Как да изберем перфектната ваза за нашето цвете?

Аранжирането на цветя във ваза може да изглежда много лесно, но има хитрост, с която да изберем идеалната ваза за нашето цвете.

ВазаЕто и няколко начина.

  1. Най-важна е локацията

Преди да изберем размера на вазата, трябва да помислим къде ще я поставим и върху коя мебел. Важно е да се избягва поставянето на  голяма ваза в малко пространство, тъй като това ще направи стаята по -малка .

  1. Размерът има значение

 Общото правило е, че дължината на цветните стъбла трябва да бъде не повече от един и половина до два пъти по-висока от височината на вазата. Тук е важно и правилото за мисленото разделяне на цветето на три части. Долната част трябва да остане във вазата, докато горните две трябва да стърчат. По този начин ще знаем, че вазата е подходяща за нашето растение.

  1. Никога не пренебрегвайте формата на вазата

Ето и кои са основните и най-важни  форми:

  •  Висока ваза

Елегантността на цветята с дълги стъбла като лилии, гладиоли и слънчогледи се подчертава, когато те са сложени във висока, стройна ваза с форма на колона. Тя е идеалният избор и за декоративни клони или бамбукови пръчки, тъй като по-тясната ваза осигурява страхотна структура и запазва всичко подредено и елегантно.

  • Малки вази с разнообразни формиВаза

Малките вази са най-подходящи за показване на отделни стъбла и дребни цветя.  Тези вази могат да се използват за отделни стъбла или букети. А розите и божурите изглеждат великолепно в този тип вази.

  • Кръгла ваза 

Кръглата ваза, подобна на аквариум, не е подходяща за всички цветя. Тя изглежда прекрасно, когато е пълна с плътно подредени лалета, гербери, рози или микс от цветя. Идеята  тук е да се отрежат стеблата до височината на вазата, така че те да стоят изправени. 

https://kavehome.com/

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация
E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap