чудесно решение с  тези гумени плочки за подова настилка за фитнес зала. Те ще осигурят идеалното подово покритие и в домашна среда, на което да поставите домашното колело, като създадат стабилна основа за тренировка, намалявайки шума и вибрациите.

Ако това решение ви се струва неприложимо, има вариант с килимче с нисък косъм или специална гумена постелка. Те се поставят над основната настилка, за да я предпазят от натиска на велоергометъра.

Подходящи места за поставяне на велоергометър

Има страхотни места, където да поставите уреда си, и не толкова страхотни места. Те могат да бъдат както на закрито, така и на открито. Има и редица съображения, върху които трябва да помислите, които правят едно място подходящо. Те могат да включват достъп до електрически контакт, достъп до разхлаждащ бриз, разстояние от спящи деца или лесно разстройващи се съседи.

Започнахме с това, че най-доброто място за велоергометър е в собственото му специално студио. Не всички сме Тони Старк обаче. Тогава, какво прави едно място подходящи за домашно колело?

Велоергометри от diassport

Достатъчно подово пространство – вижте модела велоергометър като размери. Измерете онези неизползвани малки кътчета вътре или около дома ви, които могат да бъдат преназначени за него. Перфектно място би била стая, която рядко се използва, като например резервна спалня. Може да има място и в домашен офис, или зад дивана… Просто се уверете, че имате място да го монтирате, безопасно да се качвате и слизате от него и да не сте много притиснати от околното пространство.

Идеалното място за вашия велоергометър е или на първия етаж, или в сутерена. Това ще помогне да се сведе до минимум шумът и вибрациите. Ако живеете в апартамент, тогава е най-добре да позиционирате велоергометъра така, че да е най-отдалечен от зони, точно над мястото, където вашите съседи от долния етаж прекарват времето си. Особено ако сте склонни да тренирате късно вечер или рано сутрин и те спят леко.

Захранване – тук няма какво да се чудите, близостта до контакт улеснява много нещата, много по-безопасно е.

Вентилация – когато карате нормален велосипед на открито ще почувствате прекрасен разхлаждащ бриз, докато въртите педалите. Вкъщи обаче това е различен въпрос. Няма течение, така че бързо прегрявате. Ако можете да поставите велоергометъра си така, че да е до прозорци или отворени врати, тогава трябва да можете да се възползвате от малко чист въздух. Ако не, тогава си струва да инвестирате в качествен вентилатор. Поставете го пред себе си и това ще ви помогне да изпитате свежия полъх, който да охлажда тялото.

Къде не е добре да поставяте велоергометър?

Неподходящите места за велоергометъра ще включват всички онези места, които са противоположни на изброените.  твърде тясно пространство, килими с дълбоки косми, без електричество или проникващ вятър, в детската стая или директно над съседите, които никога не виждате.

Има и още две места, за които бихме ви посъветвали да не поставяте уреда:

Гаражът е нож с две остриета. Ако живеете в регион, който има целогодишно удобни външни температури, тогава това може да бъде чудесен вариант. Ако обаче сте в регион, който има много студени периоди или много влажно време, тогава може да откриете, че те могат да имат неблагоприятен ефект върху машината. Това може да засегне или електрониката, или други движещи се нейни компоненти.

Очевидно второто място е на открито. Държането навън е опция само ако нямате екстремни температури или влажност. Вие също трябва да се борите с това, което пада от небето – било то дъжд, суграшица или сняг. Те очевидно биха били много вредни за вашия уред. Дори твърде много слънце може да доведе до повреда на пластмасовите компоненти. Така че върнете се към подходящите опции.

Тази статия е разработена специално с нашите партньори от ДиасСпорт, които осигуряват отлични велоергометри, както за домашно ползване, така и за фитнес зали. 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap