Практични съвети за ефективно ползване на пералня

Мислите си, че знаете всичко за ползването на домашната пералня? Дори да е така, следващите редове ще ви дадат добри съвети как да перете с идеята да пестите ресурс, да имате по-ниски сметки за вода и ток, и в крайна сметка отново чисти и незахабени дрехи.

Перете при почти пълен барабан! Пералнята трябва да се пълни възможно повече, защото когато перете с по-малко пране в нея, пак използвате същата енергия за потребление. Затова използвайте максимално капацитета на пералнята, която имате вкъщи. Това не означава да я препълните

Използвайте центрофугата в удължен цикъл! Това ще премахне възможно най-много влага преди сушене, ще намали времето за сушене и износването на дрехите от високата топлина на сушилнята.

Подбирайте дрехите за пране правилно! Това го знаят по-опитните домакини, но за всеки случай: сухи кърпи и по-тежки памучни дрехи се перат отделно от дрехите с по-лека тежест. Спазвайте етикетите на самите дрехи. Някои дрехи просто не е добре да се смесват с други, защото резултатът може да е нов дизайнерски цвят измислен съвместно от вас и от пералнята.

Оставете вратата на пералната машина отворена след употреба. Това ще позволи машината да се проветри и ще помогне за предотвратяване на развитието на мухъл и плесен – така че да няма повече неприятни миризми в кухнята.

Специален съвет за почистване на пералня

Редовното почистване е важна част от това да знаете как да използвате пералните машини, в края на краищата вашата пералня няма да може да върши работата си ефективно, ако не се почиства! Поставете пералнята на горещ цикъл и добавете чаша бял оцет, за да дезинфекцирате машината и да помогнете за премахване на миризми.

Възползвайте се максимално от функциите на вашата пералня! Тя има програми за пране през нощта, за да ползвате нощната енергия. Има програми позволяващи планиране на прането в удобен час от деня за самото домакинство. Колкото повече разучите възможностите на пералнята, толкова повече ще се ползвате от всичките ѝ вградени функции. Те не са поставени там случайно, а именно, за да перете по-ефективно, икономично и с чудесни резултати за дрехите.

Пример в тази посока е използването на по-дълги, но по-икономични еко програми (30 до 45% икономия на енергия). Ако прането ви не е много мръсно и вашата машина го позволява, можете също да използвате програма „бързо“, „експресно“ или „15 минути“. По-кратката продължителност на тази програма компенсира потреблението на електроенергия.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap