ВНИМАНИЕ! 10 ползи за здравето от стайните растения във вашия дом

Всички знаем колко полезни за здравето са стайните растения. Но какво точно правят? Възможно ли е да подобрите начина си на живот, благодарение на цветята, които отглеждате в дома?

Ето защо е необходимо да имате стайни растения в дома си

Стайните растенията могат да облекчат стреса

Доказано е, че наличието на растения във вашата къща понижава нивата на стрес. Релаксация и щастие могат да бъдат постигнати, като гледате буйната зеленина на растенията. Зеленият цвят действа успокояващо на нервната система и е доказано, че ако дълго време гледате зеленото растение, ще се почувства по-спокойни.

Стайните растения лекуват запушения нос

Поддържането на растения в дома ви може да помогне за намаляване на риска да се разболеете с до 30%. Повишената влажност и отстраняването на праховите частици във въздуха са две причини, поради които растенията могат да помогнат. И така ще се сбогувате със запушения и проблемен нос.

Растенията пречистват въздуха в къщата

Растенията разграждат замърсителите в атмосферата. Освен това те използват въглеродния диоксид като източник на енергия, като го превръщат в кислород. Здравословното ниво на влажност също подобрява качеството на въздуха във вашия дом. НАСА проведе изследване, което установи, че растения като Епипремнум  и Спатифилум са особено добри в пречистването на въздуха.

Предимства на растенията за предотвратяване на алергии

Допълнителен аспект на здравето и благополучието е наличието на стайни растения. Децата, които растат в домакинство с растения, имат намален шанс да развият алергии. И не само децата, но и възрастните.

Растенията намаляват тютюневия дим

Цигареният дим съдържа отрови, които могат да бъдат филтрирани от въздуха от растенията. Миризмите на цигарен дим и замърсителите могат да бъдат елиминирани с помощта на стайните растения.

Наличието на растения подобрява качеството на звука на дома

Фоновият шум може да бъде намален във вашата къща, като използвате растения с дебели листа. Планирате ли да създадете домашен офис или да се преместите? Струва си времето и усилията да добавите няколко растения, за да направите дома и работното си място по-спокойни.

Наличието на растения намалява вероятността от главоболие

Способността на растенията да филтрират въздуха също може да помогне за облекчаване на главоболието. Според нови изследвания бензолът, трихлоретиленът и формалдехидът могат да бъдат отстранени от въздуха от растенията. Като типична причина за главоболие, газовият формалдехид се използва за направата на кожа и специфични килими могат да бъдат намерени във всяка вътрешна обстановка.

Стайните растения действат добре на концентрацията

По-чист въздух, по-позитивна перспектива и по-високо цялостно качество на живот. Способността на растенията да стимулират вниманието и фокуса, особено от решаващо значение, ако вашият дом е вашето работно място.

Когато учите или работите от вкъщи, наличието на растения около бюрото ви може да подобри концентрацията. Доказано е, че естествените зелени растения имат лечебен ефект на работното място.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 3 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap