Най-чести грешки, които допускате при планиране на банята

Често, когато не сте достатъчно подготвени и избързвате с планирането на всичко около обзавеждането на вашата баня, допускате грешки, които забелязвате на по-късен етап.

Банята е неизменна част от всеки дом и е от съществено значение тя да бъде добре планирана. Обикновено баните заемат най-малките пространства във вашите домове. Те могат да бъдат построени или да се освободи стая, която не се ползва и създаде баня от нея. Нужен е само един ремонт, извършен от професионалисти, разбира се.

Това е възможно да се направи чрез отрязване на част от подовото пространство в стаята, която сте избрали да бъде до вашата баня, за да създадете мечтано допълнение.

Като за начало вие ще трябва да измерите размерите на помещението и да бъдете реалисти относно това, което можете да поберете в него. Без баня вашия дом никога няма да бъде завършен и докато искате тя да ви осигурява всичко, от което се нуждаете, трябва да останете реалисти по време на процеса на планиране. И да приемете нещата такива, каквито са.

 

Ето кои са най-честите грешки при планирането на банята.

 

Твърде голяма вана

Кой не обича ваните? И какво е баня без вана? Да, знаем, че обожавате това удоволствие, но трябва да бъдете реалисти, когато избирате вана за вашата баня. Колкото по-голяма е ваната, толкова по-приятно е прекарването на време в нея, но все пак трябва да се съобразите и с размерите на банята и дали те ви позволяват за такава голяма вана.

Помислете и добре на кое място ще поставите душа. Препоръчително е да бъде на разстояние от ваната. Изберете рационално и къде да бъде вашата мивка.

Не забравяйте мястото за съхранение

Покрай вълнението около ваната често хората забравят и за създаването на място за съхранение на козметичните продукти. Трябва да помислите добре къде ще държите козметиката, която използвате, както и шампоаните, пастата ви за зъби и други неща, които са ви потребни. Също така е добре в банята да има оставени хавлии на разположение, в случай, че имате гости и те решат да си вземат душ. Помислете и за някаква поставка или закачалка, където да бъдат оставени. Отново съветваме – направете всичко това, като се съобразите с размерите на вашата баня.

Лоша светлина

Осветлението е много важен фактор за всяка стая в къщата, но най-вече е важно за вашата баня. В идеалния случай е най-добре да имате няколко светлинни нива, които могат да бъдат контролирани отделно. Препоръчително е да имате стенни лампи на отделна верига, за да създадете уютна атмосфера за времето за къпане.

Не забравяйте, че всички идеи за осветление за баня трябва да се инсталират така, че да са напълно безопасни за използване в това помещение.

Въпреки че може би вече имате множество интересни идеи за създаването на малка баня, важно е също да знаете нещата, които не искате и такива, от които имате нужда, както и грешките, които са допуснали други. За да може да ги избегнете и целият процес около създаването на вашата баня да мине безпроблемно и успешно. Една от най-големите грешки, които почти всички правят е да обзаведат банята с прекалено много неща, които са дори и излишни на фона на малкото пространство, с което разполагат.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap