Разрешени и забранени цветове в дома

Разрешени и забранени цветове в дома

Домът е не само безопасно убежище, неговите цветове е отражение на нашата индивидуалност, настроение и мироглед. Но колкото и да ни се иска да боядисаме стените на спалнята в лилаво и да облицоваме банята с черни мозайки, експертите съветват да не правите това. За интериорна декорация на всяка от стаите в къщата има благоприятни, неутрални и забранени цветове. И всеки трябва да знае това!

Най-добрият цвят за спалня е кремаво-млечният

Спалнята е най-тихото място в апартамента. Добре е да се отдадете на мечти, да четете, да планирате, да обичате, така че атмосферата в стаята трябва да бъде изключително ненатрапчива, лека, ефирна. И, разбира се, ярките и тежки цветове са табу.

спалня в млечен цвят

Най-благоприятният нюанс за съпружеската спалня е млечният или млечно-розовият. Цветът на надеждата, фантазията, момичешкия ентусиазъм, той е настроен към ласки, отпускане, внимателно отношение, рицарски дела.

Можете да допълните интериора с праскова или млечни пръски, това могат да бъдат възглавници, абажур, картини, одеяло на леглото или килим на пода.

Използването на агресивни и много ярки цветове – тъмно синьо, бордо, ярко жълто, оранжево, тъмно зелено, алено – експертите по Фън Шуй категорично забраняват, тъй като няма да донесат нищо добро в спалнята. След нощен сън в такава среда ще се почувствате не отпочинали, а изтощени, напрегнати и дори раздразнителни.

Разрешени и забранени цветове в дома Нашите приятели от HappyWoman имат какво да ни кажат за ярките цветове вкъщи.

Кухнята трябва да е червена

Кухнята е най-любимото място за повечето дами. Приятно е да водите разговори с приятели на чаша чай или чаша вино, да създавате нови креативни ястия, да се чувствате като готвач в някой италиански ресторант или да се любувате на гледката от прозореца, докато пиете сутрешно кафе с любимия човек.

За да може всичко да се побере в една стая, кухнята може да бъде разделена на зони, където ще готвите своите шедьоври и ще се събирате с цялото семейство.

Червеният цвят е за кухнята

Червеният цвят е за кухнята

Идеалният цвят за кухнята е червеният и всички негови нюанси, а за апетита експертите предлагат да добавите изображения на плодове и зеленчуци към интериора. Те могат да бъдат върху картини, върху покривки или да са в красива купа на масата. Това е знак за богатство и просперитет.

Забравете за бялото, жълтото и зеленото – тези цветове не се препоръчват от много експерти.

Вижте при нас, още по темата

Най-добрите цветове за баня са бяло и зелено

Златната тоалетна и хромираните мебели за баня не само изглеждат претенциозно, но и се считат за неблагоприятен дизайн на банята. Какъвто е синият дизайн, защото това е цветът на водата, с която изобилства това помещение.

Най-благоприятният цвят тук е белият, към него можете да добавите червени пръски, за да задържите сливащата се енергия, докосване на зелено, естествен цвят за настроение и смелост и приглушено жълто.

зелен цвят за банята

Зеленото е перфектно за банята

Като цяло майсторите на Фън Шуй не препоръчват да се увличате с прекомерни драперии в банята, основното условие за пространство там е свободата и движението. Водата идва и си отива, което означава, че нашите енергийни и финансови потоци се движат.

Какво е разрешено и какво е забранено в интериора като цветове?

Казаното дотук е само обща насока и е условно. Днес интериорни дизайнери и майстори, заедно със собствениците обединяват усилия, за да създават цветови схеми, които наистина са били буквално “забранени” в миналото. Всичко това се прави обаче на базата на изкуството за съчетаване на цветовете, което владеят творчески настроените хора. Свържете се с такива, за да започнете вашия проект за интериора.

0 Споделено
Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

E-mail бюлетин
Сподели
Copy link
Powered by Social Snap