7 идеи за декориране на малки стаи

За декориране на малки стаи се изисква майсторство, така че да не задръстите помещението и то да бъде функционално, стилно и привлекателно, за всеки, който го използва. Независимо дали ще приложите бели стени, умалени мебели, повърхности без декорации. Ние сме тук с нашите съвети за стил, които ще направят декорирането на малки пространства удоволствие.

Следващите съвети нарушават всички насоки в правилата за по-малкото е повече. Всяко микро пространство доказва, че когато е направено правилно, нямате нужда от много квадратни метри, за да създадете дом, който е пълен със стил. Съветите са подбрани за декориране на малки стаи, така че да са вдъхновение за такива.

Изберете модулен диван за цялата стая

Понякога една-единствена част от обемиста модулна мебел, която можете да конфигурирате според нуждите на стаята, ще добави много привлекателност към малкото пространство. Напълването на малкото кътче, показано тук, с няколко дребни мебели би го накарало да се почувства тясно и претъпкано. Въпреки това, запълването на по-голямата част от това пространство с голям секционен диван прави тази компактна всекидневна много привлекателна.

7 идеи за декориране на малки стаи

Повечето е повече дори и в малките стаи

В никакъв случай не ви съветваме да сте максималисти в малкото пространство, но можете въпреки това да сложите много декоративни елементи. Как ще постигнете функционалност и непретрупаност? Когато стените и мебелите са в меки светли нюанси, те  отварят сцената за поставяне на цветни стенни картини, любопитни предмети и аксесоари за дома.

Тъмен таван от лека боя

Тъмните тавани могат да добавят дълбочина към малко светло пространство с бели стени. Номерът да направите тази работа като използване на сатенена или полугланцова боя, която отразява светлината. За разлика от плоския тъмен цвят, този с блясък ще запази пространството ви светло и ще създаде усещане за обем.

Използвайте постелки за различаване на зоните
Когато са подредени правилно, постелките и килимите за декориране на малки стаи, те могат да създадат различни зони в помещението. В едно малко пространство можете да използвате голям килим за създаване на всекидневната зона и по-малък, за да подчертаете мястото на бюрото в стаята например.
7 идеи за декориране на малки стаи В HappyWoman ви дадат съвети как да създадете чудесна детска стая, тук
Бяла боя по стените

Няколко пъти намекнахме. Бялата боя отваря пространството по невъобразим начин. Използвайте бялата боя по стените или като мебели, за да можете да създадете контрасти, които отварят интериора. Преди малко посочихме един такъв чрез тъмен таван. Можете чудесно да съчетаете бели стени с по-тъмна мебелировка (масичка, столове, или мобилен диван).

Бъдете смели в комбинациите за декориране на малко стаи

Унифицираното оформление в една стая наистина създава ред в интериора. Но ако искате да направите смело, стилно изявление, несъответстващ комплект като цветове също създава приятно настроение в малкото помещение. Това може да е по-важно за цялостно ви усещане в интериора.

7 идеи за декориране на малки стаиЗа да създадете бохемска атмосфера, използвайте еклектична комбинация от столове, покривки, тапицерии, , както е показано на снимката. За изчистен и съвременен външен вид, например поддържайте всички столове в един и същи стил, като всеки от тях е с различен цвят.

Използвайте комбинирана светлина

Осветителните тела за вграждане в тавана подобряват малките пространства, без да заемат ценно подово или вертикално пространство. Въпреки това, наслояването на вашето осветление ще ви позволи да добавите яркост и стил там, където искате.

Един голям абажур придава на малка всекидневна красива фокусна точка, като същевременно осветява масичката за кафе. Подовата лампа може да е за четене или за други дейности. Настолна лампа в средата осигурява на малката стая с дифузна декоративна светлина.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap