Време за смяна на вашия диван

Време за смяна на вашия диван

Вашият диван е остарял или вече не изглежда добре според това, което искате за интериора си. Ето някои от признаците, които издават, че е време за смяна на дивана.

Не трябва да подценявате колко важен е диванът за ежедневието ни. Това е основата в дизайнерската палитра във всекидневната, мястото за събиране на семейството, вашите приятели и гостите ви. Диванът ви позволява да се насладите на качествено време и удобно място за почивка след дълъг работен ден. Тези мебели обаче не траят вечно, за съжаление.

Качественият диван трябва да остане в добро състояние в продължение на много години – средно между седем и петнадесет години – но как да разберете кога времето е изтекло? Независимо дали вашият диван вече не отговаря на вашия стил или пространство, или просто е видял по-добри дни, има много предупредителни знаци, на които да обърнете внимание.

Просто не ви е удобно

Основната цел на дивана е да осигури удобно място за сядане, повдигане на краката и наслаждаване на семейна филмова вечер. Ако се окажете с болки в гърба след седене на дивана, време е да отидете да пазарувате мебели.

Тук въпросът дори не е за смяна на дивана, но и за внимание при пазаруване. Ако нещо не отговаря на вашите нужди и усещания още в началото, ще съжалявате. Затова пробвайте дивана: вижте седалката дали е твърде дълбока (или не достатъчно дълбока) при сядане или гърбът е твърде изправен,  удобни ли са страниците.

Вашият диван вече не отговаря на вашите нужди

Ако добрите стари времена на самотни нощи, излежаващи се на дивана, отдавна са отминали – и може би сте ги заменили с подскачане на бебе на коленете ви и приемане на гости за нощувка – ще имате нужда диванът ви да функционира по различни начини.

Чувате пукащи звуци

Пукащи или скърцащи звуци са знак, че дървената рамка на вашия диван или пружините или ремъците в палубата му са компрометирани. Това не само може да повлияе на способността ви да се отпуснете – хвърчащите пружини и неравните повърхности не вървят ръка за ръка с комфорта – но може потенциално да бъде и опасно. Време е за надграждане.

Тапицерията не подлежи на ремонт

Диванът ви преживява всичко – щети от слънцето, своенравни чаши червено вино, инциденти с домашни любимци, каквото и да е. Въпреки че може да се очаква малко износване, понякога диванът просто не може да се възстанови, особено ако разкъсванията и дупките са показали неговите “вътрешности”.

Доброто професионално почистване може да направи чудеса за един диван, но ако тъканта е разкъсана или избеляла, не може да се направи много. При този сценарий е най-добре е да започнете отначало.

Докато пазарувате за нов диван, важно е да изберете плат, който ще издържи с времето, включително петна от пръсти от храна и котешки драскотини например. Това ще ви спести главоболия и пари.

Внимавайте при покупка на диван

Всички сме правили големи покупки за вкъщи, за които след това сме съжалявали. Ако вашият актуален диван е такава покупка, може да инвестирате в нов такъв, като съберете пари и намерите най-подходящото решение за вас. Сегашният диван може да продадете на старо, може да го дарите, може да му намерите приложение в друг ваш имот.

 

0 Споделено
Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

E-mail бюлетин
Сподели
Copy link
Powered by Social Snap