Влаголюбивите растения – идеалната декорация за вашата баня | Creative Home

Влаголюбивите растения – идеалната декорация за вашата баня

Питате ли се кои са влаголюбивите растения? Стайните растения стават все по-популярни през последните няколко години и съвсем спокойно може да кажем, че са основен елемент за декориране. Тази тенденция официално се разпространи във всяка стая в къщата – включително банята. Да, колкото и странно да е за някои, банята изглежда в пъти по-красива и свежа с няколко стайни растения.

Разбира се изборът за растения в банята не е същия като този във всекидневната или спалнята. Ако искаме да декорираме нашата баня с цветя, трябва добре да проучим кои растения са влаголюбиви.

Ето кои са влаголюбивите растения

Мини стена от трева – „Жива стена“

Може би според вашия опит най-добрите растения за баня са тези, чиито грижи не изискват големи усилия и време. Така че, ако търсите декоративно растение, което да оживи стената на банята ви и не изисква поддръжка, изберете „жива стена“. Живият зелен мъх не изисква никакви грижи, за да го поддържате във форма.

Алое

Растението алое е идеално за тези, които са по цял ден на работа и имат ужасно много ангажименти. То не изисква никакви специални грижи или условия. Всичко, от което наистина се нуждае, е достъп до ярка светлина (непряката е добре, въпреки че пряката слънчева светлина ще бъде по-добра и дори може да накара вашето растение да даде цветя с коралови оттенъци), така че просто го поставете на слънчево място. Растение Алое има и лечебни функции. То помага за успокояване от слънчеви изгаряния и кожни раздразнения.

Змийско растение

Обичано от всички от начинаещи до професионалисти в растенията – благодарение на зашеметяващия си външен вид и изискванията за лесни грижи – вечно популярното змийско растение е чудесен вариант, защото може да живее при всяко ниво на влажност и да понася ниска или ярка индиректна светлина. А освен това е много красиво и интересно растение, което ще допринесе усещане за свежест във вашата баня.

Диня пеперомия

За всички, които за първи път чуват това растение, Диня пеперомия е очарователно стайно растение с раирани листа, наподобяващи динена кора. Неговите восъчни листа, подобни на сочни, са овални със зелени и сребърни маркировки, растящи в края на кестеняво-червеникавите стъбла. Растенията от диня пеперомия могат да произведат незначителни цветни класове в края на дългите стъбла. Диня пеперомия обожава влагата, както и топлите температури.

Антуриум

Известен със своите великолепни цветя във формата на сърце, антуриумът е друго умно допълнение към вашата баня – стига да е добре осветен. Това растение ще расте красиво на светло място с непряка светлина с по-високи нива на влажност. Ще можете да разберете дали е твърде влажно или твърде сухо въз основа на листата му – жълтите връхчета означават, че е твърде мокро, а кафявите връхчета означават, че е твърде сухо.

0 Споделено
Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

E-mail бюлетин
Сподели
Copy link
Powered by Social Snap