Време за смяна на вашия диван

Вашият диван е остарял или вече не изглежда добре според това, което искате за интериора си. Ето някои от признаците, които издават, че е време за смяна на дивана.

Не трябва да подценявате колко важен е диванът за ежедневието ни. Това е основата в дизайнерската палитра във всекидневната, мястото за събиране на семейството, вашите приятели и гостите ви. Диванът ви позволява да се насладите на качествено време и удобно място за почивка след дълъг работен ден. Тези мебели обаче не траят вечно, за съжаление.

Качественият диван трябва да остане в добро състояние в продължение на много години – средно между седем и петнадесет години – но как да разберете кога времето е изтекло? Независимо дали вашият диван вече не отговаря на вашия стил или пространство, или просто е видял по-добри дни, има много предупредителни знаци, на които да обърнете внимание.

Просто не ви е удобно

Основната цел на дивана е да осигури удобно място за сядане, повдигане на краката и наслаждаване на семейна филмова вечер. Ако се окажете с болки в гърба след седене на дивана, време е да отидете да пазарувате мебели.

Тук въпросът дори не е за смяна на дивана, но и за внимание при пазаруване. Ако нещо не отговаря на вашите нужди и усещания още в началото, ще съжалявате. Затова пробвайте дивана: вижте седалката дали е твърде дълбока (или не достатъчно дълбока) при сядане или гърбът е твърде изправен,  удобни ли са страниците.

Вашият диван вече не отговаря на вашите нужди

Ако добрите стари времена на самотни нощи, излежаващи се на дивана, отдавна са отминали – и може би сте ги заменили с подскачане на бебе на коленете ви и приемане на гости за нощувка – ще имате нужда диванът ви да функционира по различни начини.

Чувате пукащи звуци

Пукащи или скърцащи звуци са знак, че дървената рамка на вашия диван или пружините или ремъците в палубата му са компрометирани. Това не само може да повлияе на способността ви да се отпуснете – хвърчащите пружини и неравните повърхности не вървят ръка за ръка с комфорта – но може потенциално да бъде и опасно. Време е за надграждане.

Тапицерията не подлежи на ремонт

Диванът ви преживява всичко – щети от слънцето, своенравни чаши червено вино, инциденти с домашни любимци, каквото и да е. Въпреки че може да се очаква малко износване, понякога диванът просто не може да се възстанови, особено ако разкъсванията и дупките са показали неговите “вътрешности”.

Доброто професионално почистване може да направи чудеса за един диван, но ако тъканта е разкъсана или избеляла, не може да се направи много. При този сценарий е най-добре е да започнете отначало.

Докато пазарувате за нов диван, важно е да изберете плат, който ще издържи с времето, включително петна от пръсти от храна и котешки драскотини например. Това ще ви спести главоболия и пари.

Внимавайте при покупка на диван

Всички сме правили големи покупки за вкъщи, за които след това сме съжалявали. Ако вашият актуален диван е такава покупка, може да инвестирате в нов такъв, като съберете пари и намерите най-подходящото решение за вас. Сегашният диван може да продадете на старо, може да го дарите, може да му намерите приложение в друг ваш имот.

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap