6 неща които не трябва да държите в банята

Освен ако не искате да разрушите вашата баня или самите предмети, които евентуално съхранявате в нея, има поне шест такива, които не трябва да държите в нея. Ето кои са те и какви съвети дават експертите.

Грим и козметика

По принцип гримовете трябва да се съхраняват при стайна температура – поради това постоянно променящата се температура в банята (от гореща, когато някой се къпе, до хладна, когато не я използва) не е идеална. Може би това е още една причина, поради която се нуждаете от този великолепен тоалет за спалнята си?

Бижута

Може би слагате любимото си колие или пръстен веднага щом излезете от душа, но нямайте навика да ги съхранявате в банята, когато не ги носите. Защо? Влажната среда ще ускори процеса на окисляване и ще доведе до по-бързото потъмняване на бижутата. Вместо това изберете хладно и сухо помещение за безопасно съхранение.

Медикаменти

Макар често да наричате окаченият огледален шкаф за баня аптечка, той е не е място за медикаменти. Лекарствата да стоят далеч от влага и на стайна температура (между 20 и 25 градуса по Целзий). Лекарствата могат да загубят своята ефективност, ако не се съхраняват на хладно и сухо място.

Електроника неиздържаща на влага

Обичате да слушате музика, докато се къпете или вземате душ? Е, пропуснете личния си мобилен телефон или портативното радио. Високата влажност на въздуха прави тези предмети уязвими за повреда. Вместо това използвайте уреди, специално създаден за бани. Днес има вани с вградена музикална уредба или безжични системи инсталирани в банята, които да задействате докато се къпете. Музиката просто ще излиза от стените в банята.

Спално бельо и тъкани

Тъй като баните са едно от най-често срещаните места в дома ви, където се появяват мухъл и плесен, дръжте спалното бельо (което е податливо на развитие на бактерии) далеч, далеч от тях. Или, знаете ли, в гардероба в коридора. Друг съвет? Пускайте вентилатора колкото е възможно по-често, за да проветрите помещението и да изсушите влажните кърпи след душ.

Допълнителни самобръсначки

Не съсипвайте самобръсначката си, преди още да сте го пуснали в действие: Съхранявайте допълнителните бръсначи извън банята, за да избегнете преждевременно притъпяване или ръждясване от парата и влагата. (Изсушаването на самобръсначката, която използвате в момента, между бръсненето също е добра идея). Или пък съхранявайте допълнителните самобръсначки в затварящ се контейнер, за да ги предпазите от влагата.

Когато ги държите в банята не само разваляте тези предмети или ваши принадлежности, но и влошавате атмосферата в банята и я правите опасна без дори да подозирате.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap