8 въпроса, които да зададете на декоратор

Изборът на интериорен декоратор може да изглежда като среща – потенциално неудобна първоначална среща, с надеждата, че ще си паснете за една дълготрайна връзка, или поне докато интериора не бъде подреден както желаете.

Има обаче неща, които вие като собственик трябва да изискате и трябва да научите предварително. Затова подготвихме тези 10 въпроса за вас, така че да ги зададете към вашия бъдещ декоратор.

  1. Какво е вашето образование?

В групата практикуващи има интериорни дизайнери и интериорни декоратори. Интериорните дизайнери получават степен, която включва курсова работа по архитектура, те няма как да не са лицензирани, но тяхната задача е малко по-различна от тази на декоратора. Тук можете да научите разликата. Един интериорен декоратор може да няма тези квалификации, затова поговорете с него на тази тема. Питайте го, къде е учил и каква диплома има

  1. Имате ли предпочитан стил на работа?

Дизайнери и декоратори имат страхотен обхват познания, но не са способни да направят всеки стил. Затова попитайте дали това, което вие искате като клиент им е познато и дали са изпълнявали подобни проекти преди, като прелюдия към следващия въпрос.

  1. Имате ли примери за работа, които са подобни по стил, обхват и бюджет на моя проект?

Задайте това директно. Ако ви покажат подобен проект, това е добра индикация, че могат да се справят и с вашия проект. Ако нямат сходен проект, подобен на вашия, попитайте дали могат да изтеглят изображения на проект, който смятат за подобен. Сравнете разбиранията си.

  1. Как ще ми помогнете да открия и да ви предам това, което искам?

Добрият декоратор трябва да може да търси информация от вас, като ви напътства със снимки, задава въпроси за това какво вече има в дома ви, какво има в гардероба ви или какъв тип произведения на изкуството харесвате. Той или тя сами трябва да търсят разговора с вас и да проявяват интерес.

  1. Как таксувате услугите си и кога ще е бъде моето плащане?

Поискайте прогноза и ясен, последователен график за плащане. Знайте обаче, че ако бавно вземате решения или поискате повече опции за едно и също нещо, сумата ще се увеличава.

  1. Как управлявате бюджета на проекта?

Дизайнерите и декораторите трябва да разполагат със система, така че да не похарчат и цент над бюджета определен за проекта. Дори непредвидените разходи са преценени в общата сметка.

  1. Колко време смятате, че ще отнеме моят проект и кога ще можете да го завършите?

Вие просто искате да знаете дали вашият декоратор е зает за следващите шест месеца, дали има други проекти, с които е ангажиран, и се уверете, че вашата времева линия се вписва в неговата времева линия.

     8. Какво ще стане, ако дизайнът не ми хареса?

Това се случва от време на време. Първоначалното представяне на дизайна може да бъде голям успех, но понякога няма добър резултат. Не позволявайте на това да ви обезсърчи. Имайте предвид, че дизайнът винаги се променя, а с това и декорът като краен резултат. Вашият личен стил се развива. И отнема време, за да подредите интериор, който е идеален за вас. Имайте търпение!

Тези въпроси ще ви помогнат да разберете дали декораторът от среща е вашият човек! Разбира се, въпросите са подбрани като основни, но в разговора ще имате възможност да зададете други, важни в контекста на вашия проект. Така че бъдете смели и настоятелни, за да получите възможно най-много информация преди окончателния избор.

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap