Влаголюбивите растения – идеалната декорация за вашата баня

Питате ли се кои са влаголюбивите растения? Стайните растения стават все по-популярни през последните няколко години и съвсем спокойно може да кажем, че са основен елемент за декориране. Тази тенденция официално се разпространи във всяка стая в къщата – включително банята. Да, колкото и странно да е за някои, банята изглежда в пъти по-красива и свежа с няколко стайни растения.

Разбира се изборът за растения в банята не е същия като този във всекидневната или спалнята. Ако искаме да декорираме нашата баня с цветя, трябва добре да проучим кои растения са влаголюбиви.

Ето кои са влаголюбивите растения

Мини стена от трева – „Жива стена“

Може би според вашия опит най-добрите растения за баня са тези, чиито грижи не изискват големи усилия и време. Така че, ако търсите декоративно растение, което да оживи стената на банята ви и не изисква поддръжка, изберете „жива стена“. Живият зелен мъх не изисква никакви грижи, за да го поддържате във форма.

Алое

Растението алое е идеално за тези, които са по цял ден на работа и имат ужасно много ангажименти. То не изисква никакви специални грижи или условия. Всичко, от което наистина се нуждае, е достъп до ярка светлина (непряката е добре, въпреки че пряката слънчева светлина ще бъде по-добра и дори може да накара вашето растение да даде цветя с коралови оттенъци), така че просто го поставете на слънчево място. Растение Алое има и лечебни функции. То помага за успокояване от слънчеви изгаряния и кожни раздразнения.

Змийско растение

Обичано от всички от начинаещи до професионалисти в растенията – благодарение на зашеметяващия си външен вид и изискванията за лесни грижи – вечно популярното змийско растение е чудесен вариант, защото може да живее при всяко ниво на влажност и да понася ниска или ярка индиректна светлина. А освен това е много красиво и интересно растение, което ще допринесе усещане за свежест във вашата баня.

Диня пеперомия

За всички, които за първи път чуват това растение, Диня пеперомия е очарователно стайно растение с раирани листа, наподобяващи динена кора. Неговите восъчни листа, подобни на сочни, са овални със зелени и сребърни маркировки, растящи в края на кестеняво-червеникавите стъбла. Растенията от диня пеперомия могат да произведат незначителни цветни класове в края на дългите стъбла. Диня пеперомия обожава влагата, както и топлите температури.

Антуриум

Известен със своите великолепни цветя във формата на сърце, антуриумът е друго умно допълнение към вашата баня – стига да е добре осветен. Това растение ще расте красиво на светло място с непряка светлина с по-високи нива на влажност. Ще можете да разберете дали е твърде влажно или твърде сухо въз основа на листата му – жълтите връхчета означават, че е твърде мокро, а кафявите връхчета означават, че е твърде сухо.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 1 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap