Трикове за ползване на дъска за рязане

Хората, които режат зеленчуци редовно, ще бъдат запознати с това: трябва ви опора, за да режете сигурно, правилно и без опасност за пръстите ви. За щастие има достатъчно трикове, за да сте сигурни, че ще режете стабилно зеленчуци, плодове, месо, а след това дъската ще бъде чиста.

Как да застопорите дъска за рязане, така че да е стабилна при ползване в кухнята?

Ако някога сте гледали готварско предаване по телевизията, вероятно сте забелязали, че готвачите знаят как да режат зеленчуците си невероятно бързо. Вие вероятно не се осмелявате да опитате така сами. Удивително е, че дъската за рязане на готвачите никога не изглежда да мръдне и сантиметър, докато вашите продължават да се плъзгат навсякъде, докато режете. И така, как можете да предотвратите плъзгането на дъската ви за рязане по целия кухненски плот и това да ви въвлече в опасни ситуации?

Използвайте хартиени кърпи за ръце

Трикове за ползване на дъска за рязанеМного е просто: просто трябва да използвате хартиена кърпа. Вероятно вече имате това в кухнята си, така че прилагането на този съвет не би трябвало да е трудно. Преди да започнете да режете, поставете хартиената кърпа под вашата дъска за рязане и ще забележите, че тя вече няма да се плъзга. Освен това, най-добре е да използвате дървена или пластмасова дъска за рязане. Дъска, която е направена от различен вид материал, ще се плъзга по плота ви по-лесно.

Трик със сода за хляб

Колебаете се дали да използвате дървена или пластмасова дъска за рязане, защото не сте сигурни как да я почиствате правилно? Тогава имаме страхотен съвет за вас. Можете много лесно да почистите дъските за рязане със сода за хляб, почистващ препарат, който е известен с това, че може да премахне дори най-упоритата мръсотия. Поръсете една супена лъжица сода за хляб върху дъската, оставете я да престои и след това я изтъркайте с твърда четка. Изплакнете го внимателно и дъската ще е отново възможно най-чиста!

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap