Оптически трикове, с които малката Ви стая ще изглежда по-просторна | Creative Home

Оптически трикове, с които малката Ви стая ще изглежда по-просторна

Не всеки има възможността да живее в голяма къща с много стаи. Независимо от размерите на Вашия дом, това е мястото, където винаги ще се чувствате най-щастливи.

И малките помещения биха могли да изглеждат просторни и свежи, стига да имате желание да създадете усещане за по-голямо пространство чрез оптически трикове, които наистина правят чудеса. Не е магия. А игра на въображение.

Докато липсата на пространство често е проблем при подреждането на малка спалня, в допълнение към спестяващите място мебели, има много визуални трикове и техники за декориране, които могат да направят малката спалня да изглежда по-голяма.

 

Представяме Ви част от идеите

 

Диван и спалня – две в едно

Ако не обичате всяка сутрин да подреждате леглото си, тогава най-практичното решение за идеи за легло в малка стая е да избере спален диван.

Разтегателното легло ще предложи временно място за сън за гостите, но означава, че стаята може да функционира по първоначалното си предназначение през по-голямата част от времето, като например дневна.

Преди да закупите разтегателен диван, важно е да помислите за мястото, с което разполагате. Особено, когато става въпрос за малка спалня, където площта може да бъде ограничена.

 

Оптически трикове, с които малката Ви стая ще изглежда по-просторна

Източник: Pinterest

 

Леглото – любимецът на всички

Оформлението на стаята често диктува най-добрата позиция, но центрирането на двойно легло в средната точка на най-дългата стена е най-очевидният избор и може да помогне да се даде фокусна точка на спалнята. Техника, която може да работи в малка спалня, е да се помисли за позициониране на леглото в средата на спалнята, създавайки ефект на „остров“.

 

Оптически трикове, с които малката Ви стая ще изглежда по-просторна

Източник: CustomMade

 

Разтегнете пространството

Измислянето на стилни начини за декориране на спалня може да бъде доста трудно, особено когато разполагате с малко пространство. Отделните единични легла обикновено заемат повече площ от двойно легло, но има много визуални трикове, които могат да помогнат.

Използването на тъмен цвят върху най-дългата стена в малка спалня придава фокус на стаята и добавя усещане за пространство. И вместо отделни табла за двойни легла, единична непрекъсната табла и за двете създава по-безпроблемен вид, с който помещението изглежда по-голямо.

 

Оптически трикове, с които малката Ви стая ще изглежда по-просторна

Източник: Design Corral

 

0 Споделено
Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

E-mail бюлетин
Сподели
Copy link
Powered by Social Snap