Разрешени и забранени цветове в дома

Домът е не само безопасно убежище, неговите цветове е отражение на нашата индивидуалност, настроение и мироглед. Но колкото и да ни се иска да боядисаме стените на спалнята в лилаво и да облицоваме банята с черни мозайки, експертите съветват да не правите това. За интериорна декорация на всяка от стаите в къщата има благоприятни, неутрални и забранени цветове. И всеки трябва да знае това!

Най-добрият цвят за спалня е кремаво-млечният

Спалнята е най-тихото място в апартамента. Добре е да се отдадете на мечти, да четете, да планирате, да обичате, така че атмосферата в стаята трябва да бъде изключително ненатрапчива, лека, ефирна. И, разбира се, ярките и тежки цветове са табу.

спалня в млечен цвят

Най-благоприятният нюанс за съпружеската спалня е млечният или млечно-розовият. Цветът на надеждата, фантазията, момичешкия ентусиазъм, той е настроен към ласки, отпускане, внимателно отношение, рицарски дела.

Можете да допълните интериора с праскова или млечни пръски, това могат да бъдат възглавници, абажур, картини, одеяло на леглото или килим на пода.

Използването на агресивни и много ярки цветове – тъмно синьо, бордо, ярко жълто, оранжево, тъмно зелено, алено – експертите по Фън Шуй категорично забраняват, тъй като няма да донесат нищо добро в спалнята. След нощен сън в такава среда ще се почувствате не отпочинали, а изтощени, напрегнати и дори раздразнителни.

Разрешени и забранени цветове в дома Нашите приятели от HappyWoman имат какво да ни кажат за ярките цветове вкъщи.

Кухнята трябва да е червена

Кухнята е най-любимото място за повечето дами. Приятно е да водите разговори с приятели на чаша чай или чаша вино, да създавате нови креативни ястия, да се чувствате като готвач в някой италиански ресторант или да се любувате на гледката от прозореца, докато пиете сутрешно кафе с любимия човек.

За да може всичко да се побере в една стая, кухнята може да бъде разделена на зони, където ще готвите своите шедьоври и ще се събирате с цялото семейство.

Червеният цвят е за кухнята

Червеният цвят е за кухнята

Идеалният цвят за кухнята е червеният и всички негови нюанси, а за апетита експертите предлагат да добавите изображения на плодове и зеленчуци към интериора. Те могат да бъдат върху картини, върху покривки или да са в красива купа на масата. Това е знак за богатство и просперитет.

Забравете за бялото, жълтото и зеленото – тези цветове не се препоръчват от много експерти.

Вижте при нас, още по темата

Най-добрите цветове за баня са бяло и зелено

Златната тоалетна и хромираните мебели за баня не само изглеждат претенциозно, но и се считат за неблагоприятен дизайн на банята. Какъвто е синият дизайн, защото това е цветът на водата, с която изобилства това помещение.

Най-благоприятният цвят тук е белият, към него можете да добавите червени пръски, за да задържите сливащата се енергия, докосване на зелено, естествен цвят за настроение и смелост и приглушено жълто.

зелен цвят за банята

Зеленото е перфектно за банята

Като цяло майсторите на Фън Шуй не препоръчват да се увличате с прекомерни драперии в банята, основното условие за пространство там е свободата и движението. Водата идва и си отива, което означава, че нашите енергийни и финансови потоци се движат.

Какво е разрешено и какво е забранено в интериора като цветове?

Казаното дотук е само обща насока и е условно. Днес интериорни дизайнери и майстори, заедно със собствениците обединяват усилия, за да създават цветови схеми, които наистина са били буквално “забранени” в миналото. Всичко това се прави обаче на базата на изкуството за съчетаване на цветовете, което владеят творчески настроените хора. Свържете се с такива, за да започнете вашия проект за интериора.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap