Стайни растения, които са идеални за вашия дом

Търсите стайни растения, които са идеални за вашия дом? Когато става дума за стайни растения, по-големите определено могат да бъдат по-добри. Едно голямо и красиво зелено растение би изглеждало прекрасно като фокусна точка на вашата стая? Те не само са красиви, но могат да запълнят празни стени, неудобни ъгли и да внесат малко живот и свежест.

Представяме ви някои от най-красивите стайни растения, които са идеалния за вашия дом

Палма

Ах, едва ли има жена, която да не обожава палмите и най-вече, която да не иска палми в своя дом. Те биха изглеждали прекрасно във вашата всекидневна или балкон, дори и в градината. Независимо какво място ще изберете на красивата палма, тя ще създаде приятна атмосфера, усещане за свежест, зеленина и ще ви накара да се замечтаете.

Единствено не трябва да забравяте да поддържате почвата влажна през пролетта и лятото, защото палмата има нужда от влага.

Стрелиция – райска птица

Това растение не е особено познато у нас, но въпреки това е много предпочитано много други страни. Райската птица е тропическо растение. Тя е нещо като горда принцеса от кралско семейство – не се свени да покаже умопомрачителните си листа.

Райските птици могат да растат над шест метра на закрито, ако им се осигурят подходящи условия. Това цвете расте при ярка директна светлина, което го прави идеално за прозорци с южно или западно изложение.

Змийско растение

Известно като едно от най-лесните за грижи стайни растения, змийското растение е високо, прилича на копие, и освен това има красива пъстрота в листата си. Поставянето му във висока саксия или саксия в стил от средата на века не само буквално ще го издигне, но и ще му помогне да се впише във вашия декор. Да, това красиво цвете би стояло перфектно във вашата всекидневна или тераса.

Фикус

Фикусът е сред най-разпространените стайни растение и е част от почти всеки дом. Основно правило при отглеждането на фикус е, че той се нуждае от много светлина. Когато не получава нужното количество светлина листата му започват да окапват. В същото време растението е чувствително и на силното слънце.

При директна слънчева светлина листата му започват да придобиват кафеникав цвят. Най-добрите температури за отглеждането му са около 18 градуса по Целзий.

Добре е да знаете и че фикусите със зеленикави листа не са чак такъв любител на топлината, за разлика от тези които са с пъстроцветна украска.

Бегония

Ако искате домът ви да изглежда нежен, уютен, свеж и красив – бегонията е идеалното цвете, с което ще постигнете вашето желание.

Светлина – най-доброто място за бегонията е добре осветеното, но не под преките слънчеви лъчи. Независимо от това, 4 часа „слънчеви бани“ на ден са за препоръчване в периода от ноември до март.

Вечноцъфтящата бегония е най-кичеста при средна температура от около 15-21° С, която обаче не бива да пада под 12° С и е Трябва да се пази от горещи или прекалено сухи дни и от твърде студени нощи.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap