Перфектната детска стая за учене

Тези съвети са за онези родители, които биха искали децата им да имат перфектната детска стая за учене; да са прилежни и да учат уроците си. Не е достатъчно детстката стая да има подобаващ дизайн, но и стъпки от страна на родителите да подпомогнат процеса по учене с някои намеси свързани с организация на стаята.

Какво трябва да направите, за да може детето да получи най-добрите условия за учене в неговата детска стая.

Поддържайте учебната маса спретната, чиста и не я оставяйте разхвърляна след като детето е учило, рисувало или е играло настолна игра. Това създава усещане у него за ред.

Вашата учебна стая трябва да получи достатъчно количество естествена светлина; така че много зависи от дизайна на стаята как ще се чувства детето в нея.

Столът на детето, на който ще седи докато учи, трябва да е  здрав и удобен, и да не дава възможност за прекалено ползване на облегалка и подпиране. Изследванията показват, че ергономията играе важна роля за поддържане на правилна стойка на тялото и подобряване на умствения процес при учене.

Никога децате не трябва да са изправени пред празна стена, докато се подготвят за училище или за изпити. Вместо това украсете стаята с трофеи, сертификати и признания, които детето е спечелило, за повишаване на мотивацията му. Можете дори да използвате снимки на вдъхновяващи личности или моменти, които са били важни за израстването на детето до този момент.

Един добър трик е леглото в стаята през деня да е така добре маскирано с възглавнички и плюшени играчки, за да не може детето да мисли да си легне. Също така е добре да няма и огледало в стаята. Тези два елемента създават разсейване и мързел у детето.

Можете да поставите зелени растения в стаята, за да подобрите качеството на въздуха и да намалите нивата на стрес у детето си. Идеалното място за тези растения е близо до прозореца.

Поддържайте зоната пред учебната маса отворена и просторна. Ако стаята не е много голяма, тогава можете да оставите малко разстояние между учебното бюро и стената, така че енергиите да могат свободно да циркулират в пространството

Отървете се от всякакви счупени мебели, овехтели играчки, калкулатори, и т.н., за да намалите негативните вибрации в детската стая за учене.

Бележка: заглавната снимка показва един контраст, който никой родител не би искал да преживява, що се отнася до детската стая на детето. 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap