Предимствата на къща в планината

Как да намерим перфектния планински дом?

Къщите в планината често се свързват с селски, старомоден начин на живот. Но това не означава, че те нямат ползи. Къща в планината може да предложи много предимства, за които може да не сте наясно. Чистият въздух, например, е много по-добър от градския смог. И има много възможности да се насладите на прекрасни гледки, докато се наслаждавате на страхотната природа. Може също да откриете, че можете по-лесно да се измъкнете от обществото и неговите разсейвания в планинска среда. За много хора тези фактори си струва да обмислят дали да си купят къща в планината или не. Този блог е пълен с информация защо да живеете или да отидете на почивка в планината би било най-добрият ви ход досега!

Предимствата на къща в планината
Предимствата на къща в планината

Какво да имате предвид, преди да закупите къща в планински район?

Ползите от живота в планински район са много, но изборът да живееш там не е лесен. Има неща, които трябва да имате предвид, преди да се ангажирате дългосрочно с този начин на живот. За да започнете, ще трябва да помислите за бюджета си както за дома, така и за поддръжката. Често е трудно да се намери достъпно жилище в планинските райони, така че може да се наложи да се научите как да построите свой собствен дом, ако искате достъпна опция. Вие също ще искате да помислите къде е най-близкият ви магазин за хранителни стоки и дали ще бъде в рамките на вашия бюджет или не.

Може също да искате повече от един магазин за хранителни стоки наблизо, само в случай, че сте в лоши отношения с някой от тях! Не забравяйте, че животът в планински град може да означава по-малък достъп до медицински грижи, отколкото в по-градски райони. Ако това е нещо, което ви тревожи, тогава си струва да направите малко проучване, преди да вземете каквито и да било решения!

Предимствата на къща в планината
Предимствата на къща в планината

Малка къща в планината

Малка, уютна планинска къща е отлично място за обикновен живот. Качеството на въздуха е много по-добро, отколкото в претоварените градове, с чист въздух и по-малко смог. А гледките са великолепни! Въпреки че е вярно, че планинските къщи често са доста скъпи, много хора смятат, че ползите си заслужават разходите. Ако искате да живеете по-просто или се нуждаете от известно време далеч от обществото, това може да е идеалното решение за вас.

Предимствата на къща в планината
Предимствата на къща в планината

Проекти на вили в планината:

Едно от най-добрите неща за живот в къща в планината е, че можете лесно да правите проекти. Не е нужно да чакате следващата си ваканция, за да свършите тези задачи. Друго голямо предимство на живеенето в къща в планината е, че предлага по-добър достъп до природата, която често може да бъде трудно да се намери наблизо. Природата предоставя ползи като спокойствие и повече пространство за творчество. С всички тези предимства е лесно да се разбере защо хората искат да живеят в къща в планината.

Но има и някои минуси. От една страна, къщите в планините може да са скъпи, защото са толкова отдалечени. И ако живеете извън града, може да имате нужда от кола за местни цели или придвижване из града, когато е необходимо. Вие също ще искате да сте сигурни, че имате достатъчно място за вашето семейство и гости, които искат да посетят!

Предимствата на къща в планината

Ето,няколко сайта, които да разгледате за повече информация за проекти за къща в планината:

https://peskiadmin.ru/bg/proekty-nebolshih-kombinirovannyh-domov-tipa-shale-odnoetazhnye-doma-v.html

https://www.plans.bg/projects.php?page=5

https://infocall.bg/plansbg-18391.html

http://gotovi-proekti.com/gallery/category/1

10 Идеи за къща в планината

Къща в планината е малко по-различна от живота в града. В зависимост от това къде живеят, хората често вземат решения дали да купят планински дом или не. Трудно е да можете да вземете това решение, без първо да разберете в какво се захващате. В този раздел ще разгледаме някои вдъхновения, които могат да ви помогнат да построите и украсите планински дом.

Планински къщички

Планинските домове често могат да изглеждат като всяка стара ферма или градска къща.  В планините обаче има по-специални и поръчкови къщи. Ето няколко страхотни примера:

Къща в планинско село

Планинските села често имат малка църква или кафене в центъра си, приветлив пазар или няколко магазина, продаващи хранителни стоки, местни занаяти и сувенири. Не е необичайно тези села да са заобиколени от цветни планински градини. Традиционно хората отиват в селските си домове през лятото, за да се развлекат на открито, а през зимата винаги можете да намерите местни хора да карат ски, да карат шейни или да се разхождат. Планинските градове и села изглеждат много по-различно от градовете, с които сте свикнали, и така можете да видите съвсем различен начин на живот. Пример:

Предимствата на къща в планината

Къща високо в планината

Ако изберете къща високо в планината, е по-вероятно да получите напълно различна атмосфера. Ще получите повече усещане, че сте заобиколени от природата. Тези ползи също често се споменават, когато се обсъждат ползите от планинския живот. Те включват подобрена концентрация и сила на волята, по-добър сън и повишени нива на енергия. Примери:

Уютна къща в планината

Планинска къща или хижа може да бъде уникален и красив дом в планината. Домът може да бъде близо до някое от езерата, водопади, планини или самите планини. Уютът е гарантиран! Примери:

Къща планински изглед

Ако отидете в планински дом в гората, ще изпитате по-спокоен, по-естествен начин на живот. Можете да дишате чистия планински въздух. И може да успеете да се измъкнете от шума и разсейването, както и може би дори да видите някои звезди! Може да успеете да се насладите на красивата гледка и да се насладите на звуците на природата. Примери:

Къща планински чифлик

Планинските селски къщи са популярен избор за тези, които искат възможността да живеят в планината, но не се интересуват от изграждане на собствена къща. Има много планински ферми за отдаване под наем. Това може да бъде идеално за тези, които се радват на удобството да имат вила, но не искат да строят. Пример:

Предимствата на къща в планината

Къща в планината с басейн

Планинска къща с басейн е популярен избор сред хората, които искат да избягат от суматохата, но все пак да се насладят на природната красота. Този тип къщи често се намират в уединена зона на планинска верига, с красиви гледки от всеки прозорец. Примери:

Предимствата на къща в планината

Къща в планината с камина

Ако търсите планинска къща, уверете се, че има камина. Не много хора мислят за ползите от наличието на камина в дома си, но има толкова много причини, поради които трябва да получите такава. Примери:

Предимствата на къща в планината

Най-популярните идеи в 2021 за къща в планината :

Идеи за интериор на къща в планината 

Ако обмисляте да си купите къща в планината, може би се чудите как ще изглежда интериорният дизайн. Ето, няколко идеи как да украсите новия си дом, така че да се чувства уютен и привлекателен:

Къща със сауна в планината

Планините ни предлагат възможности за отдих на открито, каквито не съществуват и в градските райони – каране на ски, туризъм, риболов, лов и други! Но едно предимство, което често се пренебрегва, е сауната. Сауната е основен градивен елемент за много планински къщи, но не винаги е включена в покупката на жилище. Всъщност някои хора никога не биха помислили да напуснат живота си в града, ако не могат да имат достъп до сауна! Какво прави нещо като сауна толкова важно? Може да предложи ползи за здравето, вариращи от облекчаване на стреса до загуба на тегло (в малки дози).

Предимствата на къща в планината

Декорация за къща в планината:

Къща в планината почивка в България

Планините на България отдавна са свързани със селски, старомоден начин на живот. Карайте през провинцията и ще видите много хора, работещи в традиционни дрехи. Оставяме Ви, линк към няколко сайта , в които ще можете да планирате и да запазите почивката в планината:

https://vila.bg/mountain

https://pochivka.bg/kashti-a3

https://www.bgvakancia.com/bulgaria/mountain-and-ski/all-destinations/villas/

https://www.booking.com/villas/region/bg/rodopi-mountains.bg.html

20 Къщи за Гости и Вили Под Наем с Басейн: за Супер Почивка

Начало

Надяваме се, да сме били полезни. За още полезни съвети и идеи за дома, разгледайте нашият блог.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap