Нещата, които трябва да знаете за таванските стаи

Таванските стаи все още са готини, но имат много предимства и недостатъци. Ако обмисляте да добавите таванска стая, ето някои плюсове и минуси, както и идеи какво да правите с нея.

https://www.houzz.com/photos/traditional-homes-transitional-home-gym-phoenix-phvw-vp~3306161

Покрив с тавански стаи:

Таванските помещения често са най-добрите идеи за тавански стаи, защото могат да бъдат прикрепени към дома ви, а също и да имат много място вътре. Те са чудесни за съхранение, поддържане на дрехите ви сухи и като допълнителна стая, където можете да отидете да се отпуснете. Лесно е да превърнете неизползваемото пространство в допълнение, което ще работи добре с вашия нов интериорен дизайн.

Повдигане на тавански стаи:

Повдигане на тавански стаи със стълби:

Предимства на тавански стаи :

Таванските стаи имат много предимства.Таванските стаи могат да осигурят допълнително пространство в големи жилища. Те също така могат да помогнат на хората да се чувстват комфортно. Те са по-достъпни от добавянето на нови стаи, така че са идеални за собственици на жилища, които държат на бюджета. Естетически погледнато, те могат да добавят по-домашно усещане към дома ви, когато са направени правилно. С правилния дизайн и цветова схема една таванска стая може да бъде толкова красива, колкото всяка друга стая в къщата. Таванска стая също може да помогне за създаването на допълнително място за спане за гости или членове на семейството, които идват за пътувания или посещения.

Недостатъци на таванските стаи :

Има няколко недостатъка при използването на таванско помещение. От една страна, таванът може да е нисък и вътре няма естествена светлина. Друг недостатък е, че е трудно да се осигури достатъчно циркулация на въздуха в пространството. Ще искате да сте сигурни, че имате подходяща изолация, за да не стане прекалено горещо или студено в стаята. Ако използвате таванско помещение, въпреки че може да е просторно, ще трябва да се уверите, че има подходяща вентилация.

https://www.houzz.com/photos/wicker-park-historic-restoration-contemporary-family-room-chicago-phvw-vp~2634492

Направа на тавански стаи:

Таванските стаи могат да бъдат превърнати в зона, която е чудесна за стая за игри, учебна зона или дори офис. Ако искате да преустроите вашата таванска стая, тогава помислете за факта, че има някои неща, които може да се наложи да направите, за да я подготвите за новата си цел. Уверете се, че знаете какви материали ще ви трябват и колко работа ще е необходима, преди да похарчите времето и парите за този проект.

Проекти за тавански стаи:

Някои идеи за това какво бихте могли да направите с таванска стая са:

– Таванска спалня: Това е чудесен вариант, ако имате много място или ако стаята е достатъчно голяма, за да има легло.

– Студио: Ако нямате много място, но искате да го накарате да работи, помислете за превръщането му в студио. Може да се използва като офис или стая за игра за деца.

– Стая за гости: Дори ако вече имате гости, отседнали в дома ви, това би било чудесно допълнение, когато дойдат и имат нужда от преспиване.

Видове тавански стаи от формата на покрива:

Таванска стая може да бъде с всяка една от следните форми:

  • Правоъгълник: Този тип не е много често срещан, защото заема повече място от другите форми. Но тази форма често се използва, когато някой се нуждае от голямо количество място за съхранение, което не заема твърде много място;
  • Шатен покрив: Този тип най-често се среща в по-стари сгради, тъй като позволява допълнителна изолация, както и вентилация в сравнение с двускатни или мансардни покриви;
  • Двускатен покрив: Този тип също осигурява допълнителна изолация, но тъй като е по-дълъг от остър покрив или скатен покрив, е по-малко вероятно да стане горещо през лятото;
  • Мансарден покрив: Този тип има наклонени страни, които създават допълнителна изолация и осигуряват много по-ниски температури от двускатните покриви през по-топлите месеци;

Изграждане на тавански стаи:

Изграждането на тавански стаи често се извършва по същия начин като другите ви стаи. Това означава, че ще има таван, под и стени. Не е задължително обаче да е направен от дърво или нещо подобно. Може да искате да използвате и метал за някои области, ако желаете.

Трансформация на таванска стая:

Дизайн за тавански стаи:

Ключът към проектирането на таванско помещение е да разберете какво искате да бъде. Можете да проектирате стаята по какъвто и да е начин и можете да използвате различни цветове и текстури, за да направите стаята да изглежда по-интересна. В следващите секции, ще разгледаме най-важните неща за дизайнът на таванска стая.

https://www.houzz.com/photos/carisse-lynelle-design-berkeley-scandinavian-kids-san-francisco-phvw-vp~54671190

Прозорци за тавански стаи:

Прозорците за тавански стаи са чудесен начин да пуснете естествена светлина в стаята. Те могат да бъдат поставени от всяка от четирите страни на стаята, което означава, че имате разнообразие от избор, когато става въпрос за стил и размер. Вие също ще искате да помислите дали искате прозорецът ви да бъде покрит със завеса или щора, така че нищо да не се вижда отвън на къщата. Примери:

Обзавеждане на тавански стаи:

Има няколко популярни начина за обзавеждане на пространство като таванска стая. Можете да избирате от използването на мека мебел, или можете да използвате мебели от дърво. Тези опции работят добре за различни стилове и вкусове. Трябва също да помислите какъв тип стил ще изберете във вашия дом, преди да изберете най-добрия вариант за вашата таванска стая. Можете също да помислите за използването на антични мебели, които ще се впишат в стила на вашия дом. Примери:

Пердета за тавански стаи:

Завесите за тавански стаи се предлагат в голямо разнообразие от форми, размери и цветове. Има и много онлайн доставчици, които предлагат голям избор от видове и стилове завеси за вашата таванска стая. Ако трябва да украсите тавана си за специален повод, завесите са чудесен начин да направите пространството по-привлекателно. Те могат да му придадат по-уютно усещане и да внесат светлина. Така че, ако искате да можете да каните гости на тавана си, помислете за закупуване или изработка на завеси за пространството. Примери:

Осветление за тавански стаи:

Най-големият проблем с таванските помещения е, че те могат да бъдат трудно достъпни, което означава, че ситуацията с осветление във вашата таванска стая може да бъде доста лоша. Така че, преди да решите да използвате тази зона за нещо различно от съхранение, помислете за добавяне на допълнително осветление. Налични са няколко различни опции, включително висящи светлини и вградени светлини. Ако решите, че искате да добавите повече светлина във вашата таванска стая, уверете се, че има начин да поставите електрически контакт достатъчно близо, така че крушките да нямат твърде голямо разстояние. Примери:

Тавански стаи идеи:

Един от начините да направите вашата таванска стая по-полезна е като я превърнете в нещо, от което се нуждаете. Например, можете да превърнете неизползваното таванско пространство в всекидневна или дори да го използвате като спалня. Това са едни от най-добрите идеи за тавански стаи:

Таванска стая с класически дизайн:

https://www.pinterest.com/pin/6403624461714574/

Малка таванска библиотека:

Таванска стая с билярдна маса:

https://www.houzz.com/photos/aptos-retreat-modern-family-room-san-francisco-phvw-vp~43385

Таванска стая спалня:

Много често срещан тип таванско помещение е таванската спалня. Ако таванското помещение има форма, наподобяваща спалня, добре е да го превърнете в таванска спалня. Тези стаи са идеални за дрямка, четене или просто за тихо седене в средата на деня. Можете да ги използвате като отстъпление от семейния живот и да се наслаждавате на тишина и спокойствие без никакви прекъсвания. Примери: 

Малка таванска спалня:

Таванска спалня с дървени елементи:

Минималистична таванска спалня:

Тавански детски стаи:

Таванското помещение е чудесно място за поставяне на детски спални или стаи за игра. Има много предимства от наличието на детски спални на тавана, включително повишена безопасност и достъпност за деца, естествена светлина и уединение от родителите или братята и сестрите. Примери:

Детска стая на тавана:

https://www.houzz.com/photos/gabriel-builders-eclectic-kids-phvw-vp~507202

Детска таванска стая в бохо стил:

https://www.houzz.com/photos/presidio-heights-residence-transitional-kids-san-francisco-phvw-vp~2212606

Детска таванска стая за игра:

Красиви тавански стаи дневни:

Таванското помещение е чудесно място да се превърне в красива всекидневна, особено ако сте в разгара на ремонт. Има много различни начини да превърнете вашата таванска стая в красиво пространство. Примери:

Таванска класическа дневна :

https://www.houzz.com/photos/kids-bonus-room-beach-style-kids-indianapolis-phvw-vp~68087498

Красива и функционална таванска дневна:

Модерна дневна на тавана:

Направи си сам: Тавански стаи:

За да създадете таванска стая, вие трябва да имате добра представа, за това от какво имате нужда и как трябва да се случи. Точно с тази цел подбрахме тези видеа, които ще ви бъдат полезни в изграждането на тавански стаи: 

Възстановяване на таванско помещение: 

Трансформация на таванско помещение:

Направи си сам: Домашно кино на тавана:

От таван в прекрасна спалня:

Надяваме се, да сме помогнали в избора на къщи от контейнери. За още полезни съвети и идеи за дома, разгледайте нашият блог. 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap