5 вида осветление за коридор

Търсите подходящо осветление за коридор? Ние ще предложим пет варианта, така че да имате избор за типа антре, коридор и дори стълбище, където то да се съчетае идеално със заобикалящата среда и функционалните нужди на домакинството.

Защо осветлението за коридора е важно? Първото впечатление на посетителите ви винаги ще бъде през входната врата. Вашият коридор е свързващо помещение, което води до други части на къщата ви, което го превръща във вход към останалата част от дома ви. Ако то е затъмнено или прекалено блестящо, вие и вашите гости ще влизате в дома или с мрачно или с объркано настроение.

Все пак както се казва в поговоката: “Светлината е тази, която те води в дома, уютът е този, който те задъжа там!”

Модерно осветление за коридора

Когато става въпрос за коридори, това са зоните, които свързват различни стаи или части от къщата, и искате да сте сигурни, че те са достатъчно светли и се чувстват приветливи. В този смисъл не е само лапмите, които избирате, но и техните светлинни качества. Модерното осветление е концепция, която се стреми да превърне пространството в по-светло отколкото е. То не се опира на вида лампа, но на светлината, която тя доставя. Така че ако търсите модерно осветление за коридора, то е отличен избор за антрета и коридори където не достига естествена светлина.

 LED (ЛЕД) Осветление за коридор

Светодиодните ленти са наистина добър вариант, ако искате да добавите осветление за коридор или стълбище. Светодиодните лампи обикновено са много тънки, така че монтажът им е лесен. Трябва да се уверите, че наблизо има захранване, тъй като LED лентите обикновено изискват трансформатор за ниско напрежение.

И така, защо препоръчваме ЛЕД осветление за коридор? Светодиодните лампи са абсолютно идеални за коридори и стълбища, защото създават много уютно и привлекателно сияние. Можете да избирате от широка гама цветове и нива на яркост, за да създадете истинско настроение или да накарате коридора си да изпъкне с определен цвят!

Висящо осветление за коридор

Висящите осветителни тела са наистина добър вариант, ако искате да придадете драматично и модерно усещане на коридора си. Висящото осветление може да бъде чудесен декоративен елемент за дълъг, тесен коридор. Висящите осветителни тела се предлагат в голямо разнообразие от стилове и материали, така че можете да изберете нещо традиционно като полилей с люлка или нещо по-модерно в стилен дизайн.

Вижте и нашите идеи за осветление в спалнята!

Осветителни тела за вграждане в стена

Ако имате висок таван в коридора си, вероятно не искате да поставяте висяща лампа, защото тя просто ще изглежда не на място. В този случай можете да заложите на вградено осветление, което е чудесен начин да добавите малко светлина към високия си таван. Осветителните тела за вграждане се монтират вътре в стената и са идеални за дълги и тесни коридори. Съществуват два основни вида осветителни тела за вграждане: прожектори и осветителни тела за вграждане. Прожекторите са чудесни за добавяне на много светлина в една конкретна област, докато лампите за вграждане могат да се използват за създаване на общо осветление в целия коридор. Осветителните тела за вграждане са идеалният избор, ако имате висок таван .

Осветителни тела, монтирани на тавана

Ако не ви харесва идеята да имате нещо в стената, тогава можете да изберете осветителни тела, монтирани на тавана, които са и най-често използвания вариант. Осветителните тела, монтирани на тавана, са чудесен избор, ако искате наистина модерна и минималистична визия в коридора си. Осветителните тела, монтирани на тавана, се  предлагат в голямо разнообразие от форми и стилове.

Това са 5 различни вида осветление за коридор, пет посоки, в които да поемете, за да може светлината там да се отличава от всички останали стаи в дома ви. Сега ви остава само да изберете идеалния вид осветление за вашия коридор и сте готови!

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap