Цветовете на щастието:1 Ръководство за най-популярните и уникални цветове

Цветовете имат силата да променят чувствата ни към нещо. Те могат да ни направят щастливи, успокоени, енергични или дори тъжни. Ето ръководство за това как да използвате цветовете на щастието  в ежедневието си чрез цветна терапия.

https://www.pinterest.com/pin/AaDrHgMkGE1f-vAnjzgIhslQEtwxiMKWmahYxStNRBu29ueONSLhfRU/

Търсене на цветовете на щастието:

Цветовете могат да ви накарат да почувствате всяка емоция. Те могат да ви помогнат да балансирате настроението и енергийните си нива. Цветовете също влияят върху това как се държите: неутралните, успокояващи цветове като меко жълто ще ви помогнат да се отпуснете, когато се чувствате претоварени. Но кой е най-добрият начин да използвате цветовете във вашия дом или офис? Ето няколко съвета за използване на цветовете в ежедневието си:

  • Използвайте цветове, които носят щастие във вашия ден.
  • Избягвайте да използвате ярки цветове или нещо твърде динамично, ако се чувствате енергични
  • Изберете цветове, които вдъхновяват спокойствие и релаксация
  • Добавете ярки цветове към областите на вашия дом или офис, където хората се нуждаят от малко допълнително щастие

Символ на щастието:

Символите на щастието са неща, които свързваме с положително чувство. Някои примери за символи на щастието включват цветя, бебета животни и деца. Те също могат да бъдат неща или качества, към които искаме да се стремим, като любов, доброта и смелост.

Как се казват хормоните на щастието?

Има група хормони, които могат да повишат настроението ни и да ни направят щастливи. В тази секция, ще ги разгледаме: 

https://www.pinterest.com/pin/AYzPfFPICCHuCma_qVC5diUXVyvCAu_8Ixn1N1inGCIMxcBGTSLFJOM/

СЕРОТОНИН

Серотонинът е химикал, открит в мозъка, който помага за регулиране на настроенията. Когато се чувствате спокойни, щастливи и позитивни, нивата на серотонин в тялото ви са високи. Серотонинът също помага за регулиране на циклите на съня. Поради това е доказано, че цветовете с червени или оранжеви нюанси са полезни за намаляване на нивата на стрес и насърчаване на спокоен сън.

ЕНДОРФИН

Инструмент за цветна терапия, който ви помага да изберете ежедневния си цвят. Ендорфините са хормони, които се отделят в мозъка, когато тренираме или консумираме естествени вещества като захар, кафе и шоколад. Нивата на ендорфин се повишават в отговор на облекчаване на болката и след страхотна тренировка. Нивата на ендорфин също се повишават в отговор на определени цветове. Най-често срещаните цветове, свързани с освобождаването на ендорфин, са червено, оранжево, жълто, зелено, синьо, индиго и виолетово. Тези цветове могат да ни накарат да се чувстваме по-развълнувани или щастливи.

ОКСИТОЦИН

Окситоцинът е хормон, естествено произведен в мозъка. Освобождава се, когато осъществим контакт с очите или се докосваме един друг и е отговорен за свързването ни с другите. Проучванията показват, че хората, които са изложени на ярки цветове, са по-склонни да отделят окситоцин, което може да им помогне да се чувстват по-щастливи и по-оптимистични.

ДОПАМИН

Допаминът е невротрансмитер, който помага за регулиране на мозъчната дейност. Намира се и в храни като шоколад, червено вино и ягоди. Допаминът се отделя от мозъка, когато видите нещо възнаграждаващо, независимо дали е храна или успех. Този цвят кара всеки да се чувства щастлив и доволен.

Какво е щастие?

Щастието е чувство, което често е трудно да се определи. Може да е просто да знаете, че имате добро здраве, приятели и семейство в живота си. Това може да бъде и радостта от постигането на нещо страхотно или удовлетворението да си благодарен за това, което имаш. Ако искате да знаете как да направите себе си по-щастливи, може да ви бъде полезно да разберете какво ви прави щастливи. Запитайте се какво има значение за вас и какво ви носи радост, както и какво носи болка в живота ви. Прекарайте известно време в мислене върху тези въпроси и вижте дали има цветове, които могат да ви помогнат да внесете щастие в живота си.

Цитат за щастието: 

Психология на цветовете:

Цветове и въздействието им:

Цветовете на колелото:

Значението на различните цветове:

Бяло

Много хора смятат, че бялото е скучен цвят. Въпреки това, има много начини да използвате бялото във вашия дом и офис. Можете да имате изцяло бяла стая или схема за декориране с ярки цветове, като оранжево или лилаво. Бялото също е страхотен акцентен цвят, ако се използва пестеливо. Стените ви не трябва да са с един и същи нюанс на бяло – те могат да бъдат по-светъл нюанс, докато мебелите ви са тъмни.

Червено

Червеното е цветът, който често се свързва с щастие и страст. Освен това е цветът на любовта и енергията, което го прави популярен избор за събития като Свети Валентин. Ако искате да използвате червено във вашия дом или офис, опитайте да боядисате стени в нюанси на червено или дори да добавите червени мебели. Червеното може да бъде чудесен цвят за избор, когато се чувствате уверени и развълнувани от проект на работа.

Оранжево

Оранжевото е цвят, който може да ви направи щастливи, когато се използва в правилния контекст. Проучванията показват, че този цвят има успокояващ ефект върху хора, които се чувстват изключително тревожни. Ето защо това е един от най-популярните цветове в света – от деца до възрастни, оранжевото е забавно за носене и кара хората да се чувстват добре.

Жълто

Жълтото е цветът на щастието и се казва, че представлява креативност, ентусиазъм и оптимизъм. Тъй като това е цветът на щастието, жълтото осигурява щастлив поглед върху живота.

Зелено

Зеленото се свързва с плодородието и изобилието. Това е ефективен цвят за хора, които трябва да се чувстват заземени, тъй като ни помага да се свържем с природата. Също така е страхотен цвят за тези, които се борят с тревожност.

Синьо

Това е цветът на доверието, надеждността и искреността. Синият цвят също се свързва с чувство на спокойствие и мир. Това е успокояващ цвят, който може да ви помогне да се почувствате по-спокойни.

Лилаво

Лилавото е цвят, който може да ви накара да се чувствате спокойни, но щастливи. Свързва се с елемента вода, който има успокояваща енергия. Цветът също се свързва с кралски особи и богатство, което го прави чудесен избор за използване, когато се опитвате да увеличите самочувствието си.

Виолетово

Виолетовото е топъл и привлекателен цвят. Той има силата да накара хората да се чувстват щастливи и спокойни. Тъй като е толкова успокояващ, се казва също, че този цвят може да помогне за облекчаване на тревожността и стреса.

Кафяво

Кафявото е цветът на земята. Вижда се в природата, като листа по дърветата или почвата. Кафявото е успокояващ цвят и може да се използва, за да се съсредоточите върху настоящия момент и да обърнете внимание на случващото се, вместо да се тревожите за нещо, което се е случило или може да се случи в бъдеще. Когато имате кафяво около вас, това може да ви помогне да се чувствате сигурни и сигурни.

Черно

Черното е цвят, който може да накара хората да се чувстват по-мощни и уверени. Това също е цвят, който кара хората да се чувстват заземени и мрачни. Черното също има успокояващ ефект, което го прави идеалният цвят за стая, особено ако имате деца. Черното е един от най-добрите цветове, които да използвате във вашия дом, защото ще ви помогне да спите по-добре през нощта.

Цветове и символи:

В тази секция, ще разгледаме кои цветове са символи на определени неща от ежедневието ни. 

Цвета на щастието:

Оранжев: Цветът на радостта, изобилието, жизнеността, ентусиазма и празника

Цвета на енергията:

Жълто: Цветът на енергията, интелекта и мъдростта. Помага ни да бъдем по-ясни и да мислим ясно.

Цвета на изобилието:

Когато настроението ви е високо и се чувствате щедри, опитайте да използвате златно. Този цвят е свързан с усещането за изобилие. Той ни карат да се чувстваме така, сякаш имаме много добри неща в живота си и всичко добро на света.

Цветове на надеждата:

Синьото и зеленото са успокояващи цветове. Това са цветовете на надеждата за мнозина.

Цвета на любовта :

Когато става дума за любов, цветът на щастието е розов. Този цвят може да действа като напомняне, че сте готови за любов и че сте готови да работите за половинката си.

Символизъм в цветовете: 

Надяваме се, да сме били полезни. За още полезни съвети и идеи за дома, разгледайте нашият блог. 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap