6 важни неща за дома през септември | Creative Home

6 важни неща за дома през септември

Септември е месец на преход, усеща се от първите дни, които вероятно все още се чувстват като летни, до последните, когато може да забележите тази типична есенна хлад във въздуха. Подгответе дома си за предстоящия сезон като изберете най-полезното за вас от следващите десет съвета.

Създайте уют с повече топли цветове и материи

Усетихте ли вече първите по-прохладни утрини или вечери? Когато това е факт, помислете за замяна на по-лекото лятно спално бельо с бархетни чаршафи, по-пухкави завивки или добавете едно одеяло към олекналия плик за завивки.

Внесете допълнителна топлина в другите стаи в къщата си с калъфи и възглавници от богати тъкани като вълна, кадифе или изкуствена кожа. По-дебелите килими и завеси не само създават чувство за уют, но също така могат да помогнат на дома ви да се почувства по-топъл — и да намалят сметките ви за енергия.

Помислете за зимното отопление

Независимо дали използвате печка на дърва, климатик, отоплявате се на парно, сега е добър момент да обезпечите отоплението през зимата на стаите в дома, които използвате.

Опитайте обаче дори и в по-хладните есенни дни да не използвате максимално отоплението в дома. Това ще ви спести от сметките за отопление и ще ви направи по-издръжливи.

Подгответе дограмата като я уплътните или подсилите по-слабите места. Вижте къде има пропуски в изолацията и кои помещения няма да отоплявате тази зима.

Направете преглед на всички домашни уреди и устройства

Проверете предпазните устройства в дома ви; проверете електрическата система като ползвате специалист. Тествайте детекторите, които имате вкъщи. Проверете срока на годност на вашия пожарогасител. Вижте как работят уредите, които ще ползвате по-често през студените дни от годината.

Подобрете условията за учене на децата вкъщи

Осигурете на децата място за домашна работа и учене на уроците, което е удобно, привлекателно и добре организирано. Пазарувайте още сега необходимите пособия не само за училище, но и спомагателните аксесоари за детската стая, които да направят учебната година приятна за децата.

Освежете есенния си гардероб

Ако наскоро сте купили нови дрехи, използвайте тази възможност, за да сортирате останалата част от гардероба си и да премахнете дрехите, които вече не носите. Съберете дрехи, които се нуждаят от някакъв вид подготвяне за идния сезон, и преместете летните дрехи на далечно място, за да може есенният ви гардероб да бъде отпред и в центъра. Полирайте обувките, отстранете налепите от палтата и пуловерите и почистете дамските чанти, които ще ползвате през новия сезон. Сега е добър период да идете на пазар за есенно облекло и модни аксесоари.

 

6 важни неща за дома през септември

Огледайте покрива и улуците

Като цяло е добре да изчакате, докато повечето от листата паднат през есента, за да почистите улуците и водосточните тръби, но бърза визуална проверка на тези зони сега е добра идея.

Издърпайте всички пръчки или други отпадъци, блокиращи улуците, и отбележете всички износени уплътнения около вентилационните тръби и комините. Ако не се чувствате комфортно на стълба или имате дом на два или повече етажа, наемете някой да направи бърза инспекция вместо вас. Планирайте всички необходими малки ремонти сега, така че домът ви да бъде подготвен за зимата.

Следете нашия сайт и Facebook страницата ни през целия месец, когато ще обърнем внимание на промените, които ще настъпят през есента във вашия дом и на които ще трябва да отговорите както подобава.

 

 

0 Споделено
Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

E-mail бюлетин
Сподели
Copy link
Powered by Social Snap