Перфектната детска стая за учене | Creative Home

Перфектната детска стая за учене

Тези съвети са за онези родители, които биха искали децата им да имат перфектната детска стая за учене; да са прилежни и да учат уроците си. Не е достатъчно детстката стая да има подобаващ дизайн, но и стъпки от страна на родителите да подпомогнат процеса по учене с някои намеси свързани с организация на стаята.

Какво трябва да направите, за да може детето да получи най-добрите условия за учене в неговата детска стая.

Поддържайте учебната маса спретната, чиста и не я оставяйте разхвърляна след като детето е учило, рисувало или е играло настолна игра. Това създава усещане у него за ред.

Вашата учебна стая трябва да получи достатъчно количество естествена светлина; така че много зависи от дизайна на стаята как ще се чувства детето в нея.

Столът на детето, на който ще седи докато учи, трябва да е  здрав и удобен, и да не дава възможност за прекалено ползване на облегалка и подпиране. Изследванията показват, че ергономията играе важна роля за поддържане на правилна стойка на тялото и подобряване на умствения процес при учене.

Никога децате не трябва да са изправени пред празна стена, докато се подготвят за училище или за изпити. Вместо това украсете стаята с трофеи, сертификати и признания, които детето е спечелило, за повишаване на мотивацията му. Можете дори да използвате снимки на вдъхновяващи личности или моменти, които са били важни за израстването на детето до този момент.

Един добър трик е леглото в стаята през деня да е така добре маскирано с възглавнички и плюшени играчки, за да не може детето да мисли да си легне. Също така е добре да няма и огледало в стаята. Тези два елемента създават разсейване и мързел у детето.

Можете да поставите зелени растения в стаята, за да подобрите качеството на въздуха и да намалите нивата на стрес у детето си. Идеалното място за тези растения е близо до прозореца.

Поддържайте зоната пред учебната маса отворена и просторна. Ако стаята не е много голяма, тогава можете да оставите малко разстояние между учебното бюро и стената, така че енергиите да могат свободно да циркулират в пространството

Отървете се от всякакви счупени мебели, овехтели играчки, калкулатори, и т.н., за да намалите негативните вибрации в детската стая за учене.

Бележка: заглавната снимка показва един контраст, който никой родител не би искал да преживява, що се отнася до детската стая на детето. 

0 Споделено
Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

E-mail бюлетин
Сподели
Copy link
Powered by Social Snap