Оптически трикове, с които малката Ви стая ще изглежда по-просторна

Не всеки има възможността да живее в голяма къща с много стаи. Независимо от размерите на Вашия дом, това е мястото, където винаги ще се чувствате най-щастливи.

И малките помещения биха могли да изглеждат просторни и свежи, стига да имате желание да създадете усещане за по-голямо пространство чрез оптически трикове, които наистина правят чудеса. Не е магия. А игра на въображение.

Докато липсата на пространство често е проблем при подреждането на малка спалня, в допълнение към спестяващите място мебели, има много визуални трикове и техники за декориране, които могат да направят малката спалня да изглежда по-голяма.

 

Представяме Ви част от идеите

 

Диван и спалня – две в едно

Ако не обичате всяка сутрин да подреждате леглото си, тогава най-практичното решение за идеи за легло в малка стая е да избере спален диван.

Разтегателното легло ще предложи временно място за сън за гостите, но означава, че стаята може да функционира по първоначалното си предназначение през по-голямата част от времето, като например дневна.

Преди да закупите разтегателен диван, важно е да помислите за мястото, с което разполагате. Особено, когато става въпрос за малка спалня, където площта може да бъде ограничена.

 

Оптически трикове, с които малката Ви стая ще изглежда по-просторна

Източник: Pinterest

 

Леглото – любимецът на всички

Оформлението на стаята често диктува най-добрата позиция, но центрирането на двойно легло в средната точка на най-дългата стена е най-очевидният избор и може да помогне да се даде фокусна точка на спалнята. Техника, която може да работи в малка спалня, е да се помисли за позициониране на леглото в средата на спалнята, създавайки ефект на „остров“.

 

Оптически трикове, с които малката Ви стая ще изглежда по-просторна

Източник: CustomMade

 

Разтегнете пространството

Измислянето на стилни начини за декориране на спалня може да бъде доста трудно, особено когато разполагате с малко пространство. Отделните единични легла обикновено заемат повече площ от двойно легло, но има много визуални трикове, които могат да помогнат.

Използването на тъмен цвят върху най-дългата стена в малка спалня придава фокус на стаята и добавя усещане за пространство. И вместо отделни табла за двойни легла, единична непрекъсната табла и за двете създава по-безпроблемен вид, с който помещението изглежда по-голямо.

 

Оптически трикове, с които малката Ви стая ще изглежда по-просторна

Източник: Design Corral

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap