Цветята в градината, които може да отглеждате и на балкона

Балконите, украсени с много цветя са красиви и декоративни. Можете да отглеждате всякакъв вид растения във вашата малка градина на балкона и дори такива, които се срещат и в истинските градини.  Но преди да създадете красив оазис от живи растения, трябва да знаете, че не всички цветя са декоративни и привлекателни.

Цветята, които ще ви покажем са не само красиви и привлекателни, но и лесни за отглеждане, а поддръжката им не изисква особено големи усилия. Можете да ги отглеждате в саксии или висящи кошници. Те тези цветя цъфтят красиво и правят вашия балкон и градина свежи и цветни.

Здравец

Здравецът е едно от най-очарователните цветя, които са подходящи за балкон и в същото време за градината на двора. Това растение се нуждае от лесна поддръжка и не изисква много грижи. Освен това се отглежда лесно. Здравецът изглежда красиво и има приятен аромат. Всъщност това е едно от най-приятно миришещите цветя.

Той произвежда многоцветни цветя от розови, червени, лилави или бели цветове. Възможно е обаче да отглеждате здравец като стайно растение. Отглеждането на здравец на закрито не е толкова лесно, колкото отглеждането му на открито.

Бъдете внимателни в грижата на това растение, тъй като може да бъде засегнато от различни болести. Най-опасните такива, които могат да заразят вашето растение, са кореново гниене и гъбични заболявания. И двете са причинени от преполиване. Въпреки това, когато става въпрос за вредители, трябва да внимавате за акари, брашнени червени и листни въшки.

 

Циния елеганс

Това е едно от най-лесните за отглеждане цветя в този списък. Това сладко цвете произвежда ярки цветя, които привличат пеперудите. Когато цъфти, то ще ви осигури спираща дъха гледка. За да се насладите на цъфтежа му, трябва да му осигурите редовно поливане и слънчева светлина.

Петуния

Това е едно от най-популярните цветя за балкона и за градината в двора. Петунията е изключително красиво и очарователно цвете, което ражда изящни пъстри цветя и издава сладък аромат през нощта. Цветята на това бързо растящо растение се предлагат в много нюанси, включително лилаво, розово, виолетово, червено или бяло. Можете да го отглеждате в саксии или висящи кошници.

Ако отглеждате петуния, трябва да ѝ осигурите много слънчева светлина. Петунията също така изисква торене. Има умерени нужди от поливане, затова я поливайте внимателно и не позволявайте на почвата да се намокри.

Лобелия

Това е още едно красиво цвете, което да украсите вашия балкон. Лобелията обикновено се среща в синьо, но има и бяла и розова. Това грабващо окото растение е не само лесно за отглеждане, но и лесно поддръжка. Обича топлината и слънцето, но може да расте и на частична сянка.

Цветето е подходящо за отглеждане на открито в градината, като бордюрно около пътеки или дървета, на балкона в сандъчета или във висящи кошници. Някои видове могат да се използват и за лехи. Градинарите твърдят, че лобелията е от по-капризните цветя, затова трябва да подходите към нея с внимание и повече грижи.

Бегония

Това е едно от най-очарователните цветя за вашата градина или балкон. Бегонията се отличава с гъста сърцевидна зеленина, която изглежда страхотно дори без цветя. Бегонията се предлага в различни цветове като червено, розово, оранжево, бяло и златисто. Това очарователно цвете може да понася както топлина, така и студ. Въпреки това, когато става въпрос за почва, тя е много придирчива и се нуждае от плодородна такава.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap